| 11/2012
שבלולי חצילים וגבינות את אהבתי הגדולה לחצילים, כבר בטח הבנתם משמו של הבלוג. כל מתכון חדש של חצילים, זוכה אצלנו להצלחה רבה, ואם לא, אז אנחנו עושים ממנו משהו מיוחד, כמו שאוהבי חצילים עושים בדרך כלל.זהו מתכון של חצילים וגבינות, שאוהבים מאד להיות ביחד. ממש חגיגה אחת גדולה.
צילום: שוהם. אחייניתי המוכשרת.
החומרים: 2 חצילים גדולים עלי פילו מופשרים 250 גר' גבינת פטה של משק יעקבס מגוררת גס 200 מ"ל יוגורט כבשים 5% של משק יעקבס 50 גר' קשקבל של משק יעקבס מגוררת גס 3 כפות ריקוטה של משק יעקבס מעט מלח (שימו לב, הגבינות כבר מלוחות) 1/4 כפית פלפל שחור 1/2 כפית זעתר טחון עם שומשום 1 כף שמן זית
אופן ההכנה: שורפים את החצילים על האש, היטב מכל הצדדים. מצננים מעט ומוציאים את בשר החצילים למסננת לניקוז כל הנוזלים. מעבירים את החצילים לקערה, מוסיפים את הגבינות, התבלינים והשמן ומערבבים לתערובת אחידה. מחממים תנור ל-180 מעלות. על משטח עבודה פורסים עלה פילו, מתיזים עליו ספריי חמאה או שמן קנולה בטעם חמאה ומקפלים אותו לחצי לאורכו. בעזרת כף, עורמים מהמילוי לאורך העלה המקופל, קרוב לקצה העלה ומגלגלים לגליל ארוך. סוגרים היטב בצדדים ומגלגלים לשבלול. כך חוזרים עם עלי הפילו, עד שנגמר המילוי (מספיק ל 6-7 שבלולים). משמנים בתרסיס חמאה תבנית אפיה, מסדרים בה את השבלולים, מרססים אותם בתרסיס החמאה יפה מכל הצדדים ומפזרים מעט שומשום מלמעלה. אופים כחצי שעה עד שהשבלולים משחימים וכל המטבח מתמלא בריח נהדר של מאפה.
| |
פלאפל גבינות ובטטות
הלביבות של חנוכה לבשו, בהשראתה של אחותי, צורה חדשה והתעגלו להן. הטעם של הגבינות השונות שהיא הוסיפה למתכון, נתנו ללביבות חנוכה משמעות חדשה.

חומרים:
2בטטות קלופות ומגוררות בפומפיה גסה
100 גר' קשקבל של משק יעקבס מגוררת בפומפיה גסה
150 גר' פטה כבשים של משק יעקבס מגוררת בפומפיה גסה
100 גר' קממברט של משק יעקבס חתוכה לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
2 ביצים
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מעט מלח (להזהר עם המלח, הגבינות כבר מלוחות)
מעט אגוז מוסקט מגורר טרי (או טחון)
פירורי לחם לציפוי
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הבטטות המגוררות, הביצים, הפטה והקשקבל. מוסיפים מלח, פלפל גרוס ואגוז מוסקט ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
מחממים שמן עמוק על אש בינונית.
מחלקים את העיסה לכדורים בגודל כדור פינג פונג. לוקחים כדור, "פותחים" אותו, מניחים קוביה של קממברט באמצע, סוגרים ויוצרים כדור יפה ואחיד.
מגלגלים את הכדורים בפירורי לחם ומטגנים בשמן החם עד להזהבה מכל הצדדים.
מוציאים ומניחים על מגש עם נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
מגישים את כדורי פלאפל הגבינות והבטטה לצד סלט ירוקת טרי.
| |
סופגניות יוגורט
חנוכה כבר ממש כאן, אז הזמנתי את אחותי ועשינו לנו חנוכה מוקדמת עם המשפחות שלנו.
כבר היו לי הרבה גבינות טעימות, יוגורטים משגעים והמון מצב רוח מרומם. החלטנו לעשות סופגניות יוגורט משגעות, עדינות, קטנות וטעימות.

חומרים לכ-30 סופגניות קטנות:
3 כוסות קמח
25 גר' שמרים טריים
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
4 כפות יוגורט כבשים 5% של משק יעקבס
2 כפות גבינת מסקרפונה של משק יעקבס
1 כוס חלב פושר
שמן לטיגון עמוק
לציפוי:
4 כפות גבינת מסקרפונה של משק יעקבס
2 כפיות סילאן
1 שקית (10גר') סוכר וניל
להגשה:
1/3 דבש
100 גר' אגוזים קצוצים
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מפוררים את השמרים. מוסיפים את החלב הפושר והסוכר ומערבבים עד להמסת השמרים.
מוסיפים את היוגורט, המסקרפונה והקמח ומעבדים לבצק מעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-5 דקות.
מניחים להתפחה כשעה במקום חמים.
מחממים שמן עמוק על אש בינונית.
יוצרים מהבצק כ-30 כדורים בגודל מעט גדול מכדור פינג פונג ומניחים אותם על מגש מקומח.
מטגנים את הסופגניות בשמן החם בסיר מכוסה עד להזהבה בצד אחד. מסירים את המכסה, מטגנים מהצד השני ומציאים את הסופגניות למסננת,
לניקוז שאריות השמן. מסיימים לטגן את כל הסופגניות.
בקערה קטנה מערבבים את המסקרפונה לציפוי עם הסילאן וסוכר הוניל לתערובת אחידה.
להגשה, מערבבים בקערה קטנה את האגוזים והקינמוןן. מסדרים את הסופגניות על מגש יפה, מטפטפים עליהן מעט דבש. בעזרת כפית מניחים מעט מציפוי המסקרפונה ומפזרים מלמעלה מעט מתערובת האגוזים.
| |
עוגת גבינה פירורים
עוגת הגבינה האולטימטיבית - עוגת גבינה פירורים.
את המתכון המקורי קיבלתי מאמא של חבר מאד טוב של הבן שלי, הידועה בתבשילים ובמאפים הטעימים שלה.
לאחר כמה שיפורים והתאמות לטעמים שלנו, הוחלט אצלנו בבית פה אחד, כי זאת עוגת הגבינה הטעימה ביותר אי פעם....
נו טוב, אז אחרי פתיחה כזו, קבלו את המתכון.

חומרים לבצק ולפירורים
3 חלמונים
200 גר' חמאה רכה (המתכון המקורי עם מחמאה)
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1/2 2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
למילוי הגבינה
3 חלבונים
1/2 כוס סוכר
500 גר' גבינת מסקרפונה של משק יעקבס
1/2 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
גרידה מלימון שלם
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס סוכר
אופן הכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערת מיקסר מערבבים את החלמונים עם החמאה, הסוכר וסוכר וניל עד לקבלת תערובת אחידה.
מנפים את הקמח ואבקת האפייה אל התערובת ומערבבים לבצק אחיד.
מחלקים את הבצק. 2/3 משטחים בתבנית 26 ו-1/3 משטחים בתבנית נוספת, עבור הפירורים אופים 20 דקות עד להשחמה קלה.
מוציאים מהתנור ומצננים.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף חזק.
בקערה גדולה מערבבים את המסקרפונה עם הסוכר וסוכר הוניל לתערובת אחידה. מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון ומערבבים שוב.
מקציפים את השמנת המתוקה עם אינסטנט וניל וסוכר לקצפת ומערבבים עם תערובת הגבינה.
מוסיפים בהדרגה ובתנועות קיפול את הקצף אל תערובת הגבינה, עד לקבלת תערובת יציבה.
שופכים את תערובת הגבינה על הבצק האפוי בתבנית 26 ומשטחים בצורה אחידה.
מפוררים את 1/3 הבצק האפוי הנותר ומפזרים מעל תערובת הגבינה.
מכניסים למקרר ל-5 שעות לפחות להתייצבות. הכי טעים למחרת.
| |
לחמניות גבינה ויוגורט בערב גשם חורפי וגשום, חשבתי מה יכול לחמם ולנחם את המשפחה שלי.הנה מתכון קלי קלות ללחמניות גבינה ויוגורט. אפשר למרוח עוד גבינה בפנים ואז הן ממש מושלמות....
חומרים 350 גר' (1/2 2 כוסות) קמח תופח 3/4 כוס שמן קנולה 1 ביצה 200 מ"ל יוגורט כבשים 5% של משק יעקבס 100 גר' גבינת פטה של משק יעקבס מפוררת 100 גר' גבינת גאודה של משק יעקבס מגוררת 1/4 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור
אופן הכנה מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים נייר אפייה בתבנית ומשמנים אותו קלות. מעבירים את כל החומרים לקערה בינונית ומעבדים אותם לבצק רך. לא ללוש הרבה, רק עד שכל המרכיבים מתאחדים. לישה מרובה, פוגמת בלחמניות. יוצרים כדורים בגודל קצת קטן מכדור טניס ומסדרים אותם על נייר האפייה המשומן במרווחים קטנים. טורפים ביצה, מורחים את הלחמניות בביצה ומפזרים למעלה מעט שומשום, פרג או קצח. אופים 25-30 דקות עד להזהבה. מקררים 10 דקות ואוכלים. ניתן להקפיא בעודן מעט חמות ולהפשיר במיקרוגל. יוצא מצויין.
| |
פיצה עולמית במסע קניותיי השבועי בסופר, נתקלתי במקרר החלבי בגבינות והיוגורטים של מחלבת "משק יעקבס".החלטתי לנסות. אי אפשר לתאר את הטעמים המיוחדים של הגבינות הקשות, הגבינות הרכות והיוגורטים (יש גם של כבשים וגם של עיזים, שניהם היו טעימים). הכנתי המון מנות ואת המיוחדות שביניהן, החלטתי לחלוק איתכם.
 לפיצה הזו קראתי עולמית, כי לא יכולנו להפסיק לאכול, עד שנגמרו כל המגשים (כ-3 מגשים בינוניים) ורצינו לספר לכל העולם כמה טעימה היא יצאה. השתמשתי כמעט בכל הגבינות הקשות של משק יעקבס שמצאתי בסופר והתגובות לא אחרו להגיע.
חומרים לבצק 1/2 1 כוסות מים פושרים 1/2 כפית סוכר 25 גר' שמרים טריים (אפשר להשתמש ב-1/4 1 כפות שמרים יבשים) 1 כפית אבקת אפיה 3/4 כפית מלח 1/2 1 כפות שמן קנולה (אפשר שמן זית) 500 גר' קמח (3.5 כוסות עם "בטן" קטנה)
חומרים לרוטב 2-3 כפות שמן זית 1 בצל בינוני קצוץ דק 3 שיני שום קצוצות 1/2 פלפל צ'ילי טרי קצוץ 1/4 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח 1/2 כפית פפריקה מתוקה 1/4 פפריקה חריפה 1 עגבניה גדולה מרוסקת 3 כפות גדושות רסק עגבניות 1 כוס מים 1/2 1 כפיות סוכר 1 כפית אורגנו 3 עלי בזיליקום טריים קרועים גס
גבינות כ-100 גר' גבינה מגוררת מכל אחת מהגבינות: גאודה של משק יעקבס קשקבל של משק יעקבס איטליקו של משק יעקבס פטה כבשים של משק יעקבס כ-50 גר' פרוסות דקות של גבינת קממברט של משק יעקבס
הכנת הבצק מניחים בקערה גדולה את המים, השמרים והסוכר. מערבבים היטב ומחכים כ-10 דקות לתסיסה. מוסיפים אבקת אפיה, שמן וקמח. לשים את החומרים לבצק דביק במשך כ-5 דקות. מוסיפים את המלח, משמנים את הידיים במעט שמן וממשיכים ללוש עוד 5 דקות. מניחים לבצק לנוח ל-15 דקות בערך.
הכנת הרוטב במחבת גדולה מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את השום והתבלינים, מערבבים היטב ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים רסק עגבניות ועגבניה מרוסקת מערבבים היטב ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2 דקות. מוסיפים סוכר, בזיליקום ואורגנו ומערבבים. טועמים ומוסיפים תבלינים לפי הטעם. מורידים מהאש. לאחר התקררות של כמה דקות, מכניסים למעבד מזון וטוחנים לעיסה כמעט חלקה. אפשר להשתמש בבלנדר מוט, עושה היטב את העבודה.
הכנת הפיצה מחממים תנור ל-200 מעלות מחלקים את הבצק ל-3 כדורים שווים, או ל-6, אם רוצים פיצות אישיות. כל כדור מרדדים לעיגול בעובי של 3-4 מ"מ ומורחים בשכבה נדיבה של רוטב. על כל פיצה פיזרתי הרבה גבינת גאודה ומלמעלה, על כל אחת פיזרתי גבינה אחרת.  על הפיצה מלמעלה פרסתי 2-3 פרוסות גבינת קממברט. אופים כ-15 דקות, פורסים למנות וטורפים בתיאבון.
| |
| |