אוטוטו חוגגים שבועות ואחותי האהובה, נוסעת עם בעלה לטיול בחו"ל.... כיף גדול (תבלו!). היא התקשרה אתמול לשאול אם הילדים שלה יוכלו לבלות אצלי את החג, כי הם נשארים בלי אמא ואבא... (לא שהם קטנים וצריכים השגחה מיוחדת), כמובן שהשבתי בחיוב (מתה על האחיינים שלי), זו הרי אחותי האהובה ומה לא אעשה בשבילה.אחרי השיחה איתה, נזכרתי שאחייניי האהובים, כל פעם שהם מגיעים אלי הביתה, הם ישר הולכים למקרר לבדוק מה יש.... אז כדי שלא יהיה מקרר ריק ויהיה לי מספיק אוכל בשביל כל המשפחה המורחבת, הכנתי קציצות בשר שנמסות בפה ותוספת של אורז עם ירקות.
קבלו מתכון:
חומרים:
לקציצות:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1/4 ראש סלרי קלוף ומגורד בפומפיה דקה
2 גבעולי סלרי קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות
1 בצל בינוני (או 1/2 גדול) קצוץ דק
1 קישוא מגורד על פומפיה דקה סחוט מנוזלים
1 גזר גדול קלוף ומגורד על פומפיה דקה
4 שיני שום כתושות
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
1/4 צרור שמיר קצוץ דק
עלים מ-3 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 כף עלי טימין טריים קצוצים
2 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות היטב
2 כפות שמן
3 כפות מים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/3כפית כורכום
צ'ילי חריף גרוס לפי הטעם
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית אבקת אפיה
לרוטב:
1 בצל בינוני (או 1/2 גדול) קצוץ דק
3 כפות שמן זית
1 פלפל אדום גדול חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות דק
3 כפות גדושות רסק עגבניות
5-6 כוסות מים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/3 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית סוכר חום (דמררה)
לאורז:
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
3 גבעולי סלרי קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
1 גזר מגורד בפומפיה גסה
2 כוסות תערובת ירק קצוץ דק (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר ועלי סלרי)
2 כפות גרעיני חמניה קלופים (אפשר להחליף אותם בצנוברים)
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2 כוסות אורז שטוף היטב
1/2 3 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
אופן הכנה:
הכנת הקציצות - שוטפים היטב, קולפים, קוצצים, מגרדים ומכינים את הירקות. מכניסים את כל חומרי הקציצות לקערה גדולה, מערבבים היטב. מכסים בניילון ומניחים במקרר עד לסיום הכנת הרוטב.
הכנת הרוטב - בסיר גדול מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומשחימים קלות. מוסיפים את השום והפלפל האדום הקצוץ וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות עד לריכוך הפלפל. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים (חוץ מהסוכר החום), מערבבים היטב, מטגנים עוד דקה או שתיים ומוסיפים את המים.
מביאים לרתיחה, מוסיפים את הסוכר, טועמים ומשפרים טעמים לפי הצורך, מחלישים מעט את האש ומבשלים עם מכסה סגור כ-5 דקות.
מוציאים את עיסת הקציצות מהמקרר, יוצרים כדורי בשר בגודל כדור פינג פונג ומכניסים לסיר הרוטב. מביאים שוב לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה.
הכנת האורז - בסיר בינוני מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל ומשחימים אותו. מוסיפים את גרעיני החמניה וקולים אותם קלות עם הבצל במשך כמה דקות. מוסיפים את האורז, הגזר והסלרי ומאדים עוד 3-4 דקות. מוסיפים את הירק המעורב הקצוץ ואת התבלינים ומערבבים היטב. לבסוף מוסיפים את רסק העגבניות, מאדים מספר דקות ומוסיפים את המים הרותחים.
מכסים, מחלישים את האש ומבשלים על אש קטנה 30 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד 30 דקות. לאחר שהתקרר מעט, "פותחים" את האורז בעזרת מזלג ומעבירים לצלחת הגשה גדולה.
מסדרים את הקציצות על האורז ומסביב להם שופכים את רוטב הקציצות בנדיבות.
מחכה לכם בשבועות עם ארוחת חג חלבית, חגיגית ומלאת הפתעות...