
התבשיל נולד בהשראת תכנית אחד על אחד של אהרוני - ועל כך תודה
כדאי מאד להכין לא הרבה עבודה והתוצאה משתלמת
חומרים
3 כוסות אורז בסמתי
1 כוס צימוקים - להשרות במים רבע שעה ולסנן
1 כוס חמוציות - להשרות במים רבע שעה ולסנן
חצי כוס עגבניות מיובשות - להשרות במים, לסנן, לסחוט ולקצוץ
חצי חבילת נענע קצוצה (כ- 2 כוסות)
חצי חבילת שמיר קצוצה (כ- 2 כוסות)
2 בצלים גדולים - קצוצים גס
1 כפית פלפל שחור - גרוס
חצי כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)
5 כפות שמן
מלח גס: בשלב ראשון 2 כפיות, שלב שלישי 2 כפיות
מים לפי ההוראות בהמשך
אופן הכנה
שלב ראשון
בסיר להרתיח מים ולהכניס את האורז עם 2 כפיות מלח ולבשל כ- 8 דקות
לסנן את האורז, לשטוף במי ברז (להורדת העמילן)
שלב שני
לערבב את השמיר והנענע עם האורז
שלב שלישי
בסיר לחמם שמן ולהוסיף את הבצל, לטגן עד לקבלת צבע זהוב
להוסיף: צימוקים, חמוציות, עגבניות מיובשות ולתבל בפלפל שחור ובצ'ילי
לטגן על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות
להוסיף את האורז עם הירק, לערבב ולהוסיף 2 כפיות מלח, ו כ- 1 וחצי כוסות מים
לבשל על להבה נמוכה ועל תחתית פח (פחית אפשר לקנות בשוק)
במשך כ- שעה וחצי או עד שהאורז מבושל מספיק.
הערה - במידה והאורז לא התבשל מספיק אפשר להוסיף עוד כ- רבע כוס מים.
להגיש חם.