לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


החיים בשטוקהולם, שבדיה. הגיגים, הזיות וסתם תהיות.
Avatarכינוי:  Ford Prefect

בן: 46

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2006    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
10/2006

שובו של הטי


אמנם לא הגענו לשלב בו טי-רקסי מחמד יתרוצצו להם במדשאות ליד הבית ויאכלו את הכלב של השכן (ביחד עם השכן, ואשתו, ושלושת ילדיהם, ואת שני השוטרים שיבואו לראות על מה המהומה), אבל העובדה המדהימה שהצליחו למצוא רקמה רכה משומרת של טי רקס מהווה צעד אדיר קדימה בכל הקשור לחקר הטי רקס באופן פרטי, והדינוזאורים באופן כללי, ומביאה את חלום ה-JURASSIC PARK צעד אחד קדימה לקראת התממשות.

 

התגלית המדהימה הזו גם ממחישה לנו, בפעם המי-יודע-כמה, כי לא משנה כמה פעמים נהיה בטוחים שאנחנו יודעים בדיוק מה קורה מסביבנו, העולם ימשיך להביא לנו מסובבות מפתיעות שלא נהיה מוכנים להם (עד לרגע זה, רוב חוקרי הדינוזאורים מסרבים להאמין שרקמה רכה מסוגלת לא להתאבן ולהשמר במצב כמעט מקורי במשך שבעים מיליון שנים).

 

 

 

 

 

 

ובנושא אחר לגמרי..

סוף סוף, יותר משנתיים אחרי שקיבלתי את המתכון, עשיתי ניסוי ביחד עם האמא של הבלונדה להכין חומוס. התוצאה היתה ממש מוצלחת, והרבה יותר דומה למקור ממה שציפיתי.

 

המתכון עצמו קל ביותר, כך שכל מי שרוצה לנסות, מוזמן.

 

בשביל 1 ק"ג חומוס:

0.5 ק"ג גרגרי חומוס טריים

250 גרם טחינה גולמית

מיץ לימון משלושה לימונים

כף/כף וחצי מלח (לפי הטעם).

3 כפיות סודה לשתייה

 

הוראות הכנה:

1) משרים את גרגרי החומוס במשך 3-4 שעות במים בטמפרטורת החדר.

 

2) שופכים את המים ומנקים את הגרגרים עם מים חדשים כמה פעמים, עד שהמיים נשארים צלולים (ואז משאירים את המים עם החומוס).

 

3) מבשלים את החומוס עם המים על אש קטנה במשך כשעה, מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים במשך כמה דקות.

 

4) מסננים את המים (אבל שומרים בצד), את גרגרי החומוס שופכים למיקסר וטוחנים היטב עד שהם הופכים לעיסה אחידה, פחות או יותר.

 

5) מוסיפים את הטחינה, מיץ הלימון והמלח ומערבבים עד שהעיסה אחידה.

 

6) מוסיפים חלק מהמים ששמרתם בצד עד להגעת המרקם הרצוי (כדאי לשמור את שארית המים ולתת לחומוס להתקרר, כי אם שמתם מעט מידי הוא ייתקשה ויהפוך לגושי, ואז קל מאוד להוסיף עוד קצת "מי חומוס" כדי להפוך אותו שוב למחית).

 

בתאבון!

נכתב על ידי Ford Prefect , 2/10/2006 12:01   בקטגוריות ענייני היום, אוכל  
16 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של CrazyVet ב-2/10/2006 22:50



267,492
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , החיים מעבר לים , מסעות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לFord Prefect אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Ford Prefect ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)