יום ראשון הגיע לו כל כך מהר... צריך להתרווח ולנוח קצת מהשבת וכל ההכנות שעשינו כבר מיום שישי. מתכון מהיר לקציצות ברוטב המכילות כבר את הירק בפנים. טעימות, קלות להכנה ונימוחות בפה. יאללה מתחילים....
חומרים לקציצות:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 ראש כרובית קטנה או חצי בינונית
1/4 ראש סלרי גדול מגורד דק
2 פרוסות לחם שרויות במים, סחוטות ומפוררות
5 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
8 גבעולי שמיר קצוצים דק
1 גבעול סלרי קלוף וקצוץ לקוביות קטנטנות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/3 כפית פפריקה חריפה
חומרים לרוטב:
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות דק
2 כפות רסק עגבניות
3 גזרים קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
2 כוסות מים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
3/4 כפית סוכר
אופן הכנה:
מפרידים את פרחי הכרובית מהגבעול, מניחים בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 6-8 דקות עד לריכוך חלקי. מסננים מהמים ומצננים מעט. מעבירים לקערה. מוסיפים את שאר חומרי הקציצות ומערבבים היטב. לא למעוך את הכרובית, להשתדל שישארו פרחים קטנים. מניחים במקרר עד להכנת הרוטב.
בסיר רחב או מחבת גדולה עם מכסה, מטגנים קלות את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את השום, רסק העגבניות, מלח, פלפל שחור והפפריקות. מערבבים היטב וממשיכים לטגן כדקה נוספת. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מוסיפים סוכר ומערבבים היטב. מכינים קציצות מהעיסה שנחה במקרר ומכניסים אותם לתוך הרוטב הרותח. לאחר הכנסת כל הקציצות מחלישים את האש ומבשלים עוד כ-40 דקות.