לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2015    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

פסטייה מגולגלת עם חזה הודו


אז כבר המון זמן לא ביקרתי את הבלוג שלי, אבל השבת יצאתי מגדרי כדי להכין משהו טעים ומיוחד למשפחה שלי ובסוף, יצא משהו אחר לגמרי.... אני מזמינה אתכם להתגלגל עם הפסטייה המגולגלת שלי ישר לגן עדן.



אז זו הדך להגיע לשם....

החומרים לפסטייה:
5-6 תפוחי אדמה בינוניים
2 בטטות בינוניות
2-3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור טחון

החומרים למילוי:
1 ק"ג חזה הודו פרוס לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ וכל פרוסה חתוכה ל-2
1 כף סילאן
1 כף רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי חריף
1 כפית גדושה חרדל
1 כף גדושה מיונז
3-4 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית
1/2 שורש סלרי מגורר דק
1 שורש פטרוזיליה מגורר דק
1-1.5 כוס של עלי ירק קצוץ (שמיר, פטרוזיליה, סלרי)
מלח
פלפל שחור טחון
6-7 גבעולי טימין קצוץ

אופן ההכנה:
הפסטייה - בסיר בינוני מבשלים את תפוחי האדמה והבטטות בקליפתם כחצי שעה, עד להתרככות מלאה. מוציאים מהמים, מצננים מעט, קולפים ומועכים לפירה. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מניחים בצד להתקרר.
המילוי - בקערה גדולה מערבבים את חומרי המשרה - סילאן, רוטב סויה, רוטב צ'ילי, חרדל, מיונז, שום, שמן זית, מלח, פלפל שחור וטימין קצוץ. מוסיפים את חזה ההודו החתוך, מערבבים היטב ומניחים חצי שעה לפחות במקרר.
מחממים שמן זית במחבת טפלון גדולה ומשחימים מעט את חזה ההודו משני הצדדים, יחד עם כל חומרי המשרה. להזהר לא לטגן את ההודו יתר על המידה ולא ליבש אותו. מוציאים מהמחבת ומצננים.
קוצצים את חזה ההודו שהתקרר במעבד מזון לפירורים גדולים (להזהר לא לעשות עיסה) ולהעביר לקערה גדולה.
מוסיפים את הירק הקצוץ, השורשים המגוררים, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

מרדדים בין 2 ניירות אפיה חצי מכמות הפירה לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מסירים את הנייר העליון, מסדרים בקצה אחד של העלה 1/2 מכמות המילוי ובעזרת נייר האפיה התחתון, מגלגלים את הפסטייה לרולדה שמנה ויפה. חוזרים על הפעולות גם עם החצי השני של הפסטייה והמילוי.
מעבירים את הפסטיות עם נייר האפיה לתבנית אפיה, מרססים במעט שמן זית, זורים למעלה מעט מלח גרוס ופלפל שחור גרוס ואופים בתנור מחומם מראש ל-220 מעלות כחצי שעה או עד שפני הפסטייה משחימים לצבע חום בהיר.

לפרוס את הפסטייה למנות אישיות רק לאחר שהפסטייה מתקררת מעט.

זהו, גן העדן כבר כאן, אפשר להתחיל לאכול...
בתיאבון
נכתב על ידי חצילונט , 14/6/2014 13:17   בקטגוריות בשרי, מאפים, קצת עבודה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קציצות בשר סלק וחצילים


חצילים הולכים כמעט עם כל דבר, ככה זה אצלנו במשפחה... היום ניסיתי משהו חדש, להכניס את החצילים לתוך הקציצות, שגם הן הולכות אצלנו כמעט עם כל דבר.... זה רק נראה הרבה עבודה, אבל מאד קל להכין אותן והתענוג מגיע כבר מהנגיסה הראשונה....




חומרים לקציצות:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 סלק בינוני טרי (לא מבושל!) קלוף ומגורד בפומפיה גסה
1 גזר בינוני קלוף ומגורד בפומפיה גסה
1/2 חציל בינוני פרוס לעיגולים בעובי 5-6 מ"מ
שמן לטיגון החצילים
1/2 פלפל צ'ילי אדום חריף מנוקה מגרעינים וקצוץ דק
1/2 בצל סגול (אפשר גם לבן) קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
פרוסת לחם שרויה במים, סחוטה ומפוררת
6 גבעולי כוסברה קצוצים דק
6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
1/2 כפית אבקת אפיה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית פפריקה מתוקה

חומרים לרוטב:
1/2 בצל סגול קצוץ דק
1 פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות קטנות
2 עגבניות קטנות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס
1 כפית סוכר
2 כוסות מים

אופן ההכנה:
מניחים את פרוסות החצילים במסננת ומפזרים עליהן מלח גס. מניחים להגרת הנוזלים כ-20 דקות שוטפים במים, מייבשים היטב במגבת ומטגנים בשמן משני הצדדים עד לקבלת גוון שחום עמוק. מוציאים את החצילים למגש עם ניר סופג לספיגת השמן העודף. לאחר שהחצילים התקררו מעט, חותכים אותם לקוביות קטנות ומעבירים לקערה בינונית.
מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לעיסה אחידה. מכסים בניילון ומניחים במקרר עד להכנת הרוטב.

בסיר בינוני ושטוח, מחממים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל ומזהיבים. מוסיפים את הפלפל האדום וממשיכים בטיגון עוד 2 דקות. מוסיפים גם את העגבניות ומאדים כמה דקות. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים היטב ולבסוף מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומכניסים אותם לתוך הרוטב הרותח. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה.
נכתב על ידי חצילונט , 24/5/2013 18:15   בקטגוריות בשרי, חצילים, קצת עבודה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קציצות בשר נימוחות ואורז עם ירקות


אוטוטו חוגגים שבועות ואחותי האהובה, נוסעת עם בעלה לטיול בחו"ל.... כיף גדול (תבלו!). היא התקשרה אתמול לשאול אם הילדים שלה יוכלו לבלות אצלי את החג, כי הם נשארים בלי אמא ואבא... (לא שהם קטנים וצריכים השגחה מיוחדת), כמובן שהשבתי בחיוב (מתה על האחיינים שלי), זו הרי אחותי האהובה ומה לא אעשה בשבילה.
אחרי השיחה איתה, נזכרתי שאחייניי האהובים, כל פעם שהם מגיעים אלי הביתה, הם ישר הולכים למקרר לבדוק מה יש.... אז כדי שלא יהיה מקרר ריק ויהיה לי מספיק אוכל בשביל כל המשפחה המורחבת, הכנתי קציצות בשר שנמסות בפה ותוספת של אורז עם ירקות.




קבלו מתכון:

חומרים:

לקציצות:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1/4 ראש סלרי קלוף ומגורד בפומפיה דקה
2 גבעולי סלרי קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות
1 בצל בינוני (או 1/2 גדול) קצוץ דק
1 קישוא מגורד על פומפיה דקה סחוט מנוזלים
1 גזר גדול קלוף ומגורד על פומפיה דקה
4 שיני שום כתושות
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
1/4 צרור שמיר קצוץ דק
עלים מ-3 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 כף עלי טימין טריים קצוצים
2 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות היטב
2 כפות שמן
3 כפות מים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/3כפית כורכום
צ'ילי חריף גרוס לפי הטעם
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית אבקת אפיה

לרוטב:
1 בצל בינוני (או 1/2 גדול) קצוץ דק
3 כפות שמן זית
1 פלפל אדום גדול חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות דק
3 כפות גדושות רסק עגבניות
5-6 כוסות מים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/3 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית סוכר חום (דמררה)

לאורז:
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
3 גבעולי סלרי קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
1 גזר מגורד בפומפיה גסה
2 כוסות תערובת ירק קצוץ דק (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר ועלי סלרי)
2 כפות גרעיני חמניה קלופים (אפשר להחליף אותם בצנוברים)
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2 כוסות אורז שטוף היטב
1/2 3 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה

אופן הכנה:
הכנת הקציצות - שוטפים היטב, קולפים, קוצצים, מגרדים ומכינים את הירקות. מכניסים את כל חומרי הקציצות לקערה גדולה, מערבבים היטב. מכסים בניילון ומניחים במקרר עד לסיום הכנת הרוטב.
הכנת הרוטב - בסיר גדול מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומשחימים קלות. מוסיפים את השום והפלפל האדום הקצוץ וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות עד לריכוך הפלפל. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים (חוץ מהסוכר החום), מערבבים היטב, מטגנים עוד דקה או שתיים ומוסיפים את המים.
מביאים לרתיחה, מוסיפים את הסוכר, טועמים ומשפרים טעמים לפי הצורך, מחלישים מעט את האש ומבשלים עם מכסה סגור כ-5 דקות.
מוציאים את עיסת הקציצות מהמקרר, יוצרים כדורי בשר בגודל כדור פינג פונג ומכניסים לסיר הרוטב. מביאים שוב לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה.
הכנת האורז - בסיר בינוני מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל ומשחימים אותו. מוסיפים את גרעיני החמניה וקולים אותם קלות עם הבצל במשך כמה דקות. מוסיפים את האורז, הגזר והסלרי ומאדים עוד 3-4 דקות. מוסיפים את הירק המעורב הקצוץ ואת התבלינים ומערבבים היטב. לבסוף מוסיפים את רסק העגבניות, מאדים מספר דקות ומוסיפים את המים הרותחים.
מכסים, מחלישים את האש ומבשלים על אש קטנה 30 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד 30 דקות. לאחר שהתקרר מעט, "פותחים" את האורז בעזרת מזלג ומעבירים לצלחת הגשה גדולה.
מסדרים את הקציצות על האורז ומסביב להם שופכים את רוטב הקציצות בנדיבות.

מחכה לכם בשבועות עם ארוחת חג חלבית, חגיגית ומלאת הפתעות...
נכתב על ידי חצילונט , 11/5/2013 08:43   בקטגוריות בשרי, קצת עבודה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגת גבינה פירורים


עוגת הגבינה האולטימטיבית - עוגת גבינה פירורים.

את המתכון המקורי קיבלתי מאמא של חבר מאד טוב של הבן שלי, הידועה בתבשילים ובמאפים הטעימים שלה.

לאחר כמה שיפורים והתאמות לטעמים שלנו, הוחלט אצלנו בבית פה אחד, כי זאת עוגת הגבינה הטעימה ביותר אי פעם....

נו טוב, אז אחרי פתיחה כזו, קבלו את המתכון.




חומרים לבצק ולפירורים

3 חלמונים

200 גר' חמאה רכה (המתכון המקורי עם מחמאה)

2 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

1/2 2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה


למילוי הגבינה

3 חלבונים

1/2 כוס סוכר

500 גר' גבינת מסקרפונה של משק יעקבס

1/2 כוס סוכר

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

גרידה מלימון שלם

1 שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס סוכר


אופן הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות.

בקערת מיקסר מערבבים את החלמונים עם החמאה, הסוכר וסוכר וניל עד לקבלת תערובת אחידה.

מנפים את הקמח ואבקת האפייה אל התערובת ומערבבים לבצק אחיד.

מחלקים את הבצק. 2/3 משטחים בתבנית 26 ו-1/3 משטחים בתבנית נוספת, עבור הפירורים אופים 20 דקות עד להשחמה קלה.

מוציאים מהתנור ומצננים.


מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף חזק.

בקערה גדולה מערבבים את המסקרפונה עם הסוכר וסוכר הוניל לתערובת אחידה. מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון ומערבבים שוב.

מקציפים את השמנת המתוקה עם אינסטנט וניל וסוכר לקצפת ומערבבים עם תערובת הגבינה.

מוסיפים בהדרגה ובתנועות קיפול את הקצף אל תערובת הגבינה, עד לקבלת תערובת יציבה.


שופכים את תערובת הגבינה על הבצק האפוי בתבנית 26 ומשטחים בצורה אחידה.

מפוררים את 1/3 הבצק האפוי הנותר ומפזרים מעל תערובת הגבינה.

מכניסים למקרר ל-5 שעות לפחות להתייצבות. הכי טעים למחרת.

נכתב על ידי חצילונט , 17/11/2012 19:24   בקטגוריות חלבי, מאכלי חגים, מאפים, צמחוני, קצת עבודה, אהבה ויחסים, אופטימי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לחמניות גבינה ויוגורט


בערב גשם חורפי וגשום, חשבתי מה יכול לחמם ולנחם את המשפחה שלי.
הנה מתכון קלי קלות ללחמניות גבינה ויוגורט. אפשר למרוח עוד גבינה בפנים ואז הן ממש מושלמות....



חומרים
350 גר' (1/2 2 כוסות) קמח תופח
3/4 כוס שמן קנולה
1 ביצה
200 מ"ל יוגורט כבשים 5% של משק יעקבס
100 גר' גבינת פטה של משק יעקבס מפוררת
100 גר' גבינת גאודה של משק יעקבס מגוררת
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

אופן הכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מניחים נייר אפייה בתבנית ומשמנים אותו קלות.
מעבירים את כל החומרים לקערה בינונית ומעבדים אותם לבצק רך. לא ללוש הרבה, רק עד שכל המרכיבים מתאחדים. לישה מרובה, פוגמת בלחמניות.
יוצרים כדורים בגודל קצת קטן מכדור טניס ומסדרים אותם על נייר האפייה המשומן במרווחים קטנים.
טורפים ביצה, מורחים את הלחמניות בביצה ומפזרים למעלה מעט שומשום, פרג או קצח.
אופים 25-30 דקות עד להזהבה.
מקררים 10 דקות ואוכלים.
ניתן להקפיא בעודן מעט חמות ולהפשיר במיקרוגל. יוצא מצויין.
נכתב על ידי חצילונט , 17/11/2012 18:39   בקטגוריות חלבי, מאפים, צמחוני, קל להכנה, קצת עבודה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מוסקה





מרכיבים:
1 חציל בינוני פרוס לאורך לפרוסות בעובי 3-4 מ"מ
3 תפו"א בינוניים פרוסים לאורך לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ

למילוי הבשר
500 גר' בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
6-7 שיני שום קצוצות דק
1 סלסלה קטנה פטריות שמפניון (אפשר מקופסת שימורים) קצוצות דק
2 כפות שקדים מולבנים, פרוסים וקצוצים דק
5-6 עלי נענע קצוצים דק
3 גבעולי טימין (רק העלים)
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
מעט צ'ילי גרוס

לרוטב
1 בצל גדול קצוץ דק
4-5 שיני שום קצוצות דק
2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
6-7 עלי בזיליקום קצוצים גס
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
3כפות גדושות רסק עגבניות
1כוס מים
טימין
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
מעט צ'ילי גרוס
מעט כורכום
1/2 כפית סוכר

אופן ההכנה
מסדרים את פרוסות החציל על נייר אפיה בתוך תבנית גדולה. מברישים אותם בשמן זית, זורים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס ומשחימים בתנור ב-180 מעלות עד להזהבה קלה משני הצדדים.
מטגנים בשמן עמוק את פרוסות תפוחי האדמה עד שמתחיל להזהיב. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

להכנת תערובת הבשר - במחבת טפלון גדולה שמים 2-3 כפות שמן זית ומזהיבים את הבצל. כשמתחיל להזהיב, מוסיפים 2 כפות מים וממשיכים לטגן. כשהמים מתאדים, מוסיפים עוד 2 כפות מים (עכשיו הבצל בצבע זהב חום) וממשיכים לטגן מעט. מוסיפים את השום, השקדים והפטריות ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים תבלינים מערבבים היטב ומוסיפים את הבשר תוך כדי ערבוב שלא ייווצרו גושים. מוסיפים לבסוף את הטימין והנענע, מבשלים עוד דקה, רק עד שהבשר מחליף את צבעו לחום בהיר. מסירים מהאש.

להכנת הרוטב - שמים בסיר שטח ורחב 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את התבלינים (ללא הסוכר), בוחשים היטב ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים היטב עוד דקה, מוסיפים את המים ומערבבים. מוסיפים את הפטרוזיליה, הטימין והסוכר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות. מסירים מהאש.

להרכבת המוסקה - בתבנית הגשה חסינת אש מסדרים שכבה של החצילים האפויים, מעליהם משטחים חצי מכמות תערובת הבשר. מעל הבשר שופכים חצי מכמות הרוטב.
מסדרים שכבה של תפוחי אדמה מטוגנים, מעליהם את שארית הבשר ולבסוף את מחצית הרוטב שנשאר.
אופים בתנור בחום 180 מעלות כשעה, עד שפני המוסקה משחימים.

נכתב על ידי חצילונט , 20/10/2012 18:04   בקטגוריות בשרי, חצילים, קצת עבודה  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)