לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


תרבות אלטרנטיבית: קומיקס, מוזיקה, מחאה. לא יומן אישי. אבל אולי אני אגלוש לניו ג'ורנליזם.

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2019    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: 2008. לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

הרג ילדים: פשע נתעב או הכי מוסרי בעולם?


תלוי מי ההורג, כמובן.

 


 

צילום תחתון: שריף סרחן, עזה.

 

נ.ב. ולמי שחושב שישראל לא מפגיזה אזרחים בכוונה תחילה, אני מציע לקרוא קצת על ההיסטוריה של ירי על אזרחים בצה"ל.

נכתב על ידי , 23/8/2013 14:14   בקטגוריות אליפות העולם בחוצפה, הסכסוך הישראלי-פלסטיני, מוסר, מלחמת עזה 2008, אקטואליה, ביקורת, צבא  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של שרלוק בוגאס ב-28/8/2013 01:48
 



עיצוב עטיפה חדשה לתנ"ך


יובל סער, כתב העיצוב של מוסף גלריה של הארץ, החליט לכבוד פסח לפנות ל-8 מעצבים ולבקש מהם לעצב כריכה חדשה לספר התנ"ך.



הצילום הוא של שריף סרחן, אמן, צלם, מעצב גרפי ופעיל חברתי עזתי בן גילי (32).
הוא הציג בתערוכות רבות ומלמד אמנות באוניברסיטת אל-אזהר בעזה. הצילום צולם ב-5 בינואר השנה בחדר מתים בעזה בזמן מבצע 'עופרת יצוקה'. מצאתי את שריף באתר התמונות 'פליקר' בעזרתם של אורן זיו וקרן מנור מקולקטיב הצלמים 'אקטיווסטילז'. שלחתי לו הודעה והוא אישר להשתמש בצילום.

ביצעתי את העבודה בפוטושופ. ביצעתי תיקוני צבע קלים לתמונה כדי שהצבע יהיה יותר חי. הפונט שבו השתמשתי הוא 'גוטמן סתם', ואת הריווח בין האותיות תיקנתי אות-אות.


הצילום של שריף סרחן הוא ראיה לצורה שבה מדינת ישראל ועם ישראל מפרשים ומיישמים את ערכי התנ"ך בימינו אנו. הצילום לא יתיישן. ילדים מתים זה תמיד אקטואלי.



כן, יצאנו חבורת סמולנים, אבל למה אפשר לצפות מעיתון הארץ?

על רקע הסמולנים הפוליטיים והמעצבים המינימליסטיים, אין ספק שדולה בולטת לטובה, ואני חושב שהעבודה שלה לא פחות חזקה מכל העבודות הפוליטיות.


הסדר אצל סבתא שלי החב"דניקית היה אחלה, בעיקר בגלל היין ולמרות העובדה שכל שנה עוד ועוד מוצרים מתווספים לרשימה השחורה של ה"לא כשרים לפסח". בשנים האחרונות נפסלו כל התבלינים חוץ ממלח, והנורא מכל: שום כבר לא כשר לפסח אצל החב"דניקים. ומה שלא פחות תמוה: עגבניות. כך שנדרשתי לדי הרבה יצירתיות כדי למצוא דרכים להעניק לאוכל קצת טעם.

מזל שלימונים עדיין כשרים, ואפילו תפוזים (למרות איזושהי בעיה לא ברורה של שנת שמיטה) אז הייתה מרינדה לעוף, ולשמחתי ספתא אישרה להשתמש ברוזמרין מהגינה (אם הוא שטוף היטב) אז היה במה לתבל את התפוחי אדמה חוץ ממלח ושמן זית.


ותודה לאל עליון חזרת עדיין חוקית.


אני באמת לא יודע מה נעשה אם חזרת תוצא מחוץ לחוק.

נכתב על ידי , 9/4/2009 22:01   בקטגוריות אמנות פוליטית, גזענות, דת ואמונה, הסכסוך הישראלי-פלסטיני, הערות אישיות, מלחמת עזה 2008, נגד הכיבוש שתיים בחמש, עיצוב גרפי, אקטואליה, ביקורת, צבא  
43 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אמיתי סנדי ב-17/4/2009 13:05
 



חיילי צה"ל מצהירים: אנחנו רוצחים בדם קר.


מעדויות חיילי צה"ל על מעשיהם במהלך מבצע עופרת יצוקה בעזה:

"מ"כ נוסף סיפר: "אחד הקצינים, מ"פ שאחראי על 100 חיילים, ראה מישהי עוברת על איזה ציר, טווח די רחוק, אבל מספיק כדי שתוכל להוריד (להרוג, ע"ה) את מי שאתה מזהה שם... עברה על הציר זקנה מבוגרת. אם היא חשודה, לא חשודה, לא יודע. מה שהוא עשה בסוף זה להעלות אנשים לגג וביחד עם הקלעים להוריד אותה. אני הרגשתי מהתיאור הזה: פשוט רצח בדם קר".

ראש המכינה, דני זמיר, התערב: "לא הבנתי. למה הוא ירה בה?" החייל השיב: "זה מה שיפה בעזה, כביכול - אתה רואה בן אדם עובר על שביל. לא חייב להיות עם נשק. אתה יכול פשוט לירות בו. אצלנו זו היתה אשה מבוגרת שאני לא זיהיתי עליה נשק כשהסתכלתי לשם. הפקודה היתה להוריד את הבן אדם, את האשה הזו, ברגע שאתה רואה. תמיד יש התרעות, תמיד יש אמירה: יכול להיות שהוא מחבל מתאבד. מה שאני הרגשתי זה המון צמא לדם. כי לא הותקלנו. לגדוד שלנו לפחות היה מספר מאוד מצומצם של פעמים שנתקלנו במחבלים".

אותו מפקד סיפר על אירוע אחר. "מה שהכי זכור לי זה הדבר שהכי עצבן אותי בכל המבצע - לקראת סוף המבצע היה תכנון להיכנס לאזור בתוך עזה עצמה, אזור צפוף מאוד עם שדרות שדרות של בתים ובתדריכים התחילו לדבר איתנו לגבי מה נהלי פתיחה באש בתוך העיר, כי כמו שאתם יודעים הפעילו המון המון אש והרגו המון המון אנשים בדרך כדי שאנחנו לא ניפצע וכדי שלא יירו עלינו.

"אז בהתחלה ההגדרה היתה להיכנס לתוך בית, היינו אמורים להיכנס עם איזה רכב משוריין שנקרא אכזרית, לפרוץ לתוך הדלת התחתונה, להתחיל לירות בפנים ואז פשוט לעלות קומה קומה ו... אני קורא לזה לרצוח... בעצם לעלות קומה קומה וכל בן אדם שאנחנו מזהים לירות בו. זה דבר שבהתחלה אמרתי לעצמי: איך זה הגיוני? גורמים מלמעלה אמרו שמותר כי כל מי שנשאר בגזרה ובתוך העיר עזה הוא בעצם מופלל, הוא מחבל, כי הם לא ברחו. ואני לא ממש הבנתי: אין להם ממש לאן לברוח מצד אחד, אבל מצד שני אומרים לנו שהם לא ברחו אז זו אשמתם... אני גם ניסיתי להשפיע כמה שאפשר לשנות את זה. בסוף ההגדרה היתה שנכנסים לתוך בית, מפעילים רמקולים, אומרים להם קדימה כולם לברוח. יש לכם חמש דקות לצאת מהבית, מי שלא יוצא - הורגים אותו.

"באתי לחיילים שלנו ואמרתי: תקשיבו, הפקודה השתנתה... ואז הגיע רגע מאוד מעצבן שאני זוכר אותו טוב: חייל שלי בא אלי ואומר לי - 'למה?' אמרתי לו: 'מה לא ברור? אנחנו לא רוצים להרוג אזרחים חפים מפשע'. הוא עושה לי: 'כל מי שנמצא שם הוא מחבל, זה ידוע'. ואז חברים שלו מצטרפים: 'אנחנו צריכים לרצוח כל בן אדם שנמצא שם, כל בן אדם שנמצא שם הוא מחבל, טרוריסט'.
"


כפי שבוודאי ידוע לכם, על פי הדת היהודית מי שאיננו יהודי לא נחשב לבן-אדם, אלא הוא במין שלב ביניים בין אדם לבהמה.
כפי שבוודאי ידוע לכם, בכל שנה מדינת ישראל הופכת ליותר ויותר דתית. והנה ביבי יחזיר את קצבאות הילדים למצב שבו כל ילד נוסף מקבל יותר מהילד הראשון, כלומר עידוד הילודה במגזר הדתי. והחינוך הדתי מקבל יותר כסף מהחינוך החילוני.
וכשם שמתרבים הילדים הדתיים כך גדל אחוז החיילים הדתיים בצבא. חיילים שחונכו על פי הכלל שפלסטינים הם לא בני אדם במקרה הטוב, או פשוט בני מוות מעצם קיומם במקרה הנפוץ יותר.
ומי מתדרך את החיילים לפני היציאה לקרב?
מפקדי צבא?
לא, מתדרכים אותם רבנים גזענים.

מישהו צריך עוד הוכחות לכך שאנחנו חיים במדינה שמדיניותה הרשמית היא גזענית?
הגיע הזמן שצה"ל יעדכן את הקוד האתי שלו, אני בטוח שאסא כשר פנוי.
נראה לי שהקוד האתי האמיתי של צה"ל ושל מדינת ישראל הוא משהו מעין זה:

השואה - לעולם לא עוד!
רצח ילדים פלסטינים - מתי שמתחשק לנו!

נכתב על ידי , 19/3/2009 14:15   בקטגוריות גזענות, דת ואמונה, חינוך, מלחמת עזה 2008, נגד הכיבוש שתיים בחמש, אקטואליה, ביקורת, צבא, פסימי  
91 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אמיתי סנדי ב-24/3/2009 13:58
 



ואלס עם באשיר הופך מאנימציה לקומיקס+הלינק שאינו נגמר




נירית אנדרמן מביאה בהארץ את סיפור הפיכתו של סרט האנימציה "ואלס עם באשיר" לרומן גרפי (ספר קומיקס).

הכתבה מעניינת ומרובת מידע, ובמהלכה מפרט פולונסקי את ההבדלים בין המדיומים, עליהם למד במהלך הכנת הספר, הפעם הראשונה שממש התנסה ביצירת סיפור קומיקס. כמי שמנסה לגרום לסטודנטים לאנימציה ליצור קומיקס, אני יודע בדיוק על מה הוא מדבר, וההתלבטויות שהוא מעלה היו חלק מהעבודה שלי עם הסטודנטים לאורך הסמסטר.

אני לא טורח לפרסם פה הרבה חדשות על ואלס עם באשיר, פשוט כי עיתונות המיינסטרים מפמפמת אתכם במספיק ארי פולמן, לא צריך אותי, אבל זה לא שאני מנסה להמעיט בערכו. ברור שזהו סרט חשוב והישג ענק.

יוני גודמן היה איתי בכיתה. כשנכנסנו לבצלאל, הוא אייר לעיתונים, בעיקר מעריב עסקים אם אני זוכר נכון. בבצלאל הוא גילה את האנימציה. כבר אז היה ברור שמדובר בבחור שקם מוקדם מאוד בבוקר כדי לעשות אנימציה, כמו שנוהג לומר מורה האנימציה חנן קמינסקי, והולך לישון מאוחר, אם בכלל.

חריצותו המופלאה מעוררת הערכה. כשרון לא מספיק, צריך לעבוד ממש קשה.
אני לא הייתי מסוגל לעבוד כל כך קשה במשך שנים.


ועוד בקומיקס הישראלי:
גלעד וגלית סליקטר עשו עמוד קומיקס במהלך המבצע בעזה עבור עיתון צרפתי. התוצאה (באנגלית) בפליקר של גלעד:
גלעד מסביר: קומיקס שנעשה בזמן המלחמה לעיתון הצרפתי Les Inrockuptibles.
אחותי גלית גרה בניו יורק ואני בישראל ובטקסט השתמשנו בכותרות מהתקשורת מהארץ ומהעולם כנקודות המבט השונות של כל אחד מאיתנו.


(לחצו על התמונה לגודל קריא)

הנה מה שהגבתי שם בפליקר:
עשוי מעולה.
סיום חזק, למרות הקלישאה, פשוט כי האיור מחזיק אותו.

אם הייתי מקבל את התסריט, לא הייתי רוצה לעשות את הקומיקס, כי לבד התסריט לא היה מרשים אותי מספיק.

אז כבוד.

וגם: גלעד מכחיש שהוא ניסה לצייר את עצמו דומה לארי פולמן.
מה יהיה עם כל הגברברים המזוקנים האלה שמסתובבים פה, חלקם אף מסרבים בעקשנות להסתפר?
מה יש להם להסתיר?

סיני גז פצח בשרשרת פוסטים בלתי נגמרת תחת השם "הלינק שאינו נגמר". קיבלתי את הלפיד מאיריס יער אדלבאום ואני מעביר אותו ל....דורה ק!!!! מזלטוב דורהק!.
נכתב על ידי , 16/2/2009 11:05   בקטגוריות אנימציה, אנימציה ישראלית, אקדמיה, המדריך ליוצר קומיקס, הסכסוך הישראלי-פלסטיני, מלחמת עזה 2008, קולנוע, קולנוע ישראלי, קומיקס, קומיקס ישראלי, תרבות  
25 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של צוף ב-7/5/2010 13:12
 



סרטוני שמאל מול שמאל חד"ש




זוכרים את תשדירי איש המק מול איש הפיסי? חד"ש הפיקו סדרת תשדירים עם אותו הקונספט, הפעם מעמתים בין איש השמאל (מרצ) לאיש השמאל החד"ש. בנושאים: כלכלה, מלחמה, שלום, סביבה.



קצת שטחיים, אבל חביבים, (בייחוד אם כבר החלטת להצביע חד"ש) ועשויים יפה.
נכתב על ידי , 2/2/2009 16:52   בקטגוריות הסכסוך הישראלי-פלסטיני, חברה וכלכלה, איכות הסביבה, מלחמת עזה 2008, נגד הכיבוש שתיים בחמש, פרסום, פוליטיקה, אקטואליה, ביקורת  
75 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אמיתי סנדי ב-8/2/2009 16:21
 



גלנדון ואיזבלה מציגים: פופספוג4: פורנומלחמה!





כמעט שכחתי להכריז, אבל נולדה כבר תערוכה רביעית בסדרת תערוכות הרשת הלוחמניות "פופספוג" שמריצים צמד המורדים גלנדון ואיזבלה. התערוכה נולדה במקור כתגובת נגד לפוסטפופ של יובל כספי במוזיאון הקומיקס.

בדף הבית של ארגון המחתרת ישראפקרז יש קישורים גם לתערוכות פופספוג הקודמות, וגם לכל פרקי הסטריפ היומי "יוסי ואוסי" שהצמד מפרסמים כל יום ב"24 דקות" של ידיעות.


ובלי קשר: פוסט של יוסי וולפסון על הקשר בין מבצע עופרת יצוקה לעתודות הגז הטבעי מול חופי עזה וישראל.

נכתב על ידי , 26/1/2009 10:56   בקטגוריות אמנות פוליטית, הסכסוך הישראלי-פלסטיני, מלחמת עזה 2008, קומיקס, קומיקס ישראלי, תערוכות, תרבות אלטרנטיבית, אקטואליה  
20 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של גלנדון ב-31/1/2009 14:57
 




דפים:  
Avatarכינוי: 

בן: 48

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאמיתי סנדי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אמיתי סנדי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)