לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

My lifestile


דיטאת דוקאן בעיקר, וגם קצת על משקל, טיפוח, אופנה, אהבה עצמית, חוויות, קשיים ודרכי התמודדות וכל מה שביניהם. שיהיה לכולנו בהצלחה.

Avatarכינוי:  nushichan

בת: 35





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2014    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

עוגת גבינה אפוייה דוקאן


 

 

אני מאוד מחבבת את העוגה הזו, היא קלילה, דיאטטית וטעימה מאוד!

והכי חשוב - היא גם לא מנצלת את מנת סובין שיבולת השועל היומית, וככה אפשר להתפנק במעדן נוסף בלי שום רגשי אשם!

 

מצרכים:

500 גרם גבינה לבנה עד 5% שומן (אפשר גם פחות אם יש)

3 כפות קורנפלור (כ6 כפיות)

3 ביצים מופרדות

קורט מלח

חצי כפית אבקת אפייה

תמצית טעם

ממתיק

 

אופן הכנה:

מפרידים את הביצים.

מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף יציב.

את החלמונים מערבבים עם כל שאר החומרים: גבינה, קורנפלור, אבקת אפייה, תמצית טעם.

מאחדים את תערובת הגבינה עם החלבונים המוקצפים בעדינות רבה - בתנועות קיפול מלמטה למעלה עד שהתערובת אחידה יחסית.

שמים את הכל בתבנית ואופים על 150 מעלות במשך כשעה.

נותנים לעוגה לנוח כחצי שעה בתנור לאחר גמר האפייה.

 

בתאבון!

 

**לשומרי דוקאן מותר לאכול שליש עוגה ביום, הגורם המגביל הוא 2 כפיות הקורנפלור. העוגה יוצאת גדולה ובדרך כלל אני לא מסיימת אותה לבד ב3 ימים אז אל דאגה!

** לפעמים אני משמיטה מעט מהגבינה הלבנה ומוסיפה יוגורט תות דל ויחד עם תמצית וניל נותנים ארומה ממש נעימה לעוגה.

 

הערות, הארות ועצות לשיפור יתקבלו בברכה! אשמח לשפר את המתכון אם יש אפשרות כזאת:)

 


בפן האישי:

חזרתי לתלם אחרי שבוע מחזור דיי איכסי.

זה קשה לשמור על השגרה הזאת כשאני בתקופות מבחנים (טוב מתי זה ~לא~ קשה) ונשארו לי ימים בודדים עד למבחן בכימיה אורגנית ואני לחוצה!

מה שכן, נשארו לי רק עוד כ6 קילו עד שאני חוזרת למשקל הנמוך ביותר שבו הייתי ב4-5 השנים האחרונות,  אני מקווה שאצליח להגיע אליו בחודשיים הקרובים (3 קילו בחודש זה ריאלי לחלוטין!) רק לא להתעצל, ולעשת את ההליכות והתרגילים לשרירים שקבעתי לעצמי כדי לא לאבד מסת שריר.

 

מתחיל להיות חם גם באיטליה.

אני לא אוהבת חם.

חמים-נעים זה טוב, חם זה לא טוב! זה גורם לגוף להימנע כמה שיותר משריפת קלוריות כי שריפת קלוריות = חום.

בלע.... לשים מזגן על 15 מעלות וללמוד בכיף! זה מה שאני אומרת!

ואולי גם להכין כמה קרטיבים, ככה בשביל לא להרגיש מקופחת עם כל הגלידות מסביב.

 

מקווה שהטמפרטורות לא יעלו (ואולי אפילו ירדו!) בשבוע הקרוב.

נכתב על ידי nushichan , 13/6/2013 20:19   בקטגוריות בישול  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



בראוני אישי - דוקאן


 

 

 

למען האמת שוטטתי ברשת קצת. יש לי חיבה מאוד גדולה לדברים שבאים במנות של קאפקייקס, או במנות אישיות, זה מקסים בעיניי!

יש קטגוריה שלמה של עוגות שמוכנות במיקרוגל כמאג!

ובין לבין מצאתי גירסה של בראוניז במאג, שם היה שמן ועוד כמה מרכיבים שאנחנו לא אמורים לאכול.

שיניתי מעט את המתכון ויצא בראוני נחמד שכיף לאכול איתו את מנת סובין שיבולת השועל בכל שעה ביום!

 

 

 

מצרכים:

2 כפות סובין שיבולת שועל

1.5 כפות קקאו לא ממותק דל שומן

0.5 כפיות אבקת אפייה

3 כפות יוגורט דל שומן

ממתיק

תמצית טעם

 

אופן הכנה:

לערבב הכל במאג

להכניס למיקרו ל2-2.5 דקות , תלוי במידת ה"עיסתיות" שבה אתם אוהבים את הבראוני שלכם.

לאכול בכיף עם תה ירוק (שטוב לחילוף החומרים) או עם הקפה שלכם בבוקר :-P

 

אני הוספתי מעט קרם גבינה לבנה מעל הבראוני החם - יאמי!

 

 


הכנתי את המתכון הזה שוב, והפעם החלטתי להחליף את היוגורט בריקוטה דלת שומן.
הסיבה היחידה לניסיון הזה היא - היוגורט יוצא מאוד דומיננטי בבראוני, ומכיוון שהוא חמצמץ הבראוני יוצאת חמצמצה. וממש לא אהבתי את טעם הלוואי הזה.
השינויים במצרכים שעשיתי:

 

מצרכים:

2 כפות סובין שיבולת שועל

1.5 כפיות קקאו לא ממותק דל שומן

0.5 כפיות אבקת אפייה

2 כפות ריקוטה

2 כפות חלב דל שומן

ממתיק

תמצית טעם

 

ערבוב של הכל יחד במאג/בתבנית סופלה אישית ולמיקרוגל ל2.5 דקות!

מה שיוצא היה לי הרבה יותר טעים מכיוון שלריקוטה אין את טעם הלוואי החמצמץ.

אני לא בטוחה אם בארץ קיימת ריקוטה דלת שומן (עם 6% שומן ופחות) אבל אני חושבת שאפשר לעשות ניסיון עם גבינה לבנה או כל גבינה אחרת שאין לה טעם לוואי חמוץ (אולי אפילו יוגורט בטעם וניל דל שומן)

 

אשמח אם תדווחו על תוצאות!

 

נכתב על ידי nushichan , 12/6/2013 10:39   בקטגוריות בישול  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



סלט סלמון/טונה - דוקאן


קושי: קליל

שלבים: התקפה והלאה



.
.
השתמשתי בממרח על מנת להכין קרוסטיני עם לחם דוקאן
כמו כן, אמנם הכנתי את המתכון עם סלמון, אבל אני יותר מבטוחה שעם טונה זה יהיה טעים מאוד!
אני מקפידה לאכול דג, ובעיקר סלמון לעיתים קרובות ובדרך כלל משאירה בצלחת - זה פתרון נהדר עבורי כשאני לא מסיימת את הסלמון שלי!
כמו כן - מי שלא אהב את הלחם דוקאן, ניתן להשתמש בפרוסות עגבנייה כ"תחתית" לממרח בימי ירקות.
עם קצת אקסטרה שום ומלח זה הופך למעדן גם על העגבניות!
.
מצרכים:
קופסה קטנה של טונה או סלמון במים
כף של גבינה לבנה (אני השתמשתי בפילדלפיה 3%)
ביצה קשה
שן שום
תבלינים לפי הטעם: מלח, שמיר, לימון, פלפל
.
אופן הכנה:
מערבבים את הטונה/סלמון עם הגבינה הביצה הקשה (קצוצה) לקבלת ממרח חלק יחסית.
מוסיפים תבלינים לפי הטעם.
.
בתאבון!
נכתב על ידי nushichan , 6/6/2013 09:40   בקטגוריות בישול  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגת שוקולד עם קרם גבינה במאג - דוקאן


קושי: קליל

שלבים: שיוט והלאה

 

על צלוחית עם קרם גבינה

 

מכירים את זה שבא משהו טעים עכשיו ומייד, אבל לא בא להסתבך עם תבניות ומיקסרים ואפייה ממושכת?

עוגה במאג זה פיתרון אידיאלי!

מערבבים הכל בכוס שמתאימה לחימום במיקרוגל - שמים לכמה דקות והנה!!! הפלא ופלא - עוגה אישית!

והכי חשוב - אי אפשר לקחת "רק עוד חתיכה קטנה" כי מה שיש זה מה יש :)

שיחקתי קצת עם המרכיבים ולצערי הרב "אפיתי" אותה מעט יתר על המידה, לכן ממליצה לשים לב לעניין האפייה - אם כי גם מעט יותר יבשה היא עדיין טעימה מאוד!

 

מצרכים:

לעוגה:

2 כפות סובין שיבולת שועל

2 כפות אבקת חלב רזה

2 כפיות קקאו (במתכון כתוב חצי כפית, אבל אני אוהבת את הטעם השוקולדי)

1/2 כפית אבקת אפייה

תמצית וניל/תמצית אחרת לטעמכם

ממתיק לטעמכם

1 ביצה

3 כפות חלב רזה.

 

לקרם:

3-4 כפות גבינה לבנה רזה, רצוי שתהיה סמיכה

ממתיק

תמצית וניל

 

ככה העוגה יוצאת מהמיקרו

 

אופן הכנה:

מערבבים במאג את החומרים היבשים, ואליהם מוסיפים את החומרים הרטובים.

להקפיד לערבב היטב כדי שלא יישארו גושים ולהתאים את הטעם עם הממתיק והתמצית.

להכניס למיקרוגל לבערך 3 דקות.

אצלי הוא התייבש מעט בזמן הזה אז נסו לשים פחות - נגיד 2. להוציא ולבדוק עם קיסם ולהחזיר במידת הצורך.

 

בינתיים מערבבים את כל חומרי הקרם יחד וכשהעוגה יוצאת מכסים אותה מלמעלה עם הקרם ואוכלים!

 

בתאבון!

נכתב על ידי nushichan , 4/6/2013 20:36   בקטגוריות בישול  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



ברוקולי בתנור


קושי: קליל

שלבים: שיוט והלאה (בימים של ירקות)

 

 

 

יום PV (ירקות +חלבונים) הגיע.

בימים כאלה אני מאוד משתדלת לאכול כמה שיותר ירקות כדי לתת לגוף שלי את הויטמינים שלהם הוא זקוק.

ניסיתי למצא דרך מעניינת לאכול את הברוקולי, ועדיין לעמוד בתנאי הדיאטה וזו התוצאה!

 

מצרכים:

ראש ברוקולי קטן

50 גרם גבינה קשה רזה (אני לקחתי מוצרלה 9% אני בטוחה שבישראל יש גבינות קשות עם אחוז שומן דומה)

כ50 גרם פסטרמה רזה/חזה עוף מאתמול/הודו מאתמול (אני השתמשתי בחתיכת בשר הודו שבישלתי אתמול והתאימה לי בדיוק למתכון!)

ביצה

תבלינים

 

אופן הכנה:

מנקים ובשלים במים רותים עם מעט מלח את הברוקולי כ-4 דקות עד שהוא מתרכך ממש טיפה ומסננים.

מסדרים את הברוקולי בתבנית בגודל המתאים (אני עשיתי בתבנית מרובעת אישית חד פעמית).

קוצצים את הבשר לחתיכות קטנות ומפזרית בתבנית מעל הברוקולי.

מערבבים ביצה מלח פלפל ותבלינים לפי הטעם ושופכים מעל הבשר.

מגרדים את הגבינה שלנו מעל הכל ומכניסים לתנור עד שהביצה מוכנה (זה המרכיב היחיד שאינו מבושל מבעוד מועד בכל המתכון)

בתאבון!

 

נכתב על ידי nushichan , 1/6/2013 14:24   בקטגוריות בישול  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
4,838
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים מעבר לים , בישול , אופנה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לnushichan אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על nushichan ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)