לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2016    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  




הוסף מסר

6/2016

קונפיטורת חצילים ננסיים - בשילוב הדרים










המתכון נולד בסיור בשוק תרשיחה, לאחר שקניתי חצילים ננסיים ומפתים ביופיים וההתלבטות הייתה להכין קונפיטורה או חמוצים

כך נולד המתכון


חומרים


1 ק"ג חצילים ננסיים - לגרד בעזרת סכין את הקוצים מהגבעול, לשטוף ובחלק התחתון לחרוץ מעין איקס (כדי לאפשר למים ולסוכר לחדור לחציל)
1 ורבע ק"ג סוכר

גרידות : מתפוז אחד, מלימון אחד
מיץ תפוזים - מתפוז אחד - גדול
לימון קלוף וקצוץ - קטן (ללא החלק הלבן)
5 תרמילי הל - רק הגעינים
2 מקלות קנמון
1 כוס מי ברז

אופן הכנה

שלב ראשון

לשים את החצילים בסיר עם רבע כפית מלח לכסות במים ולהרתיח, 5 דקות
לסנן את המים, לשטוף במי ברז ולהחזיר לסיר

שלב שני

להוסיף את הסכר לחצילים עם 1 כוס מים, לערבב ולשים על אש נמוכה עד שהסכר נמס
להוסיף מיץ תפוז, לימון קצוץ וגרידות תפוז ולימון ולערבב
לבשל על להבה נמוכה כשעתיים ומידי פעם לערבב
5 דקות לפני סיום להוסיף מקלות קנמון וגרעיני הל ולערבב
לקרר, להכניס לכלי מעוקר
קונפיטורה זו אפשר להשאיר מחוץ למקרר חודשיים שלושה, אך בכל זאת מומלץ להכניס למקרר, שכן
במידה והיא לא מספיק סמיכה יש סכנה שתקבל שכבה לבנה מעל שזה אומר תחילת התקלקלות



טיפ להצלחה

הקונפיטורה צריכה לקבל בועות לבנות וזה הסימן שהיא מוכנה
אם לא ממש בטוחים, רצוי להוריד מהאש, לקרר ולראות את דרגת הסמיכות
במידה ולא מספיק, אפשר להחזיר לאש שוב



נכתב על ידי , 20/6/2016 22:22   בקטגוריות ריבות /קונפיטורות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



חמוצי במיה - עם שום עלי דפנה נענע וזותא לבנה





חמוצי במיה - זה מתכון שלמדתי מבית אמא, מאד טעים ואקזוטי

חומרים

1 ק"ג במיה טריה
חצי בקבוק חומץ
5 שיני שום - עם הקליפה

5 עלי דפנה
צרור נענע - 5 ענפים

2 ענפי זותא לבנה (לא הכרחי) אפשר זוטא לבנה יבשה - 1 כפית

2 כפות בהרת חמוצים - (קונים בחנויות תבלינים) או לחלופין אפשר קארי

2 כפות מלח גס
חצי כפית צ'ילי - חריף

1 כפית סוכר

1 כוס מים מהברז

אופן הכנה


בסיר לשים חומץ, מים, מלח, סוכר, בהרת חמוצים, צ'ילי - לערבב ולהביא לרתיחה

להוסיף: במיה, שום, עלי דפנה לערבב ולהוריד מהאש - מידי פעם לערבב עד שהחמוצים מתקררים

לקרר ולהכניס לצנצנת מעוקרת

להחזיק מבקרר

נכתב על ידי , 13/6/2016 14:52   בקטגוריות מתאבנים, חמוצים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



שבועות - לחם צמה עם תרד גבינות ועגבניות מיובשות








לכבוד שבועות, לחם משולב בגבינות תרד עגבניות מיובשות מתובל וטעים.


חומרים לבסיס הלחם


שליש כוס מים פושרים

חצי כף שמרים

חצי כפית סוכר

2 כוסות קמח

2 כפות שמן - קנולה

1 כפית מלח

חצי כפית צ'ילי גרוס - למי שאוהב

1 כוס גבינה צהובה עמק (או כל גבינה אחרת) מגוררת

חצי כוס גבינה בולגרית מלוחה - מפוררת במזלג

חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות

1 כוס תרד - מורתח סחוט וקצוץ

חצי כפית בזיליקום יבש


חומרים לבצק הצמה


שליש כוס מים פושרים

חצי כף שמרים

חצי כפית סוכר

2 כוסות קמח

1 כפית מלח

2 כפות שמן

מים פושרים - לפי הצורך



אופן הכנת בסיס הלחם


בקערה לערבב שליש כוס מים פושרים, סוכר, שמרים. לכסות 15 שעה עד לתסיסה

להוסיף קמח, שמן מלח, צ'ילי, בזיליקום ולערבב, להוסיף גבינה צהובה גבינה בולגרית, תרד ועגבניות מיובשות

ללוש ומידי פעם להוסיף מים פושרים (יותר קרים מחמים) עד לקבלת מרקם חלק, להכניס לשקית ניילון גדולה ולשים במקום חמים

להתפחה למשך שעה.


אופן הכנת הצמה


בקערה לערבב שליש כוס מים פושרים, סוכר, שמרים ולערבב. לכסות ולהמתין 15 דקות להתססה.

להוסיף: שמן, מלח, קמח ולערבב

ללוש ומידי פעם להוסיף מים פושרים עד שהבצק רך, לא קשה אך לא דביק

להכניס לשקית ניילון גדולה, להניח במקום חמים להתפחה של שעה.


אופן הכנה והרכבת הלחם


ללוש שוב את בצק הבסיס, לרדד לתוך תבנית קפיצית מרופדת בניר אפיה רק בתחתית 24  עגולה או 26 תלוי איזה גובה תבחרו ללחם הצמה

ללוש את בצק הצמה, לקלוע 2 צמות, להניח מעל בצק בסיס, להקיף בצורה עיגולית מבחוץ לבפנים

להתפיח שוב במקום חמים 30 דקות

להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות 40 דקות, לשחרר את קפיץ התבנית ולהכניס שוב לתנור בטמפרטורה של150 מעלות

לעוד 40 דקות או עד לצבע זהוב.

לכבות תנור ולהשאיר את הלחם בתנור עם דלת פתוחה עד שהלחם מתקרר.









נכתב על ידי , 1/6/2016 22:49   בקטגוריות מאפים, מתכוני חגים, לחמים  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)