לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2012    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

10/2012

מוסקה





מרכיבים:
1 חציל בינוני פרוס לאורך לפרוסות בעובי 3-4 מ"מ
3 תפו"א בינוניים פרוסים לאורך לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ

למילוי הבשר
500 גר' בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
6-7 שיני שום קצוצות דק
1 סלסלה קטנה פטריות שמפניון (אפשר מקופסת שימורים) קצוצות דק
2 כפות שקדים מולבנים, פרוסים וקצוצים דק
5-6 עלי נענע קצוצים דק
3 גבעולי טימין (רק העלים)
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
מעט צ'ילי גרוס

לרוטב
1 בצל גדול קצוץ דק
4-5 שיני שום קצוצות דק
2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
6-7 עלי בזיליקום קצוצים גס
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
3כפות גדושות רסק עגבניות
1כוס מים
טימין
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
מעט צ'ילי גרוס
מעט כורכום
1/2 כפית סוכר

אופן ההכנה
מסדרים את פרוסות החציל על נייר אפיה בתוך תבנית גדולה. מברישים אותם בשמן זית, זורים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס ומשחימים בתנור ב-180 מעלות עד להזהבה קלה משני הצדדים.
מטגנים בשמן עמוק את פרוסות תפוחי האדמה עד שמתחיל להזהיב. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

להכנת תערובת הבשר - במחבת טפלון גדולה שמים 2-3 כפות שמן זית ומזהיבים את הבצל. כשמתחיל להזהיב, מוסיפים 2 כפות מים וממשיכים לטגן. כשהמים מתאדים, מוסיפים עוד 2 כפות מים (עכשיו הבצל בצבע זהב חום) וממשיכים לטגן מעט. מוסיפים את השום, השקדים והפטריות ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים תבלינים מערבבים היטב ומוסיפים את הבשר תוך כדי ערבוב שלא ייווצרו גושים. מוסיפים לבסוף את הטימין והנענע, מבשלים עוד דקה, רק עד שהבשר מחליף את צבעו לחום בהיר. מסירים מהאש.

להכנת הרוטב - שמים בסיר שטח ורחב 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את התבלינים (ללא הסוכר), בוחשים היטב ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים היטב עוד דקה, מוסיפים את המים ומערבבים. מוסיפים את הפטרוזיליה, הטימין והסוכר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות. מסירים מהאש.

להרכבת המוסקה - בתבנית הגשה חסינת אש מסדרים שכבה של החצילים האפויים, מעליהם משטחים חצי מכמות תערובת הבשר. מעל הבשר שופכים חצי מכמות הרוטב.
מסדרים שכבה של תפוחי אדמה מטוגנים, מעליהם את שארית הבשר ולבסוף את מחצית הרוטב שנשאר.
אופים בתנור בחום 180 מעלות כשעה, עד שפני המוסקה משחימים.

נכתב על ידי חצילונט , 20/10/2012 18:04   בקטגוריות בשרי, חצילים, קצת עבודה  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)