לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


מתכונים , טיפים נוסטלגיה ועוד

כינוי: 

בת: 58





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2013    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

1/2013

מיני פשטידות ירק


במקור המתכון הזה הינו לביבות ירק אך מאחר ואנחנו מנסים להימנע מטיגונים ושומנים מיותרים עד כמה שניתן ומכאן נולדו המיני פשטידות ירק הטעימות

והקלילת . כמו כן יש פה פיתרון לכל הילדים שהם סרבני אכילת ירקות וכאן זו הדרך לתת להם לאכול את הירקות בצורה חמודה שהם לא יסרבו לאכול.

נהפוך הוא הם אפילו שמחים לאכול את זה ושום מילה על ירקות זה איכססססס.




בעוונותי הרבים קשה לי לאמוד כמויות באופן מדוייק מאחר ואני נידבקתי בצורת הבישול גם של הסבתות שלי ז"ל וגם של אימי שתיבדה לחיים ארוכים.. שאני שואלת את אמא שלי כמה לשים היא עונה "כמה שלוקח" ו/או "כמה שניכנס"  ועד שאת מרגישה שזה מספיק ..... ועוד כהנה תשובות ולכן החושים שלי במיטבח מתבססים הרבה על החוש בידיים ויש מצב שאני אפילו לא טועמת את מה שאני מכינה במיוחד בארוח שאני מבשלת מגוון רב של מאכלים אני לא מסוגלת לטעום 

וכאמור אני תמיד טוענת שבישול זה לא מדע מדוייק כמו אפייה ששם כל 25 גר' , של משהוא זה דבר שעליו יקום או יפול המאפה,  בבישול תמיד יש מקום לאילתור וזה חלק מהכיף .


ועכשיו סופי להל"ן המתכון


מיני פשטידות ירק


1 קישוא בינוני

1 גזר בינוני

1 בטטה קטנה

1 תפו"א בינוני גדול

1 בצל בינוני 

2 שיני שום

חופן עשבי תיבול : שמיר, פטרוזליה, קוזברה (אצלנו בבית אוהבים קוזברה )

2-3 כפות קמח בהתאם לרמת הספיגה 

1-2 ביצים מתחילים עם אחת ואת השנייה מוסיפים בהתאם לסמיכות של הבלילה.

מלח ופילפל שחור לפי הטעם. 


תהליך ההכנה:

את כל הירקות מקלפים כמובן רוחצים ומגררים  במגרדת גסה חוץ מהתפו"א שאותה מגרדים במגרדת העדינה

מפזרים את המלח על תערובת הירקות מניחים בקערה למספר דקות ואז לוקחים חופן מהירקות ובשתי כפות הידיים פשוט לסחוט את תערובת הירקות 

זוהי הפעולה שהיא מאד חשובה לסוג המירקם של הפשטידה.


לאחר שסחטנו את הירקות להעביר לקערה להוסיף את עשבי התיבול הקצוצים  והביצה (להתחיל מביצה אחת) להוסיף פילפל וכף קמח  מערבבים את המסה ובודקים את רמת הסמיכות של המסה במידה ודליל מדי ניתן להוסים מעט קמח ואם זה סמיך מדי ניתן להוסיף עוד ביצה.



טועמים ומתקנים תיבול (הכוונה למלח ופילפל)



בתבנית שקעים מסילקון מרססים בתרסיס שמן יוצקים בעזרת כף את התערובת לתוך השקעים עם "גבעה"ולאפות בתנור שחומם מראש  בחום של 180 מעלות בין 20 דקות לחצי שעה.


ניתן להגיש עם פלחי ירקות  ו/או  סלט ירקות  וגבינות מתאים לארוחת ערב קלה  וגם לארוחת בוקר מגוונת. 







בתאבון  


וכמובן     תמיד טעים

 

 

 

נכתב על ידי , 13/1/2013 20:38  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגיות שושנים לתה


עוגיות שושנים לתה


כמי שמחפשת מתכונים להכנה בעלי זיקה המתאימים למטבח הרוסי  נחשפתי לאתר יפה  ברוסית ומצאתי שם את המתכון המיוחד הבא נסו ותהנו אצלי הכל אופן  מאד אהבו את התוצאה 



הנה דרך לקישוט שולחן לא קונבנציונלי , קישוט שולחן מתוק.


כל שהוא דורש זה קצת תשומת לב וסבלנות .


ניתן להכין מראש , אפשרי גם ללא נסיון או כל ידע מוקדם.


 אז אם אתם עדיין שואלים את עצמכם , על מה בדיוק אני כאן מדברת ...


אני מתכוונת להציג בפניכם את הדרך להפוך ביסקוויט פשוט לקישוט שולחן חגיגי.


ניתן לאחסן לתקופה ארוכה ויכול לשמש גם בתור קישוט לעוגה.


על כל יתרונותיו כמובן שהוא גם טעים, טעים קצת יותר מדי קריצה


מצרכים


2 ביצים


1/2 כוס סוכר


1/2 כוס קמח


1 חבילת וניל 


50 גר' מרגרינה לשימון התבנית.


אופן ההכנה



את הביצים יש לטרוף היטב , להוסיף את הסוכר וסוכר הווניל , 

להמשיך לטרוף , ולבסוף להוסיף את הקמח ולהמשיך לטרוף- עד לקבלת בלילה אחידה.


יש לשמן תבנית חמה במרגרינה .


בעזרת שתי כפיות קטנות להניח 5 מנות קטנות במרווחים גדולים


אופים בתנור שחומר ל 180-200 מעלות במשך כ-5 דקות עד שקצוות הבצק מקבלים סומק יפה. לא מתרחקים מהתנור אפילו לא לרגע אחד. כל שושן מקבל תשומת לב  , הכוונה שכל פעם אופים 5 יח' "עלי כותרת"
בנפרד, יוצרים את השושן ואז משמנים שוב את התבנית וחוזר חלילה.


להוציא מהתנור ובעזרת תרבד מתכת לשחרר את העוגיות מהתבנית אבל לא להסיר מהתבנית.


ליצור צורת וורד 


להניח בקערה ולהגיש יפהסבבי

 בתאבון


 

 

נכתב על ידי , 8/1/2013 20:28  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



"קובניות"


הקובניות  ....

 

לא להיתבלבל זה לא קובה כי אם ניגזרת מהקובנה של התמנים וכך היתגלגל לו עוד להיט של מאפה  טעים ומדהים קראנצ'י ושחום מבחוץ ורך ו"פוכי" מבפנים.

 

חיבתו של בעלי ובתי למאכלי בצק  גורמת לי תמיד לחפש אטרקציה טעימה וחדשה.

 

חברתי לעבודה אורה התמנייה שיתפה אותי במתכון ודרך הפעולה של המאפה הטעים שבדיוק  מתאים לימים קרירים כאלה...

 

אפשר לאכול את המאפה בדרך המקורית עם  ביצה קשה רסק עגבניות וסחוג טעים , אני נוהגת לעשות על המקום עם :

 

מספר פילפלים שאני קוטפת מהאדנית  שלי 

2 שיני שום

חופן עלי קוזברה

מעט שמן זית

מלח, פילפל שחור, כמון   

 

ולטחון עם מוט הטחינה ושיהיה לזה מירקם גס .

 

או פשוט להשלים את החטא הטעים הזה עד הסוף עם חמאה טובה וריבה איכותית  וכוס תה טוב עם לימונית לואיזה ונענע......

 

וזה הולך ככה......

 

1 ק"ג קמח

1 כף סוכר

1/2 1 כפות שמרים יבשים


כ- 3 כוסות מים פושרים 

1 כף מלח


למריחת הבצק:

50 גר' חמאה או מחמאה מוממסת (נוזלית)

מעט יותר מחצי כוס שמן

לערבב יחד

 

 

לנפות את הקמח (איורור הקמח ע"י הניפוי רק מועיל למאפה) לתוך קערה וליצור גומה במרכז הקמח ולתוכה לשים את השמרים והסוכר,

להוסיף למרכז הגומה 1 כוס מהמים ולערבב היטב כדי שהשמרים יומסו ולהניח מכוסה כדי ש"ראש העיסה" יתפח מעט .

 

את המלח להניח בזהירות בחלק מרוחק ממרכז הגומה שלא יבוא במגע עם השמרים בתחילת דרכם.....

 

לאחר שתערובת השמרים תססה יפה להוסיף עוד כוס וחצי של מים ללוש היטב ולהוסיף עוד מים עד לקבלת בצק רך מאד ודליל  יחסית.

 

לכסות את  הבצק שבקערה  שיתפח ויכפיל את נפחו.

 

לאחר שהבצק תפח יפה להכין מגש גדול למרוח אותו בשמן בכמות נדיבה  ולחלק את הבצק ל-8 חלקים או  ל-16 חלקים תלוי בגודל ה"קובניות"

שאתם רוצים לקבל ולהניח את חלקי הבצק על המגש המשומן. ( בתמונה  זה שהבצק חולק ל-8 חלקים).

מיד לאחר חלוקת  הבצק יש להתחיל בבנית ה"קונסטרוקציה"

 

כל חלק של הבצק יש לרדד אותו באמצעות כפות היידים המשוחות בשמן לצורת מלבן ארוך וצר ודק מאד עד כדי כך שניתן לראות דרכו את דוגמאת השיש .

למרוח את הבצק המרודד בשמן המעורבב עם המרגרינה המומסת ,ניתן באמצעות הידיים או באמצעות מברשת סילקון להברשת ביצים.

לגלגל לרולדה ואז לצורת "שבלול" ולהניח בתבנית הגדולה של התנור על נייר אפייה להמשיך כך את כל  יתרת חלקיי הבצק .

 

לאחר שסיימתם להכין את כולם למרוח מעל ה"קובניות" את השמן הנותר ולהמשיך  להתפיח לעוד כ-20 דקות עד חצי שעה.

לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות עד שהמאפה זהוב -שחום .

 

וקדימה  להיסתער......

 

 

לשומרי השבת ניתן להכין ביום שישי ולחמם על הפלטה.

 

בתאבוןקריצה




נכתב על ידי , 7/1/2013 23:38  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לCooking Mama אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Cooking Mama ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)