כבר דשתי רבות בנושא התקשורת בשבדיה, ועל כך שהסיקור בה, איך נגיד, לא בדיוק אובייקטיבי כמו שהייתם מצפים מעיתונאים נאורים ומודרניים ומערביים לדווח (למרות, שכשחושבים על זה, אין ממש כזה דבר "עיתונאות אובייקטיבית". בדיוק כמו במכניקת קוואנטים, ברגע שאתה מתערב במשהו, אפילו באמצעות צפייה ודיווח, כבר גרמת לשינוי במקרה הנצפה והיטת אותו לפי ציפיותיך או צורת צפייתך).
בכל מקרה, גם באקלים הזה, הופתעתי והתרגזתי מהצורה בה הציגו הגדולים בעיתוני שבדיה את כניסת צה"ל ללבנון היום בבוקר.
ראשון בין כולם, Dagens Nyheter, הגדיל לעשות עם הכותרת הזאת:

ישראל נכנסת ללבנון
חיילים ישראלים נהרגו ונשבו במתקפה על ידי תנועת החיזבאללה הלבנונית. ישראל תקפה בחזרה את דרום לבנון עם טנקים, מטוסים וארטילריה.
Expressen, הצהובון ששיך לאותה הוצאה כמו DN, עם העמוד הבא:

את התמונות לא צריך לתרגם, אבל די ברור מה הם מראים - או מנסים להראות - ישראל מפוצצת, ויש פצועים (לא ברור של מי, אבל כולם יחשבו שזה "הצד השני המסכן").
תירגום הטקסט:
"ישראל תוקפת את לבנון
הצבא הישראלי תקף את לבנון עם מטוסים וכוחות קרקע אחרי שהמיליציה השיעית חיזבאללה חטפה שני חיילים ישראלים. שני אזרחים לבנונים ושלושה חיילים ישראלים נהרגו. ישראל: "זוהי הכרזת מלחמה".
חזית נוספת נפתחת לישראל."
וכו' וכו', אבל שוב - למרות ציון העובדות, לא קשה לראות מה התמונה שמנסים להראות - ישראל אגרסיבית ותוקפת.
Afton Bladet, הצהובון (והעיתון, למעשה) הנמכר ביותר בשבדיה, מדווח:

"ישראל בתוך לבנון
החלה מתקפה באוויר ובקרקע. תשובה מהירה לכך שהחיזבאללה הודיעה כי הם שבו חיילים."
ושוב - העיקר - ישראל תוקפת, מציינים כי "החיזבאללה טוענים", אבל התקיפה מוחשית מאוד. לא קשה לנחש מי הם חושבים שמהווה את הצד התוקפן כאן, נכון?
ואחרון חביב, העיתון שלרוב הוא המאוזן מהארבעה, Svenska Dagbladet:

"ישראל מתקיפה את לבנון
הצבא הישראלי מתקפיף את לבנון עם מטוסים וכוחות קרקע מאז שהמיליציה השיעית חיזבאללה הודעה כי הם שבו שני חיילים ישראלים. הוכרז כי שלושה חיילים ישראלים מתים."
בכל העיתונים מציינים, פחות או יותר, את העובדות לאשורן. עם זאת, הצורה בה מציגים זאת, גרפית כמו גם הטקסט עצמו, "עוזרת להבין" כי התוקפן האמיתי כאן הוא ישראל והצבא הישראלי, שמתקיפים מדינה ריבונית אחרת "ללא כל סיבה ממשית" (כמובן שהם לא אומרים זאת במפורש, אבל זה בהחלט נרמז מצורת ההצגה של הדברים.
מרתיח, אין ספק.