לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2012    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

9/2012

סלט חצילים


מרכיבים:
2 חצילים צרים וארוכים
שמן לטיגון
מיץ סחוט טרי מ-3 לימונים
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
4 שיני שום קצוצת דק
כפית הריסה או סחוג אדום
כפית מלח
פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:
פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ. מסדרים את הפרוסות במסננת, זורים עליהם מלח גס בנדיבות ומניחים לחצילים להגיר את הנוזלים שלהם כחצי שעה. שוטפים את החצילים מהמלח והנוזלים ומייבשים היטב במגבת מטבח נקייה.
במחבת גדולה מחממים שמן בגובה של כ-1/2 ס"מ ומטגנים את פרוסות החצילים עד להזהבה. מוציאים וסופגים היטב את שאריות השמן בנייר סופג.
להכנת הרוטב, יוצקים לקערה בינונית את מיץ הלימון, מוסיפים את הירק והתבלינים, מוסיפים גם את השום ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך.
לאחר שהחצילים התקררו מעט, טובלים כל פרוסה ברוטב משני הצדדים ומסדרים את הפרוסות בכלי אחסון. לאחר טבילת כל הפרוסות, שופכים את שארית הרוטב מעל פרוסות החציל, סוגרים את הקופסא ומכניסים למקרר. מצננים את הסלט במקרר 4-5 שעות לפני ההגשה, הכי טעים יום אחרי...
נכתב על ידי חצילונט , 18/9/2012 07:28   בקטגוריות סלטים, קל להכנה, צמחוני, חצילים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)