נימוקים של צורה ותוכןכיס מלא מלמולים |
| 7/2007
Smart and Gets Things Done אני כמעט אף פעם לא מטריד את שלושת קוראי הבלוג הזה בעניינים הקשורים למקצוע שלי (דהיינו: הנדסת תוכנה). אז כשאני כבר עושה את זה (דהיינו: עכשיו), אתם יכולים להבין שמדובר במשהו מיוחד ויוצא דופן, הראוי להתייחסות שלא מן המניין (דהיינו: להג בטל) ושאי אפשר היה לעבור עליו לסדר היום בשום פנים ואופן.
במה דברים אמורים? בספרו החדש של ג'ואל (דהיינו: יואל) ספולסקי, שהוא, עם שתי ידיים קשורות מאחורי הגב, הבלוגר המבריק ביותר ובעל התובנות הרבות ביותר, שכותב על פיתוח תוכנה מעל דפי המרשתת. לספר קוראים: Smart and Gets Things Done, והוא עוסק בשאלה כיצד מגייסים אנשי פיתוח (ואנשים טכניים באופן כללי) מצוינים, כיצד שומרים עליהם לאורך זמן וכיצד מוציאים מהם את המיטב. זה נשמע אולי יבש, אבל זה רטוב לגמרי (הזהו הדימוי המבוקש?! לא משנה), כשיואל מדסקס את הסוגיות האלה מעל דפיו המאוירים של הספרון הנהדר דנן.
תמצאו כאן את התשובה הנכונה לשאלה: "כמה מכווני פסנתרים יש בסיאטל?"; את הסיבות הלא-לגמרי-נהירות להצלחתה המופתית של חברת אפל; אי אלו זכרונות מימי הדוט-קום, ומה אפשר ללמוד מכל אלה על הכאן והעכשיו. מדי פעם תשמעו גם כמה מילות פרסום חסרות בושה המקלסות את חברת פוג קריק (Fog Creek) מיסודו של המחבר. אבל הן מובאות כמעט תמיד בהקשר, או תוך כדי בדיחה, או סתם כסימני פיסוק. הן בלתי מזיקות ברובן.
נקודת המוצא הבלתי-מוכרזת של הספר היא מצב הדברים התמוה, שכל מקצוען בתחום בוודאי יודע אותו לאשורו: משום מה, למרות שיש המון אנשים חכמים ונבונים שמתפרנסים מהדבר הזה המתקרא פיתוח תוכנה, מעט מדי מהם ממצים את היכולות שלהם בו. מעט מאוד מהם עוצרים מדי פעם לחשוב על מה שהם עושים, להשתמש בכלים של חשיבה מופשטת וסדורה ממעוף הציפור, כדי לנסות להבין, רחמנא ליצלן, איך אפשר לעשות את כל זה טוב יותר. לכל אלה, ולכל האחרים, מיועד ספרו של הצנחן-קיבוצניק-בוגר ייל בהצטיינות, הלא הוא יואל-און-סופטוור.
| |
|