קיבלתי השראה מאליפל לתת כאן את המתכון של סבתא שלי לריבת חלב, ועל הדרך גם עוגיות אלפחורס (שכידוע, ריבת חלב dulce de leche) היא אחד מהמרכיבים שלהם:
ריבת חלב (dulce de leche)
חומרים:
3 ליטר חלב
800 גרם סוכר
חצי כפית שטוחה(!) סודה לשתייה
אופן הכנה:
לצקת את החלב לסיר ולהוסיף את הסוכר ואת הסודה תוך כדי בחישה
להרתיח את התערובת על אש בינונית תוך כדי בחישה
עד שמתחיל להיראות קצף, וצבע העיסה הופך לחום בהיר
להקטין את האש ולהמשיך לבשל תוך כדי בחישה עוד 10 דקות
לצנן
אלפחורס
חומרים:
200 גרם חמאה (אם רוצים פרווה זה יכול להיות מרגרינה)
300 גרם סוכר
2 חלמונים
2 ביצים
350 גרם קורנפלור
150 גרם קמח
2 כפיות אבקת אפייה
חבילת קוקוס טחון
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים עד להיווצרות בצק (פריך), ללוש את הבצק , לרדד אותו ולקרוץ ממנו עיגולים לעוגיות
לאפות בתנור בחום בינוני במשך 10-15 דקות
להסיר בעדינות את העוגיות מהתבנית בעודן חמות
למרוח ריבת חלב על תחתית כל עוגייה ולצרף אותה לעוגייה נוספת (להכין "כריך" משתי העוגיות ומהריבה)
לפזר מעל לעוגיות המוכנות קוקוס טחון
בתיאבון 