RABBI PINTO-הרב פינטו שלום לכולם ,
ברוכים הבאים לאתר שכולו קדושה וטהרה ודברי חוכמה וסירטונים של כבוד האדמו"ר יאשיהו יוסף פינטו שליט"א |
| 7/2013
כל פעולה שהאדם עושה זה תיקון - הרב פינטו שליט"א כל פעולה שהאדם עושה זה תיקון - דברים מתוך ספריו של מורנו ורבנו הרה"ג הרב יאשיהו יוסף פינטו שליט"א:

וידועים דברי הרב הקדוש משינוא זצוק"ל, על דברי החובת הלבבות: על אדם אשר הלך בדרך לארץ רחוקה לחפש פרנסה, ופגש אדם כופר, שאל הכופר את האדם הירא שמים, במי אתה מאמין? אמר לו היהודי הירא שמים: בהקב"ה בורא העולם אשר זן ומפרנס והוא האדון של העולם, אמר לו הכופר: אתה סותר את עצמך, אם אתה מאמין בהקב"ה שהוא ברא העולם והוא האדון של הכל מדוע אתה נוסע לארץ רחוקה לפרנסה, שהוא יתן לך פרנסה בעירך, שמע את הדברים הירא שמים ולא היה לו מה לענות, וחזר לעירו ולא המשיך את הדרך.
אמר הרב משינוא על דברי החובת הלבבות: שאם אותו יהודי ירא שמים היה לומד את דברי האר"י הקדוש בספר "פרי עץ חיים", ששם אומר: שנסיעה רחוקה היא לתקן דברים במקומות רחוקים, לא היה חוזר לביתו והיה ממשיך בדרך.
ולכן נחזק בליבנו שלא מגיעים לשום מקום בלי סיבה, ולכל מקום או מציאות אשר הגענו בחיים יש סיבה, וחייבים להשלים את הסיבה אשר לשמה הגענו למקום המסויים!
ונעורר את עצמנו ונזכה את האחרים להשלים את תיקון נפשם, ונפ
שות עשוקות, ונזכה לגאולה שלמה בקרוב.
| |
חשיבות ניקיון וטהרת הממון - הרב פינטו שליט"א חשיבות ניקיון וטהרת הממון - דבר תורה מפי מורנו ורבנו הרה"ג הרב יאשיהו יוסף פינטו שליט"א

בס"ד
החיים מלאים בניסיונות ובמכשולים והאדם מחוייב להזהר ולהשמר לא ליפול בעצת היצר. אחד הדברים אשר היצר מצליח לחדור ולהכנס בהם ולגרום הרס גדול בחיי האדם ובנפשות בני ביתו הוא כאשר האדם מכניס לביתו ממון אשר לא השיג אותו ביושר, דבר זה גורם להרס ולחורבן חיי האדם, חיי משפחתו וקלקול הדורות הבאים אחריו.
לכן יזהר ויקפיד האדם שכל רכושו וכל ממונו יהיו ממקום טהור, נקי וקדוש ומזיעת אפו ולא ממון אשר אינו מגיע לו.
וידוע מה שמובא בפרשת השבוע, בני גד ובני ראובן ומנשה באים למשה רבנו ואומרים לו: גדרות צאן נבנה למקננו פה וערים לטפנו. וקשה, הילדים יותר חשובים מהצאן והבקר, מדוע מזכירים את הגדרות לצאן ולבקר לפני הבתים לילדים?.
אלא ידעו בני גד, מנשה וראובן שהם נשארים לגור בחוץ לארץ והנסיונות קשים ולכן היסוד הראשון לשמור את המשפחה בצורה קדושה ושלא יתדרדרו הילדים למקומות לא טובים, דבר זה מתחיל ומסתיים בפרנסה שמביאים ההורים לילדים, אם הכסף כסף נקי וטהור ובזיעת אפם של ההורים הרוויחו את כספם, כח הפועל בנפעל ישפיע על הילדים ללכת בדרך טובה, אך אם הממון בא מגזל ומשקר ומקום שלא מגיע לאדם, כסף זה מזיק לנפשות בני הבית ונפשות הילדים. לכן בני גד ראובן ומנשה הקפידו כ"כ על הגדרות של הצאן, בכדי שהצאן לא ירעו בשדות זרים ואם הצאן לא ירעו בשדות זרים הילדים והמשפחות ודאי ילכו בדרך ה'.
מובא בספרי החסידות שהרבה צדיקים אשר היו קדושי עליון ילדיהם יצאו לתרבות רעה ולא הלכו בדרך ה' והסיבה לכך משום שהממון אשר האכילו את ילדיהם לא היה ממקום קדוש.
לכן נקפיד כולנו על עצמנו שלא לעשות מלאכת חברנו רמיה כי כל העושה מלאכת חברו רמיה נאמר: "ארור עושה מלאכת חברו רמיה". וכל דבר נעשה בשלמות ובדקדוק ונזכה לאור חדש על ציון תאיר. ונזכה כולנו לגאולה שלמה.
| |
|