לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2014    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

6/2014

פסטייה מגולגלת עם חזה הודו


אז כבר המון זמן לא ביקרתי את הבלוג שלי, אבל השבת יצאתי מגדרי כדי להכין משהו טעים ומיוחד למשפחה שלי ובסוף, יצא משהו אחר לגמרי.... אני מזמינה אתכם להתגלגל עם הפסטייה המגולגלת שלי ישר לגן עדן.



אז זו הדך להגיע לשם....

החומרים לפסטייה:
5-6 תפוחי אדמה בינוניים
2 בטטות בינוניות
2-3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור טחון

החומרים למילוי:
1 ק"ג חזה הודו פרוס לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ וכל פרוסה חתוכה ל-2
1 כף סילאן
1 כף רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי חריף
1 כפית גדושה חרדל
1 כף גדושה מיונז
3-4 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית
1/2 שורש סלרי מגורר דק
1 שורש פטרוזיליה מגורר דק
1-1.5 כוס של עלי ירק קצוץ (שמיר, פטרוזיליה, סלרי)
מלח
פלפל שחור טחון
6-7 גבעולי טימין קצוץ

אופן ההכנה:
הפסטייה - בסיר בינוני מבשלים את תפוחי האדמה והבטטות בקליפתם כחצי שעה, עד להתרככות מלאה. מוציאים מהמים, מצננים מעט, קולפים ומועכים לפירה. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מניחים בצד להתקרר.
המילוי - בקערה גדולה מערבבים את חומרי המשרה - סילאן, רוטב סויה, רוטב צ'ילי, חרדל, מיונז, שום, שמן זית, מלח, פלפל שחור וטימין קצוץ. מוסיפים את חזה ההודו החתוך, מערבבים היטב ומניחים חצי שעה לפחות במקרר.
מחממים שמן זית במחבת טפלון גדולה ומשחימים מעט את חזה ההודו משני הצדדים, יחד עם כל חומרי המשרה. להזהר לא לטגן את ההודו יתר על המידה ולא ליבש אותו. מוציאים מהמחבת ומצננים.
קוצצים את חזה ההודו שהתקרר במעבד מזון לפירורים גדולים (להזהר לא לעשות עיסה) ולהעביר לקערה גדולה.
מוסיפים את הירק הקצוץ, השורשים המגוררים, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

מרדדים בין 2 ניירות אפיה חצי מכמות הפירה לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מסירים את הנייר העליון, מסדרים בקצה אחד של העלה 1/2 מכמות המילוי ובעזרת נייר האפיה התחתון, מגלגלים את הפסטייה לרולדה שמנה ויפה. חוזרים על הפעולות גם עם החצי השני של הפסטייה והמילוי.
מעבירים את הפסטיות עם נייר האפיה לתבנית אפיה, מרססים במעט שמן זית, זורים למעלה מעט מלח גרוס ופלפל שחור גרוס ואופים בתנור מחומם מראש ל-220 מעלות כחצי שעה או עד שפני הפסטייה משחימים לצבע חום בהיר.

לפרוס את הפסטייה למנות אישיות רק לאחר שהפסטייה מתקררת מעט.

זהו, גן העדן כבר כאן, אפשר להתחיל לאכול...
בתיאבון
נכתב על ידי חצילונט , 14/6/2014 13:17   בקטגוריות בשרי, מאפים, קצת עבודה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)