לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


החיים בשטוקהולם, שבדיה. הגיגים, הזיות וסתם תהיות.
Avatarכינוי:  Ford Prefect

בן: 46

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2010    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
2/2010

כמה אבחנות בחום תל אביבי


ל', נ', א' ו-ס' - 4 ידידות ישראליות טובות שלי (שתיים מהן אף אקסיות), כולן בשנות ה-20 המאוחרות/שנות ה-30 המוקדמות לחייהן, וכולן נפרדו מהחבר (שאצל כולן היו מערכת יחסים רצינית יחסית) פחות או יותר בחודש האחרון. יש משהו בחורף הישראלי שגורם למערכות יחסים להפסיק לעבוד?


ה"חורף" הישראלי אכן נפלא. היה מצחיק לראות איך מגיבים לעובדה שאני לא ממש לבוש באופן שמתאים למקום. זה ניכר בתור התחלה בארוחת הבוקר שאכלתי עם חברי היזם נ' בחוף הצוק:

 



 

השעשוע המשיך כאשר ישבתי בבית קפה כמה שעות מאוחר יותר (אחרי סיום מרתון פגישות העבודה שבגללן הייתי מעונב כך מלכתחילה) והתפריט שהגיע לשולחן בשבילי היה באנגלית. הסיפור חזר על עצמו גם בארוחת הערב שאכלתי ביחד עם אחי ואחותי בפיתוח מספר שעות מאוחר יותר (כן, ביליתי מספר שעות לא בריא לחלוטין בבתי קפה ברחבי המרכז היום).

 

אבל לא לדאוג - אם זה תלוי בי, אז מחר ג'ינס וטישירט.


היום היה אמור הטרול לחגוג פורים בגן. הורי שלחו לנו במיוחד תחפושת של פו הדוב לכבוד האירוע (פו הוא די אטרקציה בשלב זה של חיינו, למרות שטיגר הפך להיות המעניין ביותר מבחינת הטרול בזמן האחרון). הטרול החליט קודם כל לנסות ולהלביש את אמו בתחפושת ולא ממש הבין למה היא רוצה שדווקא הוא ישים את פו על עצמו - הרי הוא רוצה לראות את פו, לא להיות פו. בסופו של דבר צלחה המשימה אך לשווא - בעיות התחבורה בשטוקהולם, כפי שסיפרתי בפוסט הקודם, עודן קשות ביותר.

 

כמה קשות? הבלונדה הלכה היום בבוקר עם הטרול לתחנת הרכבת התחתית שלפי אתר האינטרנט של חברת התחבורה של שטוקהולם עבדה כרגיל. עד שהגיעה לתחנה התברר שבעיות בפסים גרמו לכך ששוב משביתים את הרכבות בקו שמגיע אלינו ויש אוטובוסים במקום, אך יחסית מעט אוטובוסים. הסיכוי של אישה בשבוע ה-36 להריונה ביחד עם עגלה וילד בן שנתיים לעלות על אחד האוטובוסים לא נראו לה כסבירים, לכן עלתה במקום על אוטובוס אחר שהיה אמור לקחת אותה לעיירה הסמוכה, שם עובר קו תחתית אחר שדווקא כן עובד. המרחק בין שני המקומות הוא כ-5 ק"מ.

 

נהג האוטובוס אמר ברמקול לאחר שעלתה שעקב עבודות בכביש המוביל בין שני המקומות והעומסים הגדולים בגלל בעיות התחבורה הציבורית המסילתית עלולה לקחת יותר משעה (5 ק"מ, כן?). הבלונדה לא וויתרה אבל אחרי 30 דקות בהן עבר האוטובוס לא יותר מ-300 מטרים נשבר לה והיא ירדה מהאוטובוס וחזרה הביתה עם הטרול, שדווקא שמח מאוד על ההזדמנות להשאר בבית עם שלל ספריו וצעצועיו.


H&M באים לארץ, כמי שאני מניח שכולם כבר יודעים. אני לא נכנס לכל דיוני המחירים, האיכות הכמות ושלל העניינים האחרים שנראה כי מעסיקים את עיתוני הארץ כמו גם את יושביה בצורה אובססיבית קלה. עם זאת, אני מוחה במרץ על כך שבזאת נגמר עידן קניית המתנות הפשוטה משבדיה לישראלים.

 

עד כה, קניית מתנה לתינוק חדש שנולד או כל מאורע אחר המצריך בגדים, היתה קלה ביותר - ההערכה שקיימת בארץ למותגים בין לאומיים מפורסמים שלא קיימים בארץ כה גבוהה כך שקשה היה לפספס בקניית מתנות משם. עכשיו צריך להתחיל לחפש רשת שבדית חדשה שעוד אין אבל מכירים (אולי CHEAP MONDAY?)


ואם כבר נכנסתי (פחות או יותר) לענייני אופנה וכאלה, אני ממליץ בחום על מגזין האופנה החדש שחברתי הטובה עפר העלתה לסייברספייס. עפר היא כבר עכשיו בלוגרית מוכרת מתחום האופנה ואשה רבת כשרונות ואמביציה. שווה בדיקה.

נכתב על ידי Ford Prefect , 25/2/2010 00:31   בקטגוריות סיפורים מהחיים  
22 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של SendaBleance ב-14/6/2013 14:00



267,492
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , החיים מעבר לים , מסעות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לFord Prefect אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Ford Prefect ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)