לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

עדי בעולם


"כמה את מבלה, בסוף עוד תסעי לראות את הקואלות ביפן" (לא רק אני בלונדינית)
כינוי:  עדי בעולם

בת: 50





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2013    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
12/2013

Red hat, white beard, twinkle in his eye


חגיגות סנטה קלאוס בהונגריה מתחילות למעשה עוד לפני כריסמס. ה-6 בדצמבר הוא יום סנטה קלאוס (או בהונגרית - מיקולוש), וביום זה סנטה מפציע לביקור ומעניק לילדים שוקולד. המנהג המסורתי הוא שסנטה מגיע בלילה ומשאיר לילדים שוקולד במגפיים שלהם, אבל בשנים האחרונות זה כבר חגיגה של ממש, סנטה לא בוחל בכלום ומגיע לגנים ולבתי הספר, כמו גם לכל בתי הקפה/מסעדות/משחקיות שמארגנים אירוע סנטה משלהם.
כך יצא שבסופו של סופ"ש הסנטה בתחילת דצמבר הצטברה בביתנו הערימה הבאה:



תמונה חלקית בהחלט, כי כל אחד מהילדים זכה לקבל ממתק אחד מהשקית הענקית שהוא קיבל בכל אירוע, ואז החבאתי אותה מייד ואכלתי בעצמי חצי ממנה. אז אתם רואים כאן בערך חצי מכמות השוקולד שקיבלנו. מטורף.







הפואנטה במפגשים עם סנטה היא שהוא חוקר את הילד אם הוא היה ילד טוב ואז מעניק לו מתנה. במפגש הראשון עם סנטה חקר הנ"ל את גומבוץ אם היה ילד טוב וגומבוץ ענה כן נלהב על כל השאלות, ואז סנטה המרוצה הבחין בדובוש שעמד לידו וחיכה לתורו.


סנטה (לגומבוץ): ואתה אוהב את אחיך?

גומבוץ (בטון נחרץ): לא!

סנטה (נחנק קלות): הממ, כן, כנות זה כמובן תכונה חשובה...


במפגש השני, שהיה בבית הקפה הקבוע שלנו, התבקשו ההורים לכתוב מראש לכל ילד שבחים להתנהגותו הטובה בשנה שחלפה ולציין מה הם היו שמחים אם סנטה היה מבקש מהילדים שישפרו בשנה הבאה. בהתחלה קצת התפדחנו כי הרשימה שלנו כללה משפטים כמו "תחלוק עם אחיך את הצעצועים בלי להרביץ לו", או "תשתדל לא לנשוך", אבל כשהאזנו למה שסנטה התבקש לומר לילדים אחרים נרגענו קצת, כי היו שם דברים שהביאו לפרצי צחוק בקהל ההורים מסביב, החל מ"תפסיק להרביץ לאחיך בראש", וכלה ב"זה לא יפה לבעוט באמא". הה.








אחרי מפגשי הסנטה עבר שבוע יחסית שקט על כוחותינו היהודים, ואז הכריסמס שב להכות בנו במלוא העוז - מסיבות הכריסמס בגן. ראשונה הייתה המסיבה בקבוצה של הגומבוץ. הילדים בקבוצה של גומבוץ התאמנו שבועות ארוכים על השירים שהם יופיעו אותם, ובאמת ברגע האמת שרו אותם מאוד יפה. אחרי זה היה מפגש הורים-ילדים-מורים כולל כיבוד והענקת מתנות להורים שהילדים הכינו בעצמם (קישוטים לעץ) ומתנות למורים שההורים קנו בעצמם.

משם עברתי למסיבה בקבוצה של דובוש. הדובוש הביט בתמיהה בכל הילדים שבכו סביבו והתעקשו לשבת על אמא שלהם, התיישב באמצע הבמה לבדו והקפיד להשתתף בכל השירים. כלומר, כתמיד, עשה בדיוק ההפך ממה שגומבוץ היה עושה (במסיבה הראשונה שלו גומבוץ התיישב עליי, טמן את פניו בחולצה שלי וסירב לפתוח עיניים עד סוף המסיבה).

לאחר מכן העניקו הילדים להורים את המתנות שעשו להם:



שקית עוגיות וקישוט לדלת שעשוי מטביעות כפות הידיים של הילד בצורה של זר.

דובוש מייד הרים את שקית העוגיות ודרש לפתוח אותה. היו בפנים עוגיות דבש/ג'ינג'ר, והדובוש ואני כירסמנו אותן בהנאה, עד שהגננת אמרה לי שהיא שמחה שאני אוהבת אותן, היא עשתה אותן עם הילדים וכולם עירבבו ביחד את העיסה. המחשבה על קבוצת הילדים המנוזלים, משתעלים ומחטטי האף האלה מערבבים לי את העוגיות שאני אוכלת תקעה לי את העוגייה בפה, בקושי בלעתי. בעע.







הלכנו גם ליריד כריסמס. הפקנו לקחים משנה שעברה, שאז סחבנו את שני הילדים בעגלה, בקושי הצלחנו לנווט איתה בתוך הקהל ולקינוח 
הילדים מאוד השתעממו, ולכן השארנו אותם בבית.

יש כמה ירידי כריסמס בבודפשט, ואנחנו הלכנו לזה שלמרגלות הבזיליקה הגדולה:





(צילומים: האופנוען)

ואז לזה שנמצא באזור הרחוב התיירותי ואצי אוצה:



ואחרי יין חם ומתובל, שזה אחד הדברים שאני הכי אוהבת בכריסמס באירופה, עברנו לאוכל. היו שם הרבה מיני מזון שנראו מבטיחים:



אבל אנחנו הלכנו על המנה הקבועה שלי בירידים האלה: בשר עם כרוב כבוש, ותפוחי אדמה עם בצל בקדירה. כמה פשוט, ככה טעים. כשאתם באירופה, אין מה לקפוץ מעל הפופיק, פשוט לכו על האוכל המסורתי שלהם.




זה היה טעים ומחמם ואנחנו הבטחנו לעצמנו שנחזור בפעם הבאה, אולי עם הילדים.

דגש על ה"אולי".






ומשהו שלא ממש קשור לכריסמס: קצת לפני החג שוחחתי עם האמא הגרמנייה על הסיר לבישול איטי שלה, שהיא משתמשת בו הרבה, והיא אמרה שאני חייבת לנסות, ואני אמרתי בנימוס אמריקאי "כן, מעניין מאוד", שבאמריקאית פירושו "לא נראה לי שאני אנסה".

האמא הגרמניה לא דוברת אמריקאית, ולכן למחרת היא פגשה אותי ליד האוטו ונתנה לי חבילה עצומה ביד. מה זה? שאלתי. הסיר לבישול איטי שלי, היא ענתה. אמרת שאת רוצה לנסות.

עכשיו, האמא הגרמניה מכירה אותי כבר מספיק זמן, והיא לא בחורה כל כך תמימה. כי בעודי מהנהנת בחיוך ואומרת בלב לעצמי "שיט, עוד משהו שיתפוס מקום על השיש עד שאחזיר לה", היא התחילה להתרחק ואמרה בקול תמים: "אגב, כדאי שתתחילי לנסות אותו עוד היום". ואני אמרתי: "באמת? למה?" והיא אמרה: תסתכלי בפנים.

ואני הסתכלתי בפנים וכמעט התעלפתי למצוא בתוך הסיר חצי קילו של בשר לא מבושל וירקות שורש. והיא הסתכלה עליי בחיוך ואמרה: את כמובן לא חייבת לנסות, אבל זה בטח לא יריח טוב בעוד כמה ימים. ונעלמה לכיוון האוטו שלה. צחקה עליי, אבל בעיקר שיחקה אותה עם הארוחת ערב בכוח שהיא סידרה לי.



וכך בשבוע האחרון אנחנו אוכלים אוכל שבושל בסיר בישול איטי. מצאתי את הבלוג הזה לבינתיים ואני די חורשת על המתכונים שלה. היא נשמעת בחורה מאוד נחמדה והמתכונים מוצלחים. לכו על העוף היווני אגב.

עכשיו כמובן מאוד מתחשק לי טשונט, אם כבר יש לי סיר לבישול איטי (אני אמורה להחזיר אותו אחרי הסילבסטר). אם מישהו בקהל יודע איך אומרים קישקע בהונגרית, וגם איפה יש קצב יהודי שיש לו כזה (יש חנות כשרה אבל יש שמועה שסגרו אותה), הוא מתבקש לומר.






בפעם הבאה: שיפוץ רהיטים, סינרים לילדים, ספרים וסדרת טלוויזיה.
נכתב על ידי עדי בעולם , 26/12/2013 19:40  
50 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של עדי בעולם ב-28/1/2014 13:53
 



ביקורים


יומיים אחרי שקיבלתי חיסון נגד שפעת אני נשברת ומתקשרת למרפאה:

אני: היי, קיבלתי לפני יומיים חיסון נגד שפעת, והזרוע שלי נפוחה, חמה, אדומה ומגרדת. זה נורמלי, נכון?

האחות: לא, את צריכה לראות רופא

אני: אהה. אז זה יעבור לבד?

האחות: את צריכה לראות רופא

אני: אהה. אז אני רק אקפוץ לסופרמרקט, אעשה סידורים, ואם זה לא יעבור אז לבוא?

האחות: את! צריכה! לראות! רופא!

 

נו טוב, אם היא מתעקשת. זה נגמר בכדורים נגד אלרגיה אגב. רר.

נ.ב

רק בדיעבד זה הזכיר לי את הסיטואציה בלידה של דובוש, שהמיילדת זיהתה צירים במוניטור, ואני אמרתי לה "טוב, אני רק קופצת להביא את הילד מהגן, לעשות עוגיות כי כבר הוצאתי את החמאה מהמקרר, ואני אחזור אחר הצהריים", והיא ענתה "את! הולכת! ללדת! לפני!"

(פחח, בדיעבד היא טעתה ולגמרי הייתי מספיקה לאפות את העוגיות)

 

 


 

 

דברים שאמא שלי הביאה לי #1

 


 

חבילת הפלייסמטים המהממים האלה.

הם הגיעו מהחברות המהממות שלי, עם המכתב המהמם הבא:

 


 

ואם כבר הזכרנו את החברות שלי, אז ברונקה, כלומר שני, הלא היא חברתי הינוקא, התחתנה לפני שבועיים. הרי לכם הקטע הקשה ביותר לגור בחו"ל: הרגעים שמפספסים בישראל. מילא שפיספסתי את ההזדמנות האחרונה שלי למסיבת רווקות, והייתה מסיבת רווקות חלומית עם קבוצת נשים שאני אוהבת, אבל גם החתונה הייתה כה מעולה, ואני קיבלתי תמונות בשידור חי דרך הווטס אפ וממש התעלפתי מעונג על כמה שהיא כלה יפה מצד אחד, ומצד שני ממש התאוויתי להיות שם.

אז יקירתי הפעוטה שני, מזל טוב לך גם כאן חיבוק של הסוררת

הייתי שמה תמונה שלך ככלה כאן אבל בטח תהרגי אותי...

 

 


 

 

דברים שאמא שלי הביאה #2

 


 

הספרים שביקשתי.

או כמו שאמא שלי דיווחה לי בטלפון יום לפני שהיא הגיעה: "קניתי לך את הספרים שביקשת, את החדש של מאיר שלו ואת עוץ לי גוץ לי הגירסה המוערת".

לקח לי שעה להצליח לנשום שוב.

 

 


 

 

והיה גם עוד ביקור מהארץ. ידידי עופר הבשלן הגיע לביקור במולדתו השנייה. עופר לא היה פה מלא זמן ולכן יכולתי לראשונה אי פעם להראות לו משהו בהונגריה שאני מכירה והוא לא. לקחתי אותו לבורש

Bors

בר המרקים הכי שווה בבודפשט (הסבר קל: ברי מרקים זה סצינה מאוד חזקה פה, וכמעט בכל שכונה יש בר מרקים מעולים וזולים. אבל זה המעולה בעיני).

יש משהו מאוד מגניב בבורש:




מעבר למיקומו המושלם (ברובע היהודי הישן, צמוד לבר החורבות סימפלה), בורש מגיש לאורחיו אופציה לחמישה מרקים וחמישה סנדוויצ'ים כל יום. כל אחד מהם באיכות ובטעם מעולים, והמחיר הוא, ובכן, פחות מתל אביב. לדוגמה: לקחתי מרק בטטה עם כדורי בשר אם אני לא טועה, ואיתו כריך חם עם כבד ברווז וריבת בצל. המחיר לשניהם ביחד היה 17 שקל. לא, זו לא טעות, זוהי בודפשט ילדה זוהי בודפשט. זה אחד המקומות הכי שווים לאכול בהם בעיר בעיני. אם אתם מגיעים לביקור רק קחו בחשבון שמדובר במקום קטנטן שבהחלט לא מתאים לילדים, עם מעט מאוד מקומות ישיבה (אבל אפשר לשבת בחוץ על הרכב הקטן והמצחיק שאתם רואים בתמונה. אומנם בחודשים הקרובים זה אומר שיקפא לכם התחת אבל יהיה חם בגרון מהמרק).

 

ועופר גם הביא לי מתנה.

 


 

את הספר המקסים הזה, שיש לציין גילוי נאות שהוא יצא בהוצאה שבבעלותו של מגיש המתנה, כתבה סבתא צרפתייה חביבה. מדובר בספר הבישול הכי יפה שראיתי זה זמן רב:

 








 

(כן, אתם רואים נכון, עוגיות לפסח. לכבוד הגירסה הישראלית הסבתא החביבה מצרפת ישבה וחיברה מתכונים שיתאימו לחגי ישראל)

 

 הרושם שעולה מהספר הזה הוא שהמחברת עשתה המון כיף עם נכדיה, ונראה לי שזה גם הקהל הנכון לספר: הוא פחות ספר בישול (למרות שהוא מורכב ממתכונים), ויותר ספר חווייתי. מעין ספר מושלם לסבתא ולנכד/ה, או להורה ולילד, לקרוא ולהכין ביחד.

 

 


 

 

דברים שאמא שלי הביאה איתה #3


 

מוספי הארץ באדיבות גילה. אחד הדברים הכי משמחים שאפשר לשלוח לי.

הדס - היכוני, אני מעבירה לך כשאני מסיימת.

(כן גילה, אני רק תחילתה של שרשרת המיחזור במשלוחים האלה שלך חיבוק של הסוררת)

 

 


 

 

ואני חייבת לשתף כאן את הווידיאו המקסים הזה של הילדה שהחליטה להפתיע את הוריה החירשים במסיבת כריסמס בגן שלה, ושרה את כל השירים בשפת הסימנים במקום סימני הפנטומימה שלימדו אותם בגן. זה כל כך מרגש מצידה, פלוס היא עושה רושם של ילדה ממש מצחיקה, שחייבים לאהוב אותה.

 

 

 

נכתב על ידי עדי בעולם , 14/12/2013 21:55  
45 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של עדי בעולם ב-9/1/2014 13:44
 



סיכום חנוכה


השנה החלטנו שאנחנו הולכים על חנוכה בשיא הכוח. כי אם אנחנו לא חוגגים חנוכה הילדים לא יהיה להם מושג, ולעומת זאת בגן ובכל מקום אחר טוחנים להם את כריסמס, ומתישהו הם הרי יצטרכו לגלות שאנחנו יהודים אז עדיף להתחיל מוקדם. למרבה המזל אמא שלי הגיעה לביקור בטיימינג מושלם, וככה חידשה קצת את מלאי הסביבונים המגניבים שלי פלוס הביאה לי מטבעות זהב, נרות ועוד כמה אקססוריז של חנוכה.

(אמא שלי אגב הביאה עוד כמה דברים אבל על כך בפוסט הבא, שכבר כמעט מוכן!).

 



כולל מספיק סביבונים לחלק לילדים בגן!

 

אז פצחנו בחגיגות החנוכה בהדלקה של נר ראשון, בהשתתפות אמא שלי, חברתי הישראלית שגרה כאן הדס והבן של הדס, גיא, שבגיל של גומבוץ. אמא שלי, שהגיעה לפה טרייה אחרי סדנת אפייה עם שמרים, הביאה אותה בבצק שהיא הכינה לסופגניות. היה מעולה. היה כל כך מעולה שגם בהדלקת הנר הבאה הילדים ביקשו סופגניות, ואמא שלי עשתה עוד הפעם. והפעם הכינה כמות בצק כפולה כדי להקפיא ולהשתמש כשיבואו אורחים להדלקת נר אחרת.

 

בהמשך החג, אחרי שאמא שלי עזבה עוד אירחתי כאן להדלקות נר את ההורים של האופנוען וגם את השכנים שלנו, שהתגלו כיהודים. לכבוד השכנים הפשרתי את הבצק שאמא שלי השאירה לי, חילקתי אותו לסופגניות, מילאתי בריבה ופצחתי בטיגון.

ויש לי טיפ אחד לעצמי לחנוכה הבא: בפעם הבאה תתאמני לפני שאת מטגנת את הסופגניות כדי להגיש לאורחים. זו הייתה הפעם הראשונה בחיי שטיגנתי סופגניות, לא ברור לי מה השתבש, אבל הצלחתי לשרוף צד אחד של הסופגניות, ולהשאיר את חלקן האחר די נא.

 


לא, זה לא קציצות מבצק של ג'חנון, זה סופגניות.

 

האורחים שלנו היו קצת מזועזעים. לא מאשימה אותם, זה היה מאוד מנומס מצידם לגמור את הסופגניה האחת שהם לקחו. אפילו הילדים השאירו את החלק הקשיח של הסופגניות בצלחת. לא נורא, העיקר החברה, לא?

 

 


 

 

ואז נפניתי לפרויקט הגדול - מסיבת החנוכה בגן. הפעם היו לי שתי מסיבות לארגן, אחת בקבוצה של גומבוץ ואחת בקבוצה של דובוש, ואף אחת מהגננות לא טרחה אפילו להעמיד פנים שהיא מבקשת יפה, אלא שתיהן פנו אליי בשיא הטבעיות ש"צריך לקבוע תאריך למסיבת החנוכה שתארגני". גם שאר האימהות היהודיות של הגן (מספרן הולך וגדל משנה לשנה, פתחתי כנראה טרנד של יציאה מהארון היהודי) בירכו אותי בלבביות על היוזמה והמשיכו הלאה (למרות שיש לציין שאמא ישראלית אחרת הביאה למחרת סופגניות לגן). זה בסדר, כבר השלמתי עם מעמדי כאמא המתלהבת.

 

ערב לפני המסיבה הכנתי לביבות לשתי קבוצות, ולפני שאתם מוחאים כפיים אני צריכה להודות שאמא שלי הביאה לי שקיות לביבות להכנה מהירה (שקט איריס!!). אבל מה שכן הכנתי גם עוגיות וחתכתי עם החותכן שחגית הביאה לי לפני שנה לצורה של חנוכיות.

 


 

המסיבה הראשונה הייתה בקבוצה של דובוש וכצפוי הייתה פשוטה ונעימה. הדלקנו נרות, סובבנו סביבונים, לבשנו כתרים עם נרות על הראש, צבענו דפים עם דפים עם ציורים של חנוכה, ניסינו להרגיע את הילדה שהתחילה לבכות מהסביבונים שעושים מוזיקה והרבה אורות, שמענו קצת שירים בעברית, נו, אתם יודעים מה עושים במסיבה של חנוכה. היה מאוד נעים.

 

ואז הגיע השעה לעבור לקבוצה של גומבוץ, אלא ש -

 



 

הנרות עוד לא כבו. (בתמונה אתם רואים את החנוכייה שלי מימין, ולידה איזו חנוכייה פושטית במיוחד שאני חושדת שהגננת פילחה מאיזה אירוע של חב"ד שאלוהים יודע איך היא התגלגלה אליו, כי זה מסוג החנוכיות שחב"ד יחלקו והיא גמגמה משהו כששאלתי אותה מאיפה זה). ואנחנו הסברנו לילדים, אחרי שכולם רצו לנשוף על הנרות, שזה מאוד שונה מנרות יום הולדת והכי חשוב לא לכבות אותם. נאלצתי לחכות, והיה שם ממש נס של חנוכה הסיקוול, כי בדלי נרות קטנטנים ועדיין בערו שעה. טיפ לשנה הבאה: למצוא נרות קצרים.

 

ואז עברתי לקבוצה של גומבוץ. הילדים בקבוצה של גומבוץ כבר עברו שתי מסיבות חנוכה בשנים קודמות, וכזכור בשנה שעברה אפילו סיפרתי להם גירסה מאוד מופשטת ולא כל כך קשורה לסיפור המקורי של חנוכה. אז הפעם הגננת שלהם פנתה אליי לפני ואמרה שהם מוכנים לקבל קצת מושגים יותר אמיתיים על חנוכה ואני יכולה לשלב את זה בסיפור.

 

אז גם השנה סיפרתי לילדים על משפחת המכבים, אבא, אמא, ילד, ילדה וחתול, ושילבתי מילים חדשות בסיפור. השנה, בניגוד לשנה שעברה שמשפחת המכבים סבלה מבעיית תאורה מצערת בבית שלה, הייתה בעיית התאורה בבניין ליד הבית של משפחת המכבים, בניין שקוראים לו בית המקדש. וכל הסיפור הזה קרה בארץ ישראל לפני המון שנים, אמרתי לילדים, כשאפילו סבתא שלהם וסבתא של סבתא שלהם עוד לא נולדו. ואחד הילדים אמר:

אפילו את היית תינוקת?

מכה מתחת לחגורה על ההתחלה. חייכתי ואמרתי שעוד לפני, וסימנתי לעצמי בראש לא להזמין את הילד החוצפן לפליידייט לעולם.

אניווי, התגברתי על ההפרעה והמשכתי בסיפור, חנוכה הוא חג יהודי. כמו כריסמס? שאל מישהו, ואני עניתי שכן, בדיוק, גם כריסמס וגם חנוכה הם חגים, רק שחנוכה הוא חג יהודי. מזל שאף אחד מהילדים לא שאל מה זה יהודי, כי לזה שכחתי להכין תשובה ואני לא סגורה אם הייתי עולה עם תשובה מתאימה לגיל הזה.

 

אחרי הסיפור הדלקנו נרות:

 




(אותה חנוכייה בכמעט אותה אדרת)

 

אחרי הסיפור והדלקת הנרות עברנו לסביבונים, לחלוקת מטבעות זהב למי שהצליח לסובב וגם לילדים עם פחות קואורדינציה, שמיעת שירי חנוכה בעברית ולקינוח יצירה עם סמלי חנוכה:

 


 

טיפ לעצמי: בפעם הבאה להלביש לגומבוץ משהו קצת פחות שווה מהסוודר היוקרתי והבהיר שלו.

 

את המסיבה בקבוצה של גומבוץ סיימנו באכילת לביבות, או כמו שזה הוצג לילדים - פוטטו פאנקייקס. הילד היהודי השני של הקבוצה טעם ואמר שזה לא כמו הלביבות שאמא שלו עושה. טוב, אולי אמא שלו משקיעה ומכינה לביבות שאינן משקית.

 

אחרי המסיבות נותרו לנו עוד שתי הדלקות נר בבית ובאמת שהגעתי אליהן עם לשון בחוץ וגם קצת עם בחילה מכל השמן הזה. אז בהדלקת הנר האחרונה לשנה זו הילדים קיבלו "סלט של חנוכה" (סלט ירקות רגיל שהוגש ליד החנוכייה) וביצה קשה (כנ"ל), וביקשו סופגניות ונענו שאין בעיה, בשנה הבאה.

 

עד כאן חגים של יהודים. בפעם הבאה: חגים של אחרים. או שלפני יהיה פוסט של המון דברים שהצטברו.

נכתב על ידי עדי בעולם , 9/12/2013 13:10  
37 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של עדי בעולם ב-18/12/2013 23:08
 





435,623
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , משפחתי וחיות אחרות , החיים מעבר לים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לעדי בעולם אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על עדי בעולם ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)