אמן צרפתי אלמוני מצליח להוציא את הראש אפילו במעט מעל המים. והוא הצליח - בעיניי.
Iron... שיר ספק אפוקליפטי ספק תגליתי... אדם שיוצא במודעות שהתמימות נעלמה וחזון אחרית הימים מתקרב ובא למסע גילוי עצמי וסביבתי על החיים בכלל ועל מרכיבי החיים בפרט. השיר גם מציג את הסוד הכמוס בכל אחד מאיתנו - סוד תודעתי, בכל אופן, שיכול להיות שאפילו אנחנו לא מודעים אליו. צד שמחפש לדעת, שזועק להראות לעולם את השקפתו, את דרכי אמונתו.
אש.
סמל התגלית.
מתוך האפלה של הסודות והאיפול הכבד, הבזק האור הממכר של האש. היא שמחזקת את ליבו ומכוונת את דרכו של האדם שתר אחר האמת.
בתחילה אפשר להתבלבל ולחשוב שמדובר בשיר מלחמתי, אך בעת מיזוג השיר עם סרטון הוידאו, אנו מתוודעים לתכליתו האמיתית - אותו אדם הולך בעקבות האמת, בעקבות אותה מנגינה שמושכת אותו להשיב את האיזון לעולם באמצעות השינוי. האדם האינדיבידואלי אשר יכול להביא לשינוי, שפועל מתוך אקטיביזם מוחלט.
השיר ליווה את ה
קדימון של המשחק הרביעי בסדרה ו, איך לא, שמו Assassin's Creed: Revelationsאפשר לראות את השיר כתיאור משלים לדמותו של אציו אודיטורה דה פירנצה - מתנקש, שבמהלך מסע הנקמה שלו שהחל בAC2 ומגיע לשיאו בAC: Brotherhood, מגלה כי הדרך לגאול את העולם מכבלי אותם ארגונים שפרושים היטב-היטב לאורכו ולרוחבו, היא לצאת למסע שבכוחו להביא את השינוי. גם אם השינוי הוא נקודתי - הוא בעל השפעה. אמנם הגדירו את התופעה בעת האחרונה, אבל "
אפקט הפרפר" היה קיים מאז ומתמיד. הרצון העז של אותו איש בשיר שלוקח לצידו חייל - מקביל לאציו שנעזר בעזרה מקומית - להביא לשינוי ולחשוף את מה שאותם ארגונים סודיים מסתירים, הוא למען עתיד טוב יותר. למען תבונה שתישאר לדורות הבאים, ידע שיועבר אל יורשי דרכינו, אחרת, סופינו הוא באפוקליפסה שתיפול עלינו ולאו דווקא אסון ממקור חיצוני - אלא הרס שבא מבפנים, מחלקים רקובים של החברה שנולדו מין הרצון לשלוט בעולם ולשלוט בידע - התשוקה לכוח יכולה להוליד מאבק שסופו היכחדות התמימות לחלוטין והיווצרות מציאות הרסנית למדי.
אני לוקח את השיר למקום הסובייקטיבי שלי ואני רואה לא את המרדף אחר תגלית או אמת נסתרת, אלא את תכלית המסע, את כוונת הנוסע בשיר - להביא לשינוי מין המעשה הקטן, רעיון בסגנון של "
תעביר את זה הלאה" - לעשות למען אחרים ואולי יכול לנבוע רעיון נעלה יותר - להצליח לאחד את האנשים בכל העולם מתוך סדיקת המעטפת שאופפת את החברה, ששמה : "מה שאתה לא יודע, לא מזיק"... הסלידה ההדדית ששוררת בעולם תביא לגדיעת עץ החיים ולסופם של החיים כפי שהיכרנו אותם.
בני המאיה אולי רמזו על סוף העולם ב2012 (דבר שהצליחו להוכיח לאחרונה שלא), אבל מי יודע, אולי הסוף שלנו הוא באמת לא מידי כוח חיצוני, אלא ממעשה ידינו אנו.
השינוי מתחיל כאן.
Illustration by Liltz