לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2015    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

עוגת שמרים שושנים גבינה ותפוחים


החג האהוב עלי ביותר הוא חנוכה. מלבד העובדה שיש לי יומולדת כמה ימים אחרי, אז תמיד יש לי בזכרון איך היינו יושבים עם אבא ואמא, מדליקים נרות ושרים את כל שירי חנוכה ב-4 קולות. אבל דווקא שבועות נתפס אצלי כחג בו האוכל הכי טעים....
אמא היתה מכינה את כדורי הגבינה המפורסמים שלה מתוך הספר של רות סירקיס, עם תוספות ושינויים שלה, בהתאם למצב הרוח ולגבינות שהיו לה במקרר, את הבלינצ'סים הנהדרים שלה עם מילוי גבינה מתוק וטעים, שצימוקים מבצבצים בינות לגבינה, קצת פסטה וסלט ירקות, שאצלנו בבית תמיד הלך טוב עם הכל... ככה התרגלנו עוד כשהיינו ילדים.
אבל גולת הכותרת היתה עוגת הגבינה. לפעמים אפוייה ולפעמים לא. לפעמים עם ביסקוויטים ולפעמים עם בצק, אבל תמיד היתה מלאה אהבה וטעימה עד כדי חטא.
השנה החלטתי להכין לכבוד החג עוגת שמרים שושנים עם גבינה, צימוקים והוספתי לה גם תפוחים, אותם אמא מאד אהבה בעוגות.
אמא אהובה שלי, אני נוצרת אותך בכל מתכון שאני מכינה מאז הלכת מאיתנו. לזכרך ומאהבתי הגדולה אליך, מוקדשת העוגה הזו.


  




בצק שמרים
500 גרם קמח
1/2 1 כפות שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
100 גרם חמאה רכה
1/4 כוס שמן
1/2 כוס סוכר דמררה (אפשר גם רגיל)
1 כוס מים פושרים
1 כפית (5 גרם) אבקת אפיה
1 ביצה
קליפה מגוררת מחצי לימון
קורט מלח

תערובת גבינה
1 גבינת טוב טעם (250 גרם) 3%
250 גרם גבינה לבנה 9%
2 שקיות סוכר וניל
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון
2-3 כפות צימוקים בהירים שטופים
1/2 כוס סוכר דמררה (אפשר רגיל)

תערובת תפוחים
3 תפוחי עץ זהוב או סמיט
1/3 כוס סוכר דמררה (אפשר רגיל)
מיץ מחצי לימון
25 גרם חמאה
1/2-1 כפית קינמון

אופן הכנה
מניחים בקערה גדולה את הקמח, השמרים היבשים, סוכר, אבקת אפיה ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים את שאר החומרים ולשים לבצק אחיד כ-5 עד 7 דקות. מניחים להתפחה כשעה.

מערבבים היטב את כל חומרי מלית הגבינה עד לתערובת אחידה ושומרים בינתיים במקרר.

שוטפים וקולפים את התפוחים ומגררים אותם בפומפיה גסה. במחבת בינונית ממיסים את החמאה ומוסיפים את התפוחים. מבשלים כדקה ומוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון. מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות. מוסיפים את הקינמון, מערבבים קלות ומכבים את האש. מעבירים את תערובת התפוחים למסננת לניקוז הנוזלים ומצננים.

לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשניים וכל חלק מרדדים לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. מורחים על כל עלה מחצית מכמות תערובת הגבינה ומעליה מחצית מתערובת התפוחים. מגלגלים לגליל וחותכים לחתיכות באורך של כ-4 אצבעות.
משמנים 2 תבניות אלומיניום בקוטר 20 ס"מ, מסדרים את הגלילים החתוכים בעמידה בתבנית ומתפיחים 20 דקות.
מברישים היטב בביצה טרופה מהולה ב-2 כפות מים ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ-50 דקות עד שפני העוגה בצבע שחום עמוק.

הערות וגיוונים
אפשר להשתמש בתבנית 24 אם רוצים עוגה אחת גדולה. 
אפשר לשים רק תערובת גבינה בחצי מהבצק ובחצי השני רק את התפוחים.
אפשר להשאיר את הגליל בלי לחתוך אותו ולקבל רולדת שמרים.
נכתב על ידי חצילונט , 1/6/2015 19:38   בקטגוריות חלבי, לא נורא קשה, מאכלי חגים, מאפים, צמחוני  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגיות שבלולי שמרים


כשהן יוצאות מהתנור, חמות ורכות, הן ממלאות את כל הבית בריח שפשוט לא ניתן לעמוד בפניו. עוגיות שבלולי שמרים הן העוגיות הכי טעימות שיש. בגרסה חדשה שניסיתי השבוע, הן היו אפילו טעימות עוד יותר... נסו ותהנו גם אתם




החומרים לבצק:
1/2 2 כפות שמרים יבשים (50 גרם שמרים טריים)
1 כוס סוכר
1/2 1 כוסות חלב פושר
1/2 כוס מים פושרים
2 ביצים
200 גרם חמאה רכה מאד
1 ק"ג קמח
קורט מלח

אופן הכנת הבצק:
בקערה גדולה ממיסים את השמרים, הסוכר, המים והחלב ומערבבים היטב.
מוסיפים את הביצים והחמאה ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ולשים כ-2 דקות.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 8 דקות נוספות.
מפזרים מעט קמח מעל הבצק, סוגרים בניילון ומשהים להתפחה כשעה וחצי.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי כ-4 מ"מ ובגודל כ-30X40 ס"מ, מורחים על הבצק שכבה דקה ביותר של חלב מדולל (1/2 כוס חלב מדולל ב-1/4 כוס מים), מפזרים את המילוי הרצוי ומגלגלים לגליל ארוך.
חותכים לשבלולים בעובי של כ-2 אצבעות ומעמידים אותם על נייר אפייה בתוך תבנית. מורחים על שבלולי הבצק מעט מהחלב המדולל ומניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה.
אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהעוגיות בצבע חום זהוב עמוק.
מיד כשמוציאים את העוגיות מהתנור, מורחים עליהן בנדיבות מהסירופ.

חומרים למילוי שוקולד:
4 כפות סוכר לבן (או 2 לבן ו-2 חום)
2 כפות קקאו
25 גר' שוקולד מריר (במלבנים קטנים)

הכנת מילוי השוקולד:
בקערית מערבבים את הסוכר והקקאו. במקום למרוח על הבצק חלב מדולל, ניתן למרוחשכבה דקה של ממרח שוקולד טעים, לפזר עליו את תערובת הסוכר והקקאו ולסדר שורה צפופה לאורך הבצק של מלבני השוקולד המריר, לגלגל לגליל ארוך ולחתוך לשבלולים.

חומרים למילוי קינמון:
4 כפות סוכר
1 כפית גדושה קינמון

הכנת מילוי הקינמון:
בקערית מערבבים את הסוכר והקינמון. למרוח על הבצק חלב מדולל, לפזר עליו את תערובת הסוכר והקינמון, לגלגל לגליל ארוך ולחתוך לשבלולים.

חומרים למילוי בטעם חלבה:
3 כפות טחינה גולמית
2 כפות סילאן או דבש
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

הכנת מילוי בטעם חלבה:
בקערית מערבבים את הטחינה והסילאן. למרוח על הבצק את התערובת, לפזר עליו את האגוזים, לגלגל לגליל ארוך ולחתוך לשבלולים.

חומרים לסירופ:
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס חלב
1/4 כוס מים
מיץ מ-1/4 לימון

הכנת הסירופ:
בסיר קטן מכניסים את כל החומרים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 2-3 דקות. זהירות שלא יגלוש! לצנן לטמפרטורת החדר.
למרוח על העוגיות החמות שיצאו זה עתה מהתנור.

נכתב על ידי חצילונט , 15/2/2015 18:19   בקטגוריות חלבי, מאפים, קל להכנה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



כעכים פיקנטים


הבן הצעיר שלי החליט שהוא מכין ארוחת ערב שישי לכל החבר'ה שלו (משהו שהוא עדיין לא עשה מעולם...).
אז שבוע וחצי קודם רצו מתכונים של מנות ראשונות, עיקריות ובעיקר קינוחים. עם שוקולד, בלי שמנת וככה, עד שהגענו למשהו שמתאים לכולם. ביום חמישי האחרון חזרו הטלפונים עבור הקניות וביום שישי תזכורת "און ליין" עושים כל דבר.... בסוף הערב, התרווחנו אנחנו לשולחן ליל שבת וגם בני האהוב התקשר לספר שהיתה התלהבות גדולה מאד.

בהשראת כל המתכונים והמאכלים של הבן שלי, אחרי שכבר עברתי את שלב טיגון החצילים עם תבלינים ופירורי פאנקו וגם סיר גדוש ומלא בירקות ממולאים עלה על האש, הרגשתי שהגיע זמן הקינוחים והנישנושים. עוגת שוקולד (בקטנה) עם קרם שוקולד ואגוזים וכעכים פיקנטים לנישנוש.
את הכעכים, שלא כתמיד, החלטתי לעשות עם חמאה והם יצאו כל כך טעימים ונמסים בפה, שרציתי לשתף אתכם. למה לא? שגם לכם יהיה נעים בפה.




חומרים (45-50 כעכים):
200 גר' חמאה רכה
1 כוס שמן
1 כוס מים
1/2 1 כפיות מלח
1/3-1/2כפית פלפל שחור טחון
1/3-1/2 כפית פפריקה חריפה
5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה (10 גר')
ביצה טרופה עם כף מים
שומשום

אופן הכנה:
בקערה גדולה מערבבים את החמאה, השמן, מים ותבלינים.
מוסיפים את הקמת ואבקת האפיה ולשים היטב לבצק אחיד ורך מאד למגע.

מסדרים נייר אפיה בתבניות ומחממים את התנור ל-180 מעלות.

יוצרים מהבצק כדורים קטנים (45-50 כדורונים). בקערית קטנה מכינים את הביצה הטרופה עם המים ובקערית נפרדת שמים את השומשום.
לוקחים כדור אחד, יוצרים בו חור בעזרת האצבע ומגדילים את החור עד לקבלת כעך קטן. טובלים צד אחד בביצה ובשומשום ומניחים עם השומשום למעלה בתבנית. חוזרים על אותן פעולות עם כל יתר הכדורים. מסדרים את הכעכים בתבנית במרחק של כ-2 ס"מ אחד מהשני, הם תופחים מעט באפייה.

אופים 25-30 דקות, עד שהכעכים מקבלים גוון שחום בהיר.
מצננים היטב ושומרים בקופסא אטומה.

נכתב על ידי חצילונט , 12/10/2013 14:23   בקטגוריות חלבי, מאפים, קל להכנה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגת תפוחים מדהימה!


כשגדלים בקיבוץ, אוכלים את הארוחות בחדר האוכל. אבל כשיש אמא שהיא גם המבשלת של הקיבוץ וכולם מלקקים את האצבעות, כל שנותר לנו לעשות הוא ללמוד ממנה ולחלום שיצא לנו אוכל טעים לפחות כמו שלה. אז במשך השנים, אחרי שהתבגרנו, התחתנו ויש לנו משפחות משלנו (כבר לא גרים בקיבוץ), שיכללנו את המתכונים שלה, הוספנו קצת תבלינים משלנו ואת התוצאות אתם יכולים לראות עכשיו בבלוג שלי.
מה שלא נעשה, עוגת התפוחים של אמא מתחילה בכלל בריבה. ריבת תפוזים, משמשים או תפוחים, שהיא היתה רוקחת מהפירות שהיו בבית באותה עונה. אחרי שהיתה ריבה טובה וטעימה, אמא היתה מכינה את עוגת התפוחים.

השבוע, נסעתי עם הורי לסיור מודרך בראש פינה הישנה (ג'עוני כמו שקראו לכפר הערבי ששכן שם - "גיא אוני" היה השם לפני ראש פינה...). עליתי לאוטובוס המלא באנשים מבוגרים, הלומדים ביחד הסטוריה של ארץ ישראל (איזה יופי לראות אנשים בגילם עדיין לומדים), כשידי עמוסות בעוגת גזר עם הפתעות, מנחה לכל המטיילים. הם לא הבינו מה פתאום עוגה, "למי יש יום הולדת?" שאלו אותי. "אין יום הולדת, אצלי להכין עוגה זו חגיגה יומיומית. אתם מוזמנים להתכבד", הצעתי להם. עוד אני מגישה לידידיי מהטיול את העוגה, עלה בי טעמה של עוגת התפוחים של אמא.

בדרך חזרה, כשהיינו שוב באוטובוס, שאלה אותי אמא: "איפה העוגה שלך, תני גם לי לטעום חתיכה". "הכל נגמר, לא נשאר אפילו פירור קטן", אמרתי בבושת פנים, איך לא שמרתי חתיכה אחת לאמא...

כשחזרתי הביתה, עברתי בסופרמרקט הקרוב, ערכתי קניות, כדי שאוכל להכין את עוגת התפוחים המדהימה של אמא שלי.

את המתכון, לאחר כמה שינויים קטנטנים שלי, אני מביאה כאן.




חומרים לבצק:
100 גר' חמאה רגילה
50 גר' חמאה מלוחה
3 חלמונים
115 גר' סוכר (1/2 כוס ועוד כף)
5 גר' אבקת אפיה (1 כפית)
1/2 1 כוסות קמח
1 כף מים

חומרים למלית התפוחים:
1 ק"ג תפוחי עץ
1 כף גרידת לימון
2 כפות מיץ לימון טרי
1/2 כפית קינמון
2 כפות סוכר חום (דמררה)
25 גר' ביסקויטים בטעם שוקולד או פירורי עוגיות
1-2 כפות אגוזי מלך גרוסים
ריבה תוצרת בית (תפוחים, אגסים, ענבים, שזיפים, משמשים) או קונפיטורה קנויה כלשהי

אופן ההכנה:
בקערה בינונית מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון ומשהים במקרר לשעה לפחות.

קולפים את התפוחים, מגלענים אותם ופורסים לפרוסות דקות. מניחים את התפוחים בסיר קטן, מוסיפים את גרידת הלימון ומיץ לימון ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות, עד שהתפוחים מתרככים מעט. מכבים את האש, מוסיפים את הקינמון ומערבבים. מניחים להתקרר מעט.

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרטיבים מעט במים תבנית בגודל 20x30 ס"מ מרפדים בנייר אפיה.

משטחים בידיים מקומחות 2/3 מהבצק על תחתית התבנית בצורה אחידה (את הבצק הנותר לשמור בינתיים במקרר). אין צורך לרפד את הדפנות. מורחים שכבה דקה של ריבה על הבצק. גורסים את הביסקוויטים לפירורים גסים. מערבבים עם הסוכר החום ומפזרים מעל הריבה. מפזרים את האגוזים מעל ולבסוף מפזרים בצורה שווה את תערובת תפוחי העץ.

מוציאים את שארית הבצק מהמקרר, מקמחים אותו מעט ומגרדים אותו בעזרת פומפיה גסה מעל התפוחים, כמו נחשים קטנים.

אופים במשך כ-40 דקות עד שהעוגה שחומה.
ניתן לקשט את העוגה עם מעט אבקת סוכר למעלה.
נכתב על ידי חצילונט , 30/5/2013 13:03   בקטגוריות חלבי, לא נורא קשה, מאפים, צמחוני, מפגשי ישרא-בלוג  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מאפה תפוחי אדמה, פטריות וגבינות


פשטידת תפוחי האדמה והפטריות שאני מכינה בדרך כלל לבני הבית, קיבלה תפנית קטנה (בצורת גבינות) ונכנסה לתוך בצק פילאס תורכי. החבר'ה ליקקו את האצבעות בערב החג...




חומרים:
בצק פילאס תורכי מופשר לחלוטין
4 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים במים
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כף שמן זית
1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות דקות
150 גר' גבינה בולגרית מפוררת
100 גר' קשקאבל מגורדת
1/4 כפית פלפל שחור טחון
ביצה טרופה עם מעט מים
שומשום

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מועכים את תפוחי האדמה למחית. במחבת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהן מקבלות נגיעות שחומות. מורידים מהאש ומעבירים לקערת מחית תפוחי האדמה. מוסיפים את שאר חומרי המילוי ומערבבים היטב.
פותחים את גליל הבצק ומניחים עליובצד הצר שלו, גליל מהמילוי בעובי של כ-1/2 1 ס"מ. מגלגלים את הבצק מעל המילוי עד לכיסוי מושלם וחותכים. סוגרים היטב את הקצוות ומגלגלים לשבלול. מסדרים את השבלולים על נייר אפיה בתבנית, מורחים בביצה ומפזרים מעט שומשום מלמעלה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות, עד שהשבלולים מקבלים גוון זהוב ואפוי.
נכתב על ידי חצילונט , 15/5/2013 14:22   בקטגוריות חלבי, מאכלי חגים, מאפים, צמחוני, קל להכנה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קיש תרד וגבינות


בעלי שיחיה, חזר יום אחד מהעבודה עם שקית מלאה בעשבי תבלין שהביא לו חבר לעבודה. אותו חבר יקר לא ידע בכלל איזה עלים הוא שולח לי, אבל אמר לבעלי, אשתך כבר תדע מה לעשות עם זה, אם הבישולים שלה כמו העוגות שהיא שולחת לנו...
חשבתי מה לעשות עם עלי התרד שהוא שלח לי בכמות מסחרית כמעט וזה מה שיצא....




חומרים לקלתית:
1 כוס קמח
1/2 כפית מלח
95 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 ביצה טרופה (ערבבתי בצלוחית והשתמשתי בחצי...)
1/2 1 כפות מים קרים מאד

חומרים למילוי:
1 ק"ג עלי תרד טריים (או 400 גר' קפוא ומופשר)
מעט אגוז מוסקט טחון טרי
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2-3 שיני שום כתושות
2 ביצים
1 כף גדושה קמח
1 גביע קוטג'
150 גר' גבינה בולגרית מפוררת
50 גר' גבינת קשקאבל מגורדת
1 גביע דנונה ביו טבעי 1.5%

אופן ההכנה:
למעבד מזון מכניסים את הקמח, המלח והחמאה ומערבלים את לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את הביצה והמים וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד. מוציאים את הבצק לניילון נצמד ומקררים במקרר שעה לפחות.

מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק לעלה בקוטר 23 ס"מ ובעובי  4 מ"מ. מסדרים כל עיגול בתבנית 18 ס"מ, משומנת היטב. מורידים את עודפי הבצק ומחוררים עם מזלג את תחתית הבצק. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים מהתנור ומקררים מעט.

בינתיים מכינים את המילוי. אם מתשמשים בתרד טרי, שטפים היטב את העלים, חולטים אותם במים רותחים ומעבירים מיד למי קרח להפסקת הבישול. מסננים את התרד, סוחטים וקוצצים גס. מעבירים לקערה. מוסיפים את כל חומרי המילוי לקערה ומערבבים היטב. שופכים את המילוי ל-2 הקלתיות האפויות חלקית. אפשר לפזר מעט גרעיני חמניות וצנוברים בשולי הקיש. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד כ-30 דקות, עד שהקיש יציב והבצק בצבע זהוב עמוק.
נכתב על ידי חצילונט , 15/5/2013 13:46   בקטגוריות חלבי, מאכלי חגים, מאפים, צמחוני, קל להכנה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)