חנוכה כבר ממש כאן, אז הזמנתי את אחותי ועשינו לנו חנוכה מוקדמת עם המשפחות שלנו.
כבר היו לי הרבה גבינות טעימות, יוגורטים משגעים והמון מצב רוח מרומם. החלטנו לעשות סופגניות יוגורט משגעות, עדינות, קטנות וטעימות.

חומרים לכ-30 סופגניות קטנות:
3 כוסות קמח
25 גר' שמרים טריים
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
4 כפות יוגורט כבשים 5% של משק יעקבס
2 כפות גבינת מסקרפונה של משק יעקבס
1 כוס חלב פושר
שמן לטיגון עמוק
לציפוי:
4 כפות גבינת מסקרפונה של משק יעקבס
2 כפיות סילאן
1 שקית (10גר') סוכר וניל
להגשה:
1/3 דבש
100 גר' אגוזים קצוצים
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מפוררים את השמרים. מוסיפים את החלב הפושר והסוכר ומערבבים עד להמסת השמרים.
מוסיפים את היוגורט, המסקרפונה והקמח ומעבדים לבצק מעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-5 דקות.
מניחים להתפחה כשעה במקום חמים.
מחממים שמן עמוק על אש בינונית.
יוצרים מהבצק כ-30 כדורים בגודל מעט גדול מכדור פינג פונג ומניחים אותם על מגש מקומח.
מטגנים את הסופגניות בשמן החם בסיר מכוסה עד להזהבה בצד אחד. מסירים את המכסה, מטגנים מהצד השני ומציאים את הסופגניות למסננת,
לניקוז שאריות השמן. מסיימים לטגן את כל הסופגניות.
בקערה קטנה מערבבים את המסקרפונה לציפוי עם הסילאן וסוכר הוניל לתערובת אחידה.
להגשה, מערבבים בקערה קטנה את האגוזים והקינמוןן. מסדרים את הסופגניות על מגש יפה, מטפטפים עליהן מעט דבש. בעזרת כפית מניחים מעט מציפוי המסקרפונה ומפזרים מלמעלה מעט מתערובת האגוזים.