לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2015    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

חצילים כבושים


המון חצילים אני מכינה כמעט בכל שבוע. כסלט עם מיונז או טחינה, מטוגנים עם פרורי פאנקו ופטרוזיליה או ברוטב חריף. בשבוע שעבר ראיתי אצל הירקן חצילונים קטנים שמתאימים בדיוק להחמצה. נברתי קצת באינטרנט, פתאום נזכרתי גם באיזה מתכון ישן שהיה לי והנה לפניכם הגרסה המשופרת לחצילונים כבושים.



החומרים:
1/2 1 - 2 ק"ג חצילונים
6-8 כוסות מים (בערך ליטר וחצי)
50 גר' סוכר
ראש שום קלוף ופרוס לפרוסות דקות
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
צרור כוסברה קצוצה דק
1 כוס חומץ (רגיל או חומץ בן יין לבן להשבחת הטעם)
3 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
6-8 עלי דפנה
4-5 פלפל שאטה קטנים או 2 צ'ילי חתוך גס
2-3 כפות שמן זית

אופן הכנה:
שוטפים היטב את החצילונים, קוטמים ביד את הגבעולים ובעזרת סכין חדה חורצים בהם חריץ לאורכם מהגבעול אל התחתית רק בצד אחד (יוצרים חריץ להכנסת התיבול).
בסיר גדול מרתיחים את המים והסוכר. לאחר הרתיחה מוסיפים את החצילונים ומבשלים אותם 5 דקות. מכבים את האש ומשאירים אותם עוד 5 דקות.
מוציאים את החצילונים להתקרר מעט במסננת ושומרים את המים.
בקערה נפרדת מערבבים את הירק הקצוץ ופלחי השום.

לאחר שהחצילונים התקררו מעט, תוחבים מעשבי התיבול בתוך החריץ ומסדרים אותם בצפיפות בצנצנת מתאימה לכבישה. לאחר שכל החצילונים מולאו וסודרו בצנצנת, מפזרים מעליהם את המלח, הפלפל השחור, עלי הדפנה והפלפל החריף. יוצקים את החומץ ואת מי הבישול שנשארו בסיר, עד שהם מכסים את כל החצילונים.

סוגרים את הצנצנת, מנערים אותה מעט כך שכל התבלינים יגיעו לכל החצילונים. פותחים את הצנצנת, מוזגים את שמן הזית מלעלה וסוגרים היטב. מניחים את הצנצנת במקום יבש, קריר ומואר ומחכים בסבלנות במשך כשבוע.

לא תוכלו להפסיק לאכול אותם... ממש מעדן.
נכתב על ידי חצילונט , 21/10/2013 19:13   בקטגוריות חצילים, פרוה, צמחוני, קל להכנה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קציצות בשר סלק וחצילים


חצילים הולכים כמעט עם כל דבר, ככה זה אצלנו במשפחה... היום ניסיתי משהו חדש, להכניס את החצילים לתוך הקציצות, שגם הן הולכות אצלנו כמעט עם כל דבר.... זה רק נראה הרבה עבודה, אבל מאד קל להכין אותן והתענוג מגיע כבר מהנגיסה הראשונה....




חומרים לקציצות:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 סלק בינוני טרי (לא מבושל!) קלוף ומגורד בפומפיה גסה
1 גזר בינוני קלוף ומגורד בפומפיה גסה
1/2 חציל בינוני פרוס לעיגולים בעובי 5-6 מ"מ
שמן לטיגון החצילים
1/2 פלפל צ'ילי אדום חריף מנוקה מגרעינים וקצוץ דק
1/2 בצל סגול (אפשר גם לבן) קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
פרוסת לחם שרויה במים, סחוטה ומפוררת
6 גבעולי כוסברה קצוצים דק
6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
1/2 כפית אבקת אפיה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית פפריקה מתוקה

חומרים לרוטב:
1/2 בצל סגול קצוץ דק
1 פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות קטנות
2 עגבניות קטנות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס
1 כפית סוכר
2 כוסות מים

אופן ההכנה:
מניחים את פרוסות החצילים במסננת ומפזרים עליהן מלח גס. מניחים להגרת הנוזלים כ-20 דקות שוטפים במים, מייבשים היטב במגבת ומטגנים בשמן משני הצדדים עד לקבלת גוון שחום עמוק. מוציאים את החצילים למגש עם ניר סופג לספיגת השמן העודף. לאחר שהחצילים התקררו מעט, חותכים אותם לקוביות קטנות ומעבירים לקערה בינונית.
מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לעיסה אחידה. מכסים בניילון ומניחים במקרר עד להכנת הרוטב.

בסיר בינוני ושטוח, מחממים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל ומזהיבים. מוסיפים את הפלפל האדום וממשיכים בטיגון עוד 2 דקות. מוסיפים גם את העגבניות ומאדים כמה דקות. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים היטב ולבסוף מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומכניסים אותם לתוך הרוטב הרותח. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה.
נכתב על ידי חצילונט , 24/5/2013 18:15   בקטגוריות בשרי, חצילים, קצת עבודה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



שבלולי חצילים וגבינות


את אהבתי הגדולה לחצילים, כבר בטח הבנתם משמו של הבלוג. כל מתכון חדש של חצילים, זוכה אצלנו להצלחה רבה, ואם לא, אז אנחנו עושים ממנו משהו מיוחד, כמו שאוהבי חצילים עושים בדרך כלל.
זהו מתכון של חצילים וגבינות, שאוהבים מאד להיות ביחד. ממש חגיגה אחת גדולה.

צילום: שוהם. אחייניתי המוכשרת.



החומרים:
2 חצילים גדולים
עלי פילו מופשרים
250 גר' גבינת פטה של משק יעקבס מגוררת גס
200 מ"ל יוגורט כבשים 5% של משק יעקבס
50 גר' קשקבל של משק יעקבס מגוררת גס
3 כפות ריקוטה של משק יעקבס
מעט מלח (שימו לב, הגבינות כבר מלוחות)
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית זעתר טחון עם שומשום
1 כף שמן זית

אופן ההכנה:
שורפים את החצילים על האש, היטב מכל הצדדים. מצננים מעט ומוציאים את בשר החצילים למסננת לניקוז כל הנוזלים.
מעבירים את החצילים לקערה, מוסיפים את הגבינות, התבלינים והשמן ומערבבים לתערובת אחידה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
על משטח עבודה פורסים עלה פילו, מתיזים עליו ספריי חמאה או שמן קנולה בטעם חמאה ומקפלים אותו לחצי לאורכו.
בעזרת כף, עורמים מהמילוי לאורך העלה המקופל, קרוב לקצה העלה ומגלגלים לגליל ארוך. סוגרים היטב בצדדים ומגלגלים לשבלול.
כך חוזרים עם עלי הפילו, עד שנגמר המילוי (מספיק ל 6-7 שבלולים).
משמנים בתרסיס חמאה תבנית אפיה, מסדרים בה את השבלולים, מרססים אותם בתרסיס החמאה יפה מכל הצדדים ומפזרים מעט שומשום מלמעלה.
אופים כחצי שעה עד שהשבלולים משחימים וכל המטבח מתמלא בריח נהדר של מאפה.
נכתב על ידי חצילונט , 28/11/2012 21:35   בקטגוריות חלבי, חצילים, מאפים, צמחוני, קל להכנה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מוסקה





מרכיבים:
1 חציל בינוני פרוס לאורך לפרוסות בעובי 3-4 מ"מ
3 תפו"א בינוניים פרוסים לאורך לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ

למילוי הבשר
500 גר' בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
6-7 שיני שום קצוצות דק
1 סלסלה קטנה פטריות שמפניון (אפשר מקופסת שימורים) קצוצות דק
2 כפות שקדים מולבנים, פרוסים וקצוצים דק
5-6 עלי נענע קצוצים דק
3 גבעולי טימין (רק העלים)
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
מעט צ'ילי גרוס

לרוטב
1 בצל גדול קצוץ דק
4-5 שיני שום קצוצות דק
2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
6-7 עלי בזיליקום קצוצים גס
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
3כפות גדושות רסק עגבניות
1כוס מים
טימין
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
מעט צ'ילי גרוס
מעט כורכום
1/2 כפית סוכר

אופן ההכנה
מסדרים את פרוסות החציל על נייר אפיה בתוך תבנית גדולה. מברישים אותם בשמן זית, זורים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס ומשחימים בתנור ב-180 מעלות עד להזהבה קלה משני הצדדים.
מטגנים בשמן עמוק את פרוסות תפוחי האדמה עד שמתחיל להזהיב. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

להכנת תערובת הבשר - במחבת טפלון גדולה שמים 2-3 כפות שמן זית ומזהיבים את הבצל. כשמתחיל להזהיב, מוסיפים 2 כפות מים וממשיכים לטגן. כשהמים מתאדים, מוסיפים עוד 2 כפות מים (עכשיו הבצל בצבע זהב חום) וממשיכים לטגן מעט. מוסיפים את השום, השקדים והפטריות ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים תבלינים מערבבים היטב ומוסיפים את הבשר תוך כדי ערבוב שלא ייווצרו גושים. מוסיפים לבסוף את הטימין והנענע, מבשלים עוד דקה, רק עד שהבשר מחליף את צבעו לחום בהיר. מסירים מהאש.

להכנת הרוטב - שמים בסיר שטח ורחב 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את התבלינים (ללא הסוכר), בוחשים היטב ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים היטב עוד דקה, מוסיפים את המים ומערבבים. מוסיפים את הפטרוזיליה, הטימין והסוכר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות. מסירים מהאש.

להרכבת המוסקה - בתבנית הגשה חסינת אש מסדרים שכבה של החצילים האפויים, מעליהם משטחים חצי מכמות תערובת הבשר. מעל הבשר שופכים חצי מכמות הרוטב.
מסדרים שכבה של תפוחי אדמה מטוגנים, מעליהם את שארית הבשר ולבסוף את מחצית הרוטב שנשאר.
אופים בתנור בחום 180 מעלות כשעה, עד שפני המוסקה משחימים.

נכתב על ידי חצילונט , 20/10/2012 18:04   בקטגוריות בשרי, חצילים, קצת עבודה  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מאפה בשר עם חצילים ועגבניות


p { margin: 0px; } לקטע המלא...
נכתב על ידי חצילונט , 22/9/2012 11:04   בקטגוריות בשרי, מאפים, לא נורא קשה, חצילים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



סלט חצילים


מרכיבים:
2 חצילים צרים וארוכים
שמן לטיגון
מיץ סחוט טרי מ-3 לימונים
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
4 שיני שום קצוצת דק
כפית הריסה או סחוג אדום
כפית מלח
פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:
פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ. מסדרים את הפרוסות במסננת, זורים עליהם מלח גס בנדיבות ומניחים לחצילים להגיר את הנוזלים שלהם כחצי שעה. שוטפים את החצילים מהמלח והנוזלים ומייבשים היטב במגבת מטבח נקייה.
במחבת גדולה מחממים שמן בגובה של כ-1/2 ס"מ ומטגנים את פרוסות החצילים עד להזהבה. מוציאים וסופגים היטב את שאריות השמן בנייר סופג.
להכנת הרוטב, יוצקים לקערה בינונית את מיץ הלימון, מוסיפים את הירק והתבלינים, מוסיפים גם את השום ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך.
לאחר שהחצילים התקררו מעט, טובלים כל פרוסה ברוטב משני הצדדים ומסדרים את הפרוסות בכלי אחסון. לאחר טבילת כל הפרוסות, שופכים את שארית הרוטב מעל פרוסות החציל, סוגרים את הקופסא ומכניסים למקרר. מצננים את הסלט במקרר 4-5 שעות לפני ההגשה, הכי טעים יום אחרי...
נכתב על ידי חצילונט , 18/9/2012 07:28   בקטגוריות סלטים, קל להכנה, צמחוני, חצילים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)