לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



כינוי:  sufti

בן: 27



מצב רוח כרגע:

פרטים נוספים:  אודות הבלוג

קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

1/2015

נוגסים לנו בעולם


בשנים האחרונות חלה עלייה במגמת האינטרנט לחדור לחיים הפרטיים שלנו בלי שנשים לב. היא התחילה עם בוא משקפי המציאות הרבודה לעולם שנועדו להקרין פריטים מהרשת על גבי הנופים המוכרים והאהובים עלינו ועברה דרך בתים חכמים, אפליקציה לטיפול באקווריום ועוד חידושים נוספים. כעת, מומחים שוקדים על פיתוח אוליגרתום שבכוחו לזהות סטטוסים אובדניים ברשתות החברתיות. במבט ראשוני, הכול נראה תמים ובטוח. הפיתוח הוקם מתוך מטרה להגן על אנשים שחווים קשים ומכשולים, אך אנשים חדי הבחנה יוכלו לזהות את הסכנה הטמונה בכך.
מדובר בשיטה שעלולה להמיט אסון על כולנו, כזו שרואים רק בסרטים ההם על העתיד הקרב ובא. מי יודע, אולי בעתיד הקרוב שליטי הכוח יקטלגו אותנו על פי רגשות ולא רק על פי מזהים יבשים שתרמנו להם מרצון בהרשמה. מי יודע, אולי תהיה להם היכולת לבנות את מפת הרגשות של כל משתמש ולהכיר אותנו מזוויות שעד עתה היו בגדר אגדה.
איפה אנחנו, מה אנחנו רוצים ומחפשים, בתמונות של מי אנחנו בוהים יותר ומה אנחנו מרגישים, אלה רק חלק מהדברים שהחברות המסחריות ידעו עלינו.
בימים שיבואו נהיה מכורים יותר, חשוכי פרטיות יותר, ומנגד חיים פחות, יודעים פחות, אבל לפחות נוכל להתנחם באמרה הידועה – שמה שלא ידוע, לא כואב, האמנם?

נכתב על ידי sufti , 16/1/2015 11:39   בקטגוריות תקשורת, ביקורת, אינטרנט  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , פילוסופיית חיים , האופטימיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לsufti אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על sufti ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)