הקובניות ....
לא להיתבלבל זה לא קובה כי אם ניגזרת מהקובנה של התמנים וכך היתגלגל לו עוד להיט של מאפה טעים ומדהים קראנצ'י ושחום מבחוץ ורך ו"פוכי" מבפנים.
חיבתו של בעלי ובתי למאכלי בצק גורמת לי תמיד לחפש אטרקציה טעימה וחדשה.
חברתי לעבודה אורה התמנייה שיתפה אותי במתכון ודרך הפעולה של המאפה הטעים שבדיוק מתאים לימים קרירים כאלה...
אפשר לאכול את המאפה בדרך המקורית עם ביצה קשה רסק עגבניות וסחוג טעים , אני נוהגת לעשות על המקום עם :
מספר פילפלים שאני קוטפת מהאדנית שלי
2 שיני שום
חופן עלי קוזברה
מעט שמן זית
מלח, פילפל שחור, כמון
ולטחון עם מוט הטחינה ושיהיה לזה מירקם גס .
או פשוט להשלים את החטא הטעים הזה עד הסוף עם חמאה טובה וריבה איכותית וכוס תה טוב עם לימונית לואיזה ונענע......
וזה הולך ככה......
1 ק"ג קמח
1 כף סוכר
1/2 1 כפות שמרים יבשים
כ- 3 כוסות מים פושרים
1 כף מלח
למריחת הבצק:
50 גר' חמאה או מחמאה מוממסת (נוזלית)
מעט יותר מחצי כוס שמן
לערבב יחד
לנפות את הקמח (איורור הקמח ע"י הניפוי רק מועיל למאפה) לתוך קערה וליצור גומה במרכז הקמח ולתוכה לשים את השמרים והסוכר,
להוסיף למרכז הגומה 1 כוס מהמים ולערבב היטב כדי שהשמרים יומסו ולהניח מכוסה כדי ש"ראש העיסה" יתפח מעט .
את המלח להניח בזהירות בחלק מרוחק ממרכז הגומה שלא יבוא במגע עם השמרים בתחילת דרכם.....
לאחר שתערובת השמרים תססה יפה להוסיף עוד כוס וחצי של מים ללוש היטב ולהוסיף עוד מים עד לקבלת בצק רך מאד ודליל יחסית.
לכסות את הבצק שבקערה שיתפח ויכפיל את נפחו.
לאחר שהבצק תפח יפה להכין מגש גדול למרוח אותו בשמן בכמות נדיבה ולחלק את הבצק ל-8 חלקים או ל-16 חלקים תלוי בגודל ה"קובניות"
שאתם רוצים לקבל ולהניח את חלקי הבצק על המגש המשומן. ( בתמונה זה שהבצק חולק ל-8 חלקים).
מיד לאחר חלוקת הבצק יש להתחיל בבנית ה"קונסטרוקציה"
כל חלק של הבצק יש לרדד אותו באמצעות כפות היידים המשוחות בשמן לצורת מלבן ארוך וצר ודק מאד עד כדי כך שניתן לראות דרכו את דוגמאת השיש .
למרוח את הבצק המרודד בשמן המעורבב עם המרגרינה המומסת ,ניתן באמצעות הידיים או באמצעות מברשת סילקון להברשת ביצים.
לגלגל לרולדה ואז לצורת "שבלול" ולהניח בתבנית הגדולה של התנור על נייר אפייה להמשיך כך את כל יתרת חלקיי הבצק .
לאחר שסיימתם להכין את כולם למרוח מעל ה"קובניות" את השמן הנותר ולהמשיך להתפיח לעוד כ-20 דקות עד חצי שעה.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות עד שהמאפה זהוב -שחום .
וקדימה להיסתער......
לשומרי השבת ניתן להכין ביום שישי ולחמם על הפלטה.
בתאבון
