ולפני שאתם מתחילים עם החס וחלילה תרגעו- לדעתי כולם מתישהו יעברו את זה, זה רק שאלה של זמן.
אז איך הגדלתי את הסיכוי שלי לחלות בסרטן? פשוט מאוד, אכלתי פיצה. שלמה. קנויה. היא אפילו לא היתה מאוד טעימה, סתם פיצה קנויה פשוטה.
ולמה זה הגדיל את הסיכוי שלי? כי מעבר לזה שהפיצות האלו מכילות הרבה חומרים שלא ברור מה הם עושים לגוף שלנו במקרה הטוב ובמקרה הרע ברור מאוד מה הם עושים לגוף שלנו ועדיין ממשיכים להשתמש בהם, זה סתם קמח מיותר שמכיל הרבה סוכר מיותר. כן, סוכר. וסוכר שלא טוב לגוף. כי סוכר (בעיקר מעובד, סוכר פירות זה עוד בסדר) עוזר הרבה להתפתחות סרטן. כי תאי סרטן ניזונים מסוכר.
למה עשיתי את זה? כי התחשק לי פיצה וזה מה שהיה.
ובזמן שאכלתי חשבתי לעצמי שבעצם בכל פעם שאנחנו הולכים למסעדה אנחנו מגדילים את הסיכוי לחלות. מישהו יודע מה באמת יש במנות שאנחנו אוכלים במסעדות? מעבר לדברים הנפוצים שגורמים לאלרגיות ושחובה ליידע עליהם, אין שום חובת סימון רכיבים במסעדות. אז בעוד שבסופר יותר ויותר אנשים מתעכבים על קריאת הרכיבים (ורובם לא מבינים כלום), במסעדות אף אחד לא קורא שום רכיב.
הנה, רק לאחרונה נחשף זכיין של רשת שהציג מנה טבעונית שבכלל היתה מורכבת ממוצר של טבעול שאפשר לקנות בסופר.. נו באמת, בשביל מנה ממוצר של טבעול הולכים למסעדה? עזבו את עניין הטעיית הצרכנים הענקית שהיתה פה, שלדעתי הזכיין יפשוט רגל רק בזכות תביעת הענק שתהיה עליו, מישהו בדק את הרכיבים של הדבר הזה?
אנחנו כאילו סומכים על המסעדות שהן משתמשות ברכיבים איכותיים וטריים, אבל ברוב המסעדות, בעיקר מסעדות שהן לא מסעדות שף, זה ככה.
במסעדות שף המצב קצת יותר טוב כי רוב השפים לפחות למראית עין משתמשים במוצרים טריים בלבד.
וחשבתי איך אפשר לפתור את העניין הזה, איך אפשר לחייב מסעדות בסימון רכיבים כמו שמחייבים כל יצרן אחר (הרי בעצם, מסעדה היא בשורה התחתונה יצרן מזון, רק שהמזון לא מגיע באריזה סגורה), בלי שהתפריט יהיה ארוך כאורך הגלות.
בנתיים אין לי רעיונות. אם יש לכם רעיונות, אני אשמח לשמוע. מה אני אעשה איתם זאת כבר שאלה אחרת.
ובנימה לא ברורה זו, שבת שלום לכם.