לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2015    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

9/2015

פירות יבשים ממולאים בבשר שמיר נענע ושום





למלא פירות יבשים מכל מיני סוגים זו ממש חגיגה והמלאכה קלה

סוגי פירות יבשים


15 משמשים - לחתוך פתח קטן

15 תמרים גדולים - (רצוי זאן מג'הול) - להוציא חרצנים

15 שזיפים - מגולענים

אפשר למלא דבלות (תאנים יבשות)


להשרות את הפירות 5 דקות במי ברז

חומרים למלית


חצי ק"ג בשר בקר - טחון (אפשר למלא בחזה עוף טחון)

חצי בצל קצוץ - קטן

1 כוס שמיר - קצוץ קטן

1 כוס נענע - קצוצה - קטן
2 שיני שום - קצוצות קטן

1 ביצה

רבע כפית פלפל שחור- גרוס

רבע כפית מלח - גרוס

חצי כפית צ'ילי - גרוס

אופן הכנת המלית

לערבב את כל חומרי המלית, למלא את הפירות היבשים
הערה - במידה ונשארה מלית, לגלגל כדורים קטנים ולשים ברוטב

חומרים לרוטב


2 כפות שמן

חצי בצל בצל - קצוץ

2 גזרים קלופים - וחתוכים טבעות דקות

2 גמבות אדומות - חתוכות טבעות

2 גמבות ירוקות - חתוכות טבעות

2 שיני שום - קצוצות

1 כף גדושה לימון כבוש - מוכן

חצי כפית צ'ילי - גרוס

חצי כפית מלח - גס

רבע כפית פלפל שחור - גרוס

1 כפית סוכר

קמצוץ מלח לימון - ממש מעט על קצה הסכין


אופן הכנת הרוטב והתבשיל

לחמם שמן בסיר רחב ולטגן את הבצל לצבע זהוב

לשים גזר, גמבות ושאר החומרים בסיר

לצקת 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה, להנמיך להבה

לבשל כ- 20 דקות ולהעביר לתבנית אפיה מלבנית

לסדר את הפירות הממולאים על מצע הרוטב

לכסות בנייר כסף

להכניס לתחתית התנור למשך שעה עד שעה וחצי

יש צורך לבדוק מידי פעם שהמים לא מתייבשים ובמידה וכן להוסיף עוד כרבע כוס

חשוב שהמים לא יכסו/יציפו את הפירות אלא, יהיו מתחתם.


נכתב על ידי , 20/9/2015 19:25   בקטגוריות ממולאים, מנות עיקריות, תבשילי קדירה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



שומר קישואים גמבות ממולאים אורז בשר ועשבי תבול





שומר קישואים גמבות ממולאים באורז בשר בתבול מרענן

של נענע לימון שמיר וצ'ילי טרי

אפשר להכין בגרסה צמחונית - ללא בשר


חומרים


2 - 3 שומר חצויים ולחלוט במים רותחים מספר דקות ולפרק כמו בצל

4 - 5 קישואים מוארכים - לרוקן את תוכנם

4 - 5 קישואים עגולים - לרוקן את תוכנם
4 - 5 גמבות צבעוניות - לחתוך חלק עליון ולרוקן גרעינים


חומרים למלית


חצי ק"ג בשר בקר טחון

2 כוסות אורז - לשטוף

2 עגבניות - מגורדות

2 כפות רסק עגבניות

חצי לימון - קצוץ קטן עם הקליפה

1 כוס שמיר קצוץ

1 כוס נענע קצוץ

5 שיני שום - קצוצות

1 צ'ילי אדום טרי וחריף - קצוץ ללא הראש והגרעינים (שם זה מאד חריף)

2 כפיות מלח גרוס

1 כפית שטוחה סוכר

קמצוץ מלח לימון - מעט על קצה סכין

חצי כפית פלפל שחור גרוס

4 כפות שמן


חומרים לרוטב


4 כוסות מים מהברז

2 כפיות מלח גרוס

2 שיני שום קצוצות

חצי כפית צ'ילי גרוס

חצי כפית פלפל שחור גרוס

4 כפות שמן
חצי כפית סוכר

קמצוץ מלח לימון (ממש מעט על קצה הסכין)


אופן הכנה


לערבב את כל חומרי המלית ולמלא את הקישואים והשומר

להניח בסיר רחב ולא עמוק

לערבב את כל חומרי הרוטב ולצקת בעזרת כף באופן שיכסה ויכנס לכל ממולא

לבשל ולהביא לרתיחה, להנמיך להבה ולשים תחתית כדי שלא יישרף

- עד לאידוי הנוזלים, כדאי לא לייבש מידי

להכניס לתנור בטמפרטורה 125 מעלות בבישול איטי במשך 4 - 5 שעות

רצוי מידי פעם לבדוק שהתבשיל לא מתייבש מידי.


נכתב על ידי , 8/9/2015 22:41   בקטגוריות ממולאים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)