
למלא פירות יבשים מכל מיני סוגים זו ממש חגיגה והמלאכה קלה
סוגי פירות יבשים
15 משמשים - לחתוך פתח קטן
15 תמרים גדולים - (רצוי זאן מג'הול) - להוציא חרצנים
15 שזיפים - מגולענים
אפשר למלא דבלות (תאנים יבשות)
להשרות את הפירות 5 דקות במי ברז
חומרים למלית
חצי ק"ג בשר בקר - טחון (אפשר למלא בחזה עוף טחון)
חצי בצל קצוץ - קטן
1 כוס שמיר - קצוץ קטן
1 כוס נענע - קצוצה - קטן
2 שיני שום - קצוצות קטן
1 ביצה
רבע כפית פלפל שחור- גרוס
רבע כפית מלח - גרוס
חצי כפית צ'ילי - גרוס
אופן הכנת המלית
לערבב את כל חומרי המלית, למלא את הפירות היבשים
הערה - במידה ונשארה מלית, לגלגל כדורים קטנים ולשים ברוטב
חומרים לרוטב
2 כפות שמן
חצי בצל בצל - קצוץ
2 גזרים קלופים - וחתוכים טבעות דקות
2 גמבות אדומות - חתוכות טבעות
2 גמבות ירוקות - חתוכות טבעות
2 שיני שום - קצוצות
1 כף גדושה לימון כבוש - מוכן
חצי כפית צ'ילי - גרוס
חצי כפית מלח - גס
רבע כפית פלפל שחור - גרוס
1 כפית סוכר
קמצוץ מלח לימון - ממש מעט על קצה הסכין
אופן הכנת הרוטב והתבשיל
לחמם שמן בסיר רחב ולטגן את הבצל לצבע זהוב
לשים גזר, גמבות ושאר החומרים בסיר
לצקת 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה, להנמיך להבה
לבשל כ- 20 דקות ולהעביר לתבנית אפיה מלבנית
לסדר את הפירות הממולאים על מצע הרוטב
לכסות בנייר כסף
להכניס לתחתית התנור למשך שעה עד שעה וחצי
יש צורך לבדוק מידי פעם שהמים לא מתייבשים ובמידה וכן להוסיף עוד כרבע כוס
חשוב שהמים לא יכסו/יציפו את הפירות אלא, יהיו מתחתם.