מתעוררים שעה מוקדם יותר (תיאורטית, כי עברנו לשעון חורף), ומגלים שבחוץ יש עוד יום יפה (וקר למדי, קצת יותר מ-0 מעלות).
אוכלים במיטה, הטרנד החדש של הבלונדה מורכב מיוגורט טורקי (10% שומן), אגוזי מלך, שקדים, חתיכות תפוח טרי, פירות יער טריים וקצת דבש מעורבבים ביחד בקערה. אי אפשר להגיד שזה לא מזין.
הולכים לחדר כושר, מעבירים שעה בלנסות לגרום לעצמנו להאמין שאנחנו באמת מועילים לעצמנו בכך שאנו נמצאים שם.
חוזרים הביתה דרך הסופרמרקט - עושים קניות ("היום אני אכין פשטידת רועים", הכרזתי בגאווה. הבלונדה לא התרשמה במיוחד).
חוזרים הביתה - מקלחת , שני סנדביצ'ים ורעיון - במקום המקום הרגיל שאנחנו אוכלים בו בימי ראשון בצהריים, נלך לחומוסיה הישראלית הראשונה בשטוקהולם (קוראים לזה Reggev, זה נמצא ב-Ringväggen 145 ב-Södermalm, למי שמגיע לאיזור ומעוניין).
שואלים את האמא של הבלונדה, חובבת חומוס בפני עצמה, שמביעה עניין לבוא.
לוקחים את הרכבת - למרות שיש שמש קר עוד יותר ממקודם, אבל בסופו של דבר מגיעים למקום.
כמעט ריק, אבל נמרוד רגב (קיבוצניק לשעבר, בעל חומוסיה בשטוקהולם בהווה) חביב ומסביר פנים כתמיד. אחרי זמן קצר מופיעים על השולחן חמוצים כמו שצריך, קנקן לימונענע, חומוס עם טחינה וצנובר בקערות ענק.
אוכלים, אוכלים ועוד קצת אוכלים. קצת קשקוש עם נמרוד על מצב החומוס בשטוקהולם (וזה יותר מעניין ממצב החסה בשטחים, אני מבטיח) ו.. מתגלגלים הביתה.
מגלים שהחומוס אכן מתרחב בקיבה, בדיוק כמו אורז. מגיעים הביתה מפוצצים למדי ומבלים את רוב אחר הצהריים בשריצה על הספה. כדי להעביר את הזמן צופים קצת ב-Hudson Hawk. הכשלון הקולנועי הגדול ביותר עד היום של ברוס וויליס, שהפך (ובצדק) לסרט קאלט כששוחרר לוידאו/DVD.
הבת דודה של הבלונדה מגיעה אלינו, ומצטרפת לשריצה על הספה. בסופו של דבר, בערך בשמונה בערב, אני מגרד את עצמי מהספה לכיוון המטבח.
שעה ורבע לוקח להכין את השפרד פאי הזה. בעיקר בגלל שבמקום 30 דקות שכתוב במתכון, היא צריכה לבלות 45 דקות בתנור לפני שהציפוי למעלה מתחיל להזהיב.
טעים מאוד, אבל אני עדיין מלא למדי מהחומוס של הצהריים (בכל זאת, אכלתי את המנה שלי וגם חלק נכבד מהמנה של הבלונדה).
מכינים Lunch boxes למחר, וחוזרים לספה (הבלונדה והבת דודה). אני בא לשפוך קצת טקסט בבלוג, ביחד עם הבדיקה השגרתית של מייל-אתרי חדשות מעניינים.
עוד סוף שבוע סתווי וסטנדרטי בא לסיומו, מחר שבוע חדש.
ולמעוניינים - מתכון ל"פאי רועים", אולי אחת מהמאכלים הקלאסיים שתמצאו בכל פאב בריטי שמכבד את עצמו:
מרכיבים (לשש מנות):
500 גרם תפוחי אדמה
500 גרם בשר טחון
150 מ"ל מרק בשר/מרק עוף (אפשר להכין מהקוביות של קנור)
שני בצלים גדולים
שני גזרים קטנים קצוצים
אפונים/שעועית
כף וחצי קמח
כף טימין
כף פטרוזיליה
שתי כפיות רוטב ווסטרשיר (אם לא אוהבים, אפשר להחליף במשהו אחר שייתן טעם, נגיד טבסקו).
מלח/פלפל
שמן בישול/חמאה
הוראות הכנה:
1) מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומבשלים עד שמתרככים במי מלח. מסננים את מי המלח, מוסיפים קצת חמאה או חלב וגם פלפל ומלח והופכים לפירה.
2) חותכים את הבצל, מטגנים עד שמזהיב, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שמשחים קלות (לדאוג שיהיה מפורר ולא בגושים). מוסיפים את הירקות, ואחרי דקות ספורות את הקמח, ואחרי דקה גם את המרק. אחרי זה אפשר להוסיף את התבלינים (כולל הרוטב ווסטרשיר), ומטגנים עוד שתי דקות.
3) מחממים את התנור ל-180 מעלות.
4) בתבנית חסינת אש שמים את תבשיל הבשר בשכבה אחידה ומעל מורחים שכבה אחידה של הפירה. מעל אפשר לשים גבינה צהובה מגוררת, או לזרות מעט שמן.
5) מכניסים לתנור לכ-45 דקות או עד שהשכבה העליונה מזהיבה.
בתאבון!
הערות:
1) את האפונים/שעועית/גזרים אפשר להחליף בכל ירק שאתם חושבים שתאהבו. ההמלצה הזו היא מה שאני הכנתי (ויצא מצויין).
2) מומלץ לתת לפשטידה "לנוח" קצת אחרי שמוציאים מהתנור, משהו כמו עשר-חמש עשרה דקות, לפני שמגישים.