זאגרב, כאמור, היתה פשוט מופלאה. האנשים נחמדים, מזג האוויר מושלם, והאוכל.. אוי האוכל.
מבחינת עסקים גם כן הלך מצויין - ואילו הייתי נשאר עם המעסיק הנוכחי, בהחלט יש מצב שעוד הייתי מגיע הרבה לעיר המופלאה הזו.

ככה נראה גריל קרואטי אמיתי - שכבת פחמים לוהטות מלמטה, תנור ברזל מלמעלה שגם בתוכו יש הרבה פחמים ובאמצע - הרבה הרבה בשר ותפוחי אדמה. מדובר במסעדה הזו, והיא בהחלט מומלצת.

היין משובח ביותר - ומגישים אותו בדרך כלל בכוסות מעוצבות ויפות מאוד (ולא "סתם" כוסות יין). היין הספציפי הזה מומלץ ביותר (אבל במחיר של 40 יורו לבקבוק, כדאי שהוא יהיה מעולה, לא?)

המנה הראשונה הקלאסית - פרושטי (או איך שלא מבטאים את זה) - סלמי חלומי (כל קשר בין זה לבין מה שאנחנו מכירים בארץ מקרי בהחלט), גבינה משובחת ועוד כמה חתיכות בשר דקיקות וטעימות מאוד.

וזו המנה העיקרית - בשר הכבש הרך ביותר שאכלתי אי פעם, ובשר עגל משובח לא פחות.

בחנויות אפשר למצוא בקבוקי יין של חמישה ליטר, כמו המפלצות הללו.

והגלידה משתווה באיכות, במראה ובטעם לגלידות האיטלקיות המשובחות ביותר (רק שכאן הרבה יותר זול)

התמונה הזו מיועדת במיוחד לקטמן - החתול הזה ישן ככה, בתנוחה הזו, בכניסה לחנות מכולת

ארוחת ערב אחרת - מנה ראשונה כמעט זהה

הרבה בשר משובח

ועוד קצת

קבבונים עשויים מבשר צבי

ופלפלים מוחמצים עם שום

לקינוח - תותי שדה מעולים עם קצפת

גם את זה מצאתי במרכז זאגרב

וקרוב לשם - השוק של זאגרב. חגיגה מופלאה (ומסודרת, ונקייה, ואסטתית) של צבעים, קולות וריחות. לראות שתי נזירות קונות פרחים היתה, משום מה, חוויה משעשעת למדי.

כל הירקות והפירות עומדים בסדר מופתי, ועובדי נקיון עוברים מסביב כל הזמן כדי לקחת את כל הקופסאות ושאר הזבל מהדוכנים

לו רק שוק הכרמל יכול היה להראות ככה..

וצמוד לשם - שוק הדגים

עשרות סוגים שונים של דגים ומאכלי ים

אפשר לשכוח בקלות שזאגרב בכלל לא קרובה לים..

גם מקומם של מאכלי הים המשובחים כמו תמנונים, שרימפסים, קלאמרי ושאר ירקות לא נפקד

אחרי ההסתובבות - בירה גדולה וקרה במסעדה קטנה מול השוק

וכארוחת צהריים - קלאמרי משובח משוק הדגים ליד
יש גם סיפורים שונים ומשונים, אבל זה יבוא במועד מאוחר יותר, אנא הזדיינו בסבלנות.