מרכיבים:2 חצילים צרים וארוכים
שמן לטיגון
מיץ סחוט טרי מ-3 לימונים
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
4 שיני שום קצוצת דק
כפית הריסה או סחוג אדום
כפית מלח
פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ. מסדרים את הפרוסות במסננת, זורים עליהם מלח גס בנדיבות ומניחים לחצילים להגיר את הנוזלים שלהם כחצי שעה. שוטפים את החצילים מהמלח והנוזלים ומייבשים היטב במגבת מטבח נקייה.
במחבת גדולה מחממים שמן בגובה של כ-1/2 ס"מ ומטגנים את פרוסות החצילים עד להזהבה. מוציאים וסופגים היטב את שאריות השמן בנייר סופג.
להכנת הרוטב, יוצקים לקערה בינונית את מיץ הלימון, מוסיפים את הירק והתבלינים, מוסיפים גם את השום ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך.
לאחר שהחצילים התקררו מעט, טובלים כל פרוסה ברוטב משני הצדדים ומסדרים את הפרוסות בכלי אחסון. לאחר טבילת כל הפרוסות, שופכים את שארית הרוטב מעל פרוסות החציל, סוגרים את הקופסא ומכניסים למקרר. מצננים את הסלט במקרר 4-5 שעות לפני ההגשה, הכי טעים יום אחרי...