קושי: קליל
שלבים: כולם

*עדכון!
הוספתי תמונות בפוסט טראפלס/שוקולד דוקאן - ממליצה לקפוץ לראות.
http://israblog.co.il/blogread.asp?blog=832587&blogcode=13785047
ולעניינינו, התחשק לי סנדביץ'.
איך עושים סנדביץ' בלי לחם?=\
אז הלכתי לחפש משהו שמזכיר לחם ולא עשוי מסייטן (חלבון חיטה) שיוצא צמיגי ולא טעים במיוחד....
מצאתי מתכון בבלוג "דוקאנטופיה" (השם שיעשע אותי במיוחד, קישור בסוף הפוסט) שבו הלחם מהמראה הזכיר לי חביתה אבל בכל זאת נראה די טעים אז החלטתי לנסות, כמובן עם כמה שינויים שלי.
מצרכים:
4 כפות סובין שיבולת שועל
2 כפות סובין חיטה
1/4 כפית סודה לשתייה או מעט אבקת אפייה
5 כפות גבינה לבנה (כ150 גרם)
2 ביצים
1-2 שן שום מגוררת
בצל מגורר
תבלינים לפי הטעם (פפריקה, רוזמרין, מלח, אורגנו)
אופן הכנה:
- לטחון (אם יש אפשרות) את סובין החיטה ושיבולת השועל עד כמה שניתן - אם אין אפשרות אז לא נורא.
- לערבב את כל החומרים היבשים: סובין סודה ותבלינים.
- מוסיפים את החומרים הרטובים: גבינה לבנה וביצים
- מערבבים הכל לקבלת עיסה חלקה ללא גושים.
- מוזגים לתבנית מרובעת גדולה עד כיסוי כל פני התבנית.
הגובה של העיסה צריך להיות דיי נמוך - כסנטימטר, כי הלחם יתפח מעט ואמור להיות בעובי של פרוסת לחם ממש!
מערבבים הכל בקערה ומוזגים לתבנית מרובעת למיקרוגל כך שהעסה תעסה את כל פני התבנית.
- מכניסים למיקרו בעוצמה של 750V ל15 דקות - או עד שהלחם יציב למגע.
זמן הבישול משתנה ממכשיר למכשיר, ותלוי גם בכלי שבו אתם מבשלים.
- להוציא מהמיקרו ולתת להצטנן קצת. (לא עד הסוף, כי לאחר מכן יהיה קשה להפריד את הלחם מהכלי)
- לחתוך את הלחם ל8 חתיכות - כל 2 חתיכות שוות לכף סובין שיבולת שועל.
- לייבש על מחבט את הפרוסות הנפרדות.
- לאכסן בכלי סגור במקרר.
בתאבון!
אם מוצא חן בעינייכם המתכון הזה - האפשרויות לגיוון הן אינסופיות!
שבוע נפלא!
**דוקאנוטופיה (אנגלית) - http://dukantopia.wordpress.com/
יש שם עוד כמה מתכונים שאנסה ללא ספק.
**עריכה: הכנתי את המתכון שוב ועשיתי ניסוי קטן עם תוספת סובין חיטה - וזה עבד מצויין והלחם מרגיש יותר כמו לחם - ספוגי ומתפורר, מאשר חביתתי. לכן הוספתי עדכונים ושינויים.