לפני כשבועיים הלכתי עם חברה לאוגנדה.ישבנו ודיברנו שתינו בירה..היה ממש נחמד.
הלכתי לשירותים והמעבר לשירותים באוגנדה צר,בא מולי איזה דוד.עשיתי לו עם היד תנועה של תעבור שאוכל להכנס ואז הוא הסתכל עליי ואמר-לא,זה בסדר את יכולה להתנגש בי עם הציצים שלך.כי לבשתי שמלה עם מחשוף.
יום למחרת,בדרכי לעבודתי בתקליט נטפל אליי בחור.אנחנו בסמטה שמאחורי הורקנוס,חשוך ואין אנשים.הוא הולך ליידי ושואל סלחי לי,איפה אני?ואז אני עונה לו בירושלים.ואז הוא שואל,איפה בירושלים?הייתי כלכך במצוקה אבל כל מה שרציתי היה לצרוח עליו שיעוף לי מהפרצוף.אבל אמרתי בנימוס,בתחינה כמעט,תעזוב אותי בבקשה.
באותה המשמרת,נכנסו לפאב כשאני כבר בתהליכי סגירה חבורה של ערסים.שאלו אם יש לנו נרגילה,עניתי לא.שאלו אם יש מבצעים על צ'ייסרים.שוב,לא.ואז-מה,לא תפנקי אותנו?בשלב הזה כבר התעצבנתי.עניתי לא,בחוסר סבלנות.
ואז הם שאלו אותי על הקעקוע שלי,שממוקם בלא אחר מאשר המחשוף שלי-מה,מה זה הקעקוע הזה??
בחוסר סבלנות אמרתי להם,הדבר האחרון שאני רוצה לעשות זה לעמוד פה ולדבר אתכם על הקעקוע שלי,אתם רוצים תשבו אתם לא רוצים אל תשבו.
הלכו.
לאחר מספר דקות,אני בחוץ,מקפלת את השולחנות והם חוזרים.אומרים לי,היי,תסתכלי לשם מישהו קורא לך.
הייתי כבר כלכך מותשת שקניתי את זה.בזמן שהסתובבתי אחד מהם נגע בי מאחור.הבוס שלי בדיוק יצא מהמשרד,אז הם ברחו.
ייאמר לזכותו שהוא ממש צעק עליי שפעם הבאה שקורה דבר כזה מייד לקרוא לו.אני לא צריכה להתמודד עם הדברים האלה.אבל לכי תסבירי לו שאת מרגישה גם ככה קטנה וחסרת אונים מול כל ההטרדות האלו.
למחרת בבוקר קמתי ולא עברו עשר דקות עד שהתחלתי לבכות.
ועוד,לפני יומיים,ישבתי בוידאו.גיי בר.ישב ליידי תייר בריטי והתחיל לחפור לי על כל מיני מוזיקה שהוא אוהב וכו.סבבה.אחרי כמה דקות הוא אמר לי YOU HAVE GREAT TITS.לא סבבה.ואז הוא שאל אותי אם אני לסבית ביסקסואלית או סטרייטית.
לרוב כששואלים אותי את השאלה הזו אני אומרת שהיא לא רלוונטית.כי אני לא אוהבת הגדרות.כי אני נמשכת לנשים יותר מלגברים אבל אם יום אחד אתאהב קשות בגבר לא אגיד לזה לא.
אבל הפעם,עניתי בלסבית.
למה אני צריכה להעלים את הזהות שלי בכדי להוריד ממני מטרידים.
אתמול,בסירא.אני עומדת ומחכה לשירותים.בשירותי הנשים,עם דלת קצת פתוחה עומד גבר ומשתין.בסדר.אבל אז הוא מאונן.
אמרתי את זה לחברה שלי והיא שאלה אותי-איך הדברים האלה קורים לך כל הזמן?
ואז אנשים לא מבינים למה אני שונאת גברים.
אני יכולה לכתוב ספר שלם על כל ההטרדות שאני עוברת,יום יום.על זה שבגלל שאני אישה קווירית פמית שלובשת מחשופים,ומתאפרת ושמה אודם ממש ממש אדום,ולובשת חצאיות קצרצרות,שמלות צמודות,מכנסיים קצרים מאוד וגרביוני רשת אני מוטרדת ורוב האנשים-גם נשים לצערי,לא רק גברים חושבים שאני מבקשת שילווה אותי גבר ברחוב ולא יניח לי עד שאני מגיעה הביתה,שאני מבקשת שיגידו לי משהו על הציצי שלי,שיבקשו ליגוע לי בקעקוע.
אני צריכה את מצעד השרמוטות,בשביל שיום אחד בשנה אפסיק להרגיש לבד וקטנה וחלשה מול כל זה ובשביל לחזק את הנשים שמסביבי שגם הן מוטרדות על בסיס יום יומי.ובשביל לצעוק לעולם שאני אהיה מי שאני ואני לא מבקשת את זה.
מצעד השרמוטות בתל אביב- https://www.facebook.com/events/5367634663639
מצעד השרמוטות בחיפה- https://www.facebook.com/events/119009058285436/
מצעד השרמוטות בירושלים-עוד אין אירוע בפייסבוק,אבל יום שישי,31.5 12 בצהריים התאספות בכיכר פריז.
אור.