לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2015    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    




הוסף מסר

6/2015

בחש תבשיל אורז בוכרי - ללא בשר





התבשיל נולד בהשראת תכנית אחד על אחד של אהרוני - ועל כך תודה


כדאי מאד להכין לא הרבה עבודה והתוצאה משתלמת



חומרים


3 כוסות אורז בסמתי

1 כוס צימוקים - להשרות במים רבע שעה ולסנן

1 כוס חמוציות - להשרות במים רבע שעה ולסנן

חצי כוס עגבניות מיובשות - להשרות במים, לסנן, לסחוט ולקצוץ

חצי חבילת נענע קצוצה (כ- 2 כוסות)

חצי חבילת שמיר קצוצה (כ- 2 כוסות)

2 בצלים גדולים - קצוצים גס

1 כפית פלפל שחור - גרוס

חצי כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)

5 כפות שמן

מלח גס: בשלב ראשון 2 כפיות, שלב שלישי 2 כפיות

מים לפי ההוראות בהמשך


אופן הכנה


שלב ראשון


בסיר להרתיח מים ולהכניס את האורז עם 2 כפיות מלח ולבשל כ- 8 דקות

לסנן את האורז, לשטוף במי ברז (להורדת העמילן)


שלב שני


לערבב את השמיר והנענע עם האורז


שלב שלישי


בסיר לחמם שמן ולהוסיף את הבצל, לטגן עד לקבלת צבע זהוב

להוסיף: צימוקים, חמוציות, עגבניות מיובשות ולתבל בפלפל שחור ובצ'ילי

לטגן על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות

להוסיף את האורז עם הירק, לערבב ולהוסיף 2 כפיות מלח, ו כ- 1 וחצי כוסות מים

לבשל על להבה נמוכה ועל תחתית פח (פחית אפשר לקנות בשוק)

במשך כ- שעה וחצי או עד שהאורז מבושל מספיק.

הערה - במידה והאורז לא התבשל מספיק אפשר להוסיף עוד כ- רבע כוס מים.

להגיש חם.

נכתב על ידי , 29/6/2015 21:27   בקטגוריות אורז, מנות צמחוניות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פרחי סלט







פרחי סלט זה לא ממש ההגדרה הנכונה, אבל הרעיון מתוך הפרח שאפשר לעשות שימוש בפרח ככלי

אפשר להגיש כמנה אישית ממולאת בסלט טונה, ביצים, גבינה וכו'


אין פה ממש מתכון


לקחת גמבות אדומות ירוקות כתומות וכל צבע שתרצו

בעזרת סכין לעשות חתכים כמו משולשים כל פעם להפוך את הכיוון וזה יוצר 2 פרחים מפלפל אחד

למלא בסלט עגבניות טונה וכמו שכתבתי כל רעיון שיעלה לכם בראש.

נכתב על ידי , 21/6/2015 23:31   בקטגוריות מנות ראשונות, סלטים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קונפיטורת משמש בניחוח לימון והל





עונת המשמש קצרה וחובה לנצל את הפרי האקזוטי לקונפיטורה ולעוד מתכונים נפלאים ישנו מושג בערבית : "בוקרה פל משמש"...זה מדגיש את העונה הקצרה של הפרי...אם מישהו מבקש משהו שלא ניתן לתת לו...אז משתמשים בביטוי "בוקרה פל משמש" כלומאר מחר בבוקר...

חומרים


1 ק"ג משמש להוציא את הגרעין

1 ק"ג סוכר

גרידת לימון - מלימון אחד

לימון אחד - קלוף וקצוץ קטן

3 תרמילי הל - רק הגרעינים ללא הקליפה (לא חובה)


אופן הכנה


לשים בסיר את המשמש, הסוכר ולערבב

לשים על להבה נמוכה , כשהסוכר נמס להוסיף את גרידת הלימון ו

לבשל במשך כ- שעה עד שעה וחצי, כל הזמן לערבב

עד שהקונפיטורה מעלה קצף לבן

לקראת סיום להוסיף את גרעיני ההל - לבשל עוד 2 דקות ולהוריד מהאש


הערה חשובה


עדיף להוריד את הקונפיטורה כשהיא לא ממש מוכנה,

לקרר ולבדוק את הסמיכות הרצויה, מאשר לבשל אותה יתר על המידה.

תמיד אפשר לבשל שוב... וגם ליום המחרת.




נכתב על ידי , 14/6/2015 20:45   בקטגוריות ריבות /קונפיטורות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)