עיון בכתבה על טקס אנשי השנה מראה לי שאני כבר ממש לא מבינה מה קורה בארץ. מי לעזאזל זו הדר עוזרי ולמה יש כל כך הרבה תמונות שלה? מה עושה עזאם עזאם באותו טקס שמעניק פרס לשירי מימון? החבר הזה של שירי מיימון, אנחנו באמת אמורים להעמיד פנים שהוא סטרייט? ואם כבר שירי מיימון, זה רק נדמה לי או שהיא שכחה את השמלה בבית ובאה עם מה שלובשים מתחת לשמלה? מי הם שיר ביטון ועמרי רוטברד? (אני חושדת שמשהו מכוכב נולד). מה לעזאזל זה אוסף האנשים הלבושים רע האלה?
נהיה פה כבר ממש קר. משהו כמו 12 מעלות. זה נראה לכם טמפרטורה הגיונית לספטמבר? לי לא. התקשיתי להפנים את השינוי במזג האוויר, אבל אתמול כשקפאתי על האופניים בדרך לעבודה עם חולצה קצרה וז'קט ג'ינס, הבנתי שזהו. היום כבר באתי עם מעיל גשם וחולצה ארוכה. שלום לקיץ.
עמוס עוז מבקר בשטוקהולם, לכבוד תירגום ספרו "סיפור על אהבה וחושך" לשבדית. ביום חמישי ייערך מפגש בינו לבין הציבור הרחב ודיון על הספר. יש!! כשקראתי את הספר הזה לא יצאתי מזה כמה ימים. השלווה שהוא מתאר בה אירועים בחיים שלו שהיו מזעזעים כל אדם, פשוט שיקשקה אותי. אחרי הספר הזה רציתי לקרוא לבני (מתישהו בעתיד) עמוס. כלומר, הייתי קוראת לו עוז, שבעיני זה שם מקסים, רק שלאחי כבר קוראים עוז, ולכן נותרתי עם עמוס, שבעיני גם הוא שם יפה. רק שהבנזוג פסל את השם מייד, בטענה שבכל מקום חוץ מבישראל פשוט יחשבו שהילד אמיש או משהו.
כך או כך, אני מאוד מרוצה מהמפגש הזה. הבנזוג סירב לבוא, אבל דימה יבוא איתי (אשתו, רוית, בארה"ב). חושבים שזה מביך להביא את הספר איתי ולבקש מעמוס עוז שיחתום עליו? זה נראה לי טבעי בהתחלה, אבל עכשיו, ככל שאני חושבת על זה, זה ממש מביך אותי לגשת אליו ולבקש חתימה. ממ, נראה.