לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


החיים בשטוקהולם, שבדיה. הגיגים, הזיות וסתם תהיות.
Avatarכינוי:  Ford Prefect

בן: 46

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2008    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
8/2008

המדליה של אברהאמיאן - מחאה לגיטימית או בזיון אולימפי?


ארא אברהאמיאן, מתאבק בסגנון רומי-יווני שבדי ממוצא ארמני (הוא היגר לשבדיה כילד יחד עם הוריו) נחשב לאחד המתאבקים המצליחים כיום בעולם בקטגוריה שלו (עד 84 ק"ג) וזכה בין השאר במספר אליפויות עולם כמו גם במדליית כסף באתונה 2004.

בקרב חצי הגמר שלו מול האיטלקי מינגוצי, טעות בשיפוט (שעליה הגישה משלחת שבדיה מחאה חריפה לאחר התחרות) גרמה לניצחונו של האיטלקי, שלאחר מכן אף זכה בגמר וקיבל את הזהב. אברהאמיאן עזב את הקרב זועם תוך שהוא צועק על השופט, בועט בספסלים וסירב לעלות בחזרה לזירה כדי להכריז על נצחון האיטלקי.

המחאה המשיכה בטקס חלוקת המדליות (אברהאמיאן ניצח בקלות בקרב הניחומים וזכה בארד) - לאחר שקיבל את המדליה ירד מהפודיום, הניח את המדליה על הרצפה ועזב את האולם לפני שהוענקו מדליות הכסף והזהב.

הוועד האולימפי זועם והודיעו כי ייבדקו כיצד אפשר לבטל את זכייתו במדליה. אברהאמיאן מצידו הודיע כי זה ממש לא מעניין אותו, לאור העובדה שהגיע לו בכלל להיות בגמר.

ועכשיו סוער הויכוח בשבדיה כמו גם בבייג'ינג - האם לגיטימי למחות בצורה כזו לא ספורטיבית כאשר מדובר בהחלטה שיפוטית כל כך מוטעית? האם אברהאמיאן התנהג כחמום מוח, כבעל בסטה בשוק, ולא כספורטאי אולימפי באירוע הספורט הגדול בעולם?

מה דעתכם?
נכתב על ידי Ford Prefect , 15/8/2008 14:37   בקטגוריות ענייני היום  
12 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של serve ב-18/8/2008 11:33



267,492
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , החיים מעבר לים , מסעות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לFord Prefect אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Ford Prefect ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)