לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חוכמת החיים ללמוד לא לקחת איתך תרמיל מלא אבנים מהעבר ולהתקדם איתו קדימה בחיים


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


1/2014

ואהבה לרעך כמוך


אני רוצה לפתוח בלוג זה בדברי פתיחה קצת שונים מהרגלי ולומר תודה ,תודה ענקית שאת בתוך החיים שלי חלק בלתי נפרד ממי שאני היום כלומר בעשור ברביעי עוד מעט החמישי לחיים שלי.

האדם כמו שהוא אוהב כס השיפוט נולד שופט עוד לפני שלבש את גלימת השופט וצעק ״בית המשפט״.אנחנו שבהמנון התקוה הלאומי שלנו הכרזנו על עצמנו להיות עם חופשי בארצנו למה התכוון המשורר שנוכל להביע את דעתינו בלי שישפטו אותנו או שנוכל לחיות איך שבא לנו עם מי שבא לנו שנוכל להוציא החוצה את האהבה הענקית שהכרנו בלי שיאימו עלינו ברבנות או ברצח ונוכרז עוד כתובת על הקיר שחד מיניים יוכלו ללכת יד ביד ועם ילדיהם בלי שום קשר לדת צבע ולאום ולא ישפטו אותם.

אני שואלת את עצמי לפעמים למה אנחנו כל כך לא לומדים לקח ומפסיקים לשפוט את השונה את  האחר וכאן בא המשפט הענק ולפי דעתי החשוב ביותר החכם ביותר לוגו של החיים ואהבת לרעך כמוך.ברית הנשואים הזוגיות עם החותמת בדף נייר ענק שנקרא כתובה לא ציין שם ואהבת לרעך כמוך אפילו שמדובר בבעל ואישה .איפה הכבוד וההערכה מי קבע את החוקים ואיפה ההסמכה של מי יותר חשוב או מי קבע שלך מותר ולי אסור איפה מתחילה אהבה שבוערת כאש ואיפה נגמרת ?מי קבע שזה לכל החיים ואין שינויים בדרך .ביום שזה נגמר מותר לומר מילות פרידה מתוך אהבה ובלי פחד ואיבוד אימון .

הגיע הזמן שכל אחד מאיתנו יפרד מגלימת השופט ויפרק את נשקו בואו נאהב כמי אנו אוהבים את עצמנו או שחלקכם לא הכרתם מספיק את עצמכם בשביל לאהוב את עצמכם אבל לפחות תכבדו ותלמדו לקבל את עצמכם ולסלוח לעצמכם ומותר לצעוק את האהבה שבכם ומותר

לצעוד איתה לעולם חדש ולפגין אותה החוצה ולשתף את כולם בה.

היום זה יום מיוחד והתחלה למי שיחליט לעשות החלטות ויום מיוחד למי שהחליט עליהן וביצע אותן ומבצע אותן אז בואו נגיש כתף בואו נאהב יותר בואו רק נחבק כי הרווח יהיה כולו שלנו שאנו אנשים נפלאים ונצמדים לאנשים יותר מופלאים מעצמנו ונודה שהם בחיים שלנו מתנה הכי גדולה שאפשר לקבל.אהבה תאמצו אותה

 

נכתב על ידי ניצחית , 18/1/2014 17:31  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



כינוי:  ניצחית

בת: 58

MSN:  ניצחית




הבלוג משוייך לקטגוריות: 40 פלוס , משפחתי וחיות אחרות , פילוסופיית חיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לניצחית אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ניצחית ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)