מצאתי את הטריק לאכול טוב (טוב, האמת שזה מאוד תלוי), בחינם, תוך שירות מתחנף במיוחד. כלומר, אני בטח מגלה את אמריקה לכל מי שהתחתן כבר, אבל בשבילי זה היה גילוי חדש. זה נקרא "טעימות" בגן אירועים.
טוב, נסביר קודם את הרקע: אחי והחברה שלו, שמתחתנים עוד שבועיים, הופתעו לגלות שגן האירועים שלהם החליף שף ותפריט. מייד הם ביקשו ערב טעימות מחדש, לקבוע מחדש את התפריט. גן האירועים הסכים, והטעימות נקבעו להיום בערב.
אני נחתתי לפנות בוקר. הלכתי לישון במשהו כמו שש בבוקר, וקמתי בצהריים, לא מאופסת. כשאחי והחברה שלו שאלו אם מתחשק לי להצטרף בערב ל"טעימות", אמרתי בטח, למה לא. בדמיוני ראיתי מזנון עם המון צלחות באיזה חדר, ובוחרים מהצלחות.
מצאתי את עצמי ליד שולחן מרובע גדול, עם אחי, החברה שלו וההורים שלי, בלב מדשאה ענקית ריקה, צמודה לים (הם מתחתנים בקיסריה, על החוף. מקום באמת יפה). אז ישבנו שם, צפינו בשקיעה, כשהגישו לנו משקאות (קפירניה, מוחיטו ואמרטו סאוור, לצד יין). האווירה, מקסים.
ואז, בקצב של אחת לחמש דקות, הופיעו מנות חדשות על השולחן. היה שם, במנות הראשונות: סלמון עטוף בוואסבי עם נודלס שקופות, טרטר פלמידה עם בורגול,קרפצ'יו בקר (ממ, קרפצ'יו), פלאפל ירוק עם המון כוסברה לצד קבבון טלה, פלאפל דגים (בעצם מן קציצת דגים כזו), שיפודוני פרגית, טוסטונים עם כבד אווז, פילה ברבוניה מטוגנים על סלט ירוק, גספצ'ו עם מקל בצק עם קצח. בסלטי הביניים: אנטי פסטי, סלט פטוש (ירקות ירוקים קצוצים עם צנוברים, מצוין), סלט תרד ומשמשים, סלט רוקט ועגבניות מיובשות, סלט כרובית וצנון באיולי. כל זה הוגש עם פוקצ'ה מתובלת לצד טפנדים.
במנות העיקריות: פילה מוסר עם עשבי תיבול ועגבניות, נתחי פרגית בצ'ילי וקרמל, קונפי אווז עם ירקות שורש, אנטריקוט ברוטב פלפלת. זה הוגש עם בטטות, תפוחי אדמה ואורז. בקינוחים היה סופלה שוקולד, טרין שוקולד, בצקיות חלבה במילוי קרם נוגט וקוקוס, סורבה עם סלט פירות, שטרודל חבושים ואטריות קדאיף עם בננות וקוקוס.
כולנו אכלנו מהכל. טעמתי מהכל. הכל. שבועיים של השגחה על מה אני אוכלת כדי שאני אוכל להשתחל לשמלה ביום החתונה ירדו לטימיון עם ערב הטעימות הזה. אבל היה קשה לומר לא. יושבים שם, במדשאה ענקית, הכל מקסים, הבריזה ממש קרה (אני! לבשתי! מעיל! ביוני! בישראל!), המלצרים רצו ופשוט הביאו עוד ועוד ועוד. היה כל כך מעולה. זה ממש מצוין ה"טעימות" הזה. שווה להתחתן.