חצילים הולכים כמעט עם כל דבר, ככה זה אצלנו במשפחה... היום ניסיתי משהו חדש, להכניס את החצילים לתוך הקציצות, שגם הן הולכות אצלנו כמעט עם כל דבר.... זה רק נראה הרבה עבודה, אבל מאד קל להכין אותן והתענוג מגיע כבר מהנגיסה הראשונה....
חומרים לקציצות:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 סלק בינוני טרי (לא מבושל!) קלוף ומגורד בפומפיה גסה
1 גזר בינוני קלוף ומגורד בפומפיה גסה
1/2 חציל בינוני פרוס לעיגולים בעובי 5-6 מ"מ
שמן לטיגון החצילים
1/2 פלפל צ'ילי אדום חריף מנוקה מגרעינים וקצוץ דק
1/2 בצל סגול (אפשר גם לבן) קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
פרוסת לחם שרויה במים, סחוטה ומפוררת
6 גבעולי כוסברה קצוצים דק
6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
1/2 כפית אבקת אפיה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית פפריקה מתוקה
חומרים לרוטב:
1/2 בצל סגול קצוץ דק
1 פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות קטנות
2 עגבניות קטנות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס
1 כפית סוכר
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
מניחים את פרוסות החצילים במסננת ומפזרים עליהן מלח גס. מניחים להגרת הנוזלים כ-20 דקות שוטפים במים, מייבשים היטב במגבת ומטגנים בשמן משני הצדדים עד לקבלת גוון שחום עמוק. מוציאים את החצילים למגש עם ניר סופג לספיגת השמן העודף. לאחר שהחצילים התקררו מעט, חותכים אותם לקוביות קטנות ומעבירים לקערה בינונית.
מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לעיסה אחידה. מכסים בניילון ומניחים במקרר עד להכנת הרוטב.
בסיר בינוני ושטוח, מחממים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל ומזהיבים. מוסיפים את הפלפל האדום וממשיכים בטיגון עוד 2 דקות. מוסיפים גם את העגבניות ומאדים כמה דקות. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים היטב ולבסוף מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומכניסים אותם לתוך הרוטב הרותח. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה.