בעלי ואני אוהבים מאד לבשל וביום שישי, אנחנו שנינו במטבח ממציאים כל מיני מאכלים כיד המקרר הטובה עלינו. אז הנה מתכון שחיברנו ממה שהיה בבית באותה שבת...
לבצק:
4 כוסות קמח
25 גר' שמרים טריים
1 כף סוכר
1/2 כוס שמן
1-1.5 כוסות מים פושרים
1 כפית גדושה מלח
למילוי:
4 עגבניות בינוניות
2 חצילים
שמן זית
600 גר' בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
0.5-1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
3-4 עלי דפנה שלמים
מלח, פלפל שחור גרוס
פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה
מעט כורכום
1 ביצה טרופה עם 1 כף מים
שומשום
אופן ההכנה:
בקערית מתפיחים כ-10 דקות את השמרים עם הסוכר ו-3 כפות מים.
מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את השמרים, המים והשמן. מאחדים את החומרים בלישה. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות (ניתן ללוש את הבצק במיקסר עם וו לישה). עוטפים את קערת הבצק בניילון נצמד ומהים לתפיחה כשעה עד להכפלת הנפח.
בינתיים מכינים את המילוי. פורסים את העגבניות והחצילים לעיגולים בעובי של כ-3 מ"מ, מסדרים אותם בתבנית על ניר אפיה, מזלפים מעט שמן זית למעלה, מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות כשעה, עד שהחצילים והעגבניות מקבלים צבע שחום. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת טפלון גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד להזהבה, מוסיפים את הצ'ילי ומטגנים, מוסיפים פלפל שחור גרוס, פפריקות וכורכום וממשיכים לטגן עוד כדקה, מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו בעזרת מזלג בתוך המחבת כדי למנוע גושים, מוסיפים את עלי הדפנה וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו לחום. לא לבשל יותר מדי שלא יתייבש הבשר. מכבים את האש, מוסיפים מלח פטרוזיליה וכוסברה. טועמים ומתקנים טעמים אם צריך. מצננים לטמפרטורת החדר.
לאחר שהבצק תפח, מסדרים ניר אפיה בתבנית גדולה ומחממים את התנור ל-200 מעלות.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. על משטח מקומח מרדדים כל רבע לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ. מסדרים בשורה 1/4 מכמת החצילים בצד אחד של העלה, עליו מסדרים 1/4 מפלחי העגבניות, עליהם עורמים 1/4 מתערובת הבשר, מקפלים משני הצדדים ומגלגלים את הבצק לרולדה. מעבירים בזהירות לתבנית האפייה. ממשיכים באותה צורה עם עם 3 רבעי הבצק הנותרים.
מורחים את הרולדות בביצה טרופה עם מים, מפזרים למעלה שומשום ואופים כ-3/4 שעה, עד שהרולדה משחימה יפה.
מוציאים מהתנור ומכסים במגבת עד לצינון מוחלט.
בתיאבון