לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

המקום של ג'וליאנה


מפרקת את עצמי ומנסה להרכיב מחדש

Avatarכינוי: 

בת: 50

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2012    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

1/2012

סיור בגלריה ליטבק


המפגש בין אדם ליצירה הוא נושא מרתק. בני אדם  שונים חווים באופן שונה יצירה ומטען תרבותי יכול לתת לצרכן האמנות ערך מוסף ולדעתי יכול פה ושם לפגוע בהתרשמות הנקיה שלו מהעבודה.

 הוזמנתי לסיור בתערוכות שנפתחות בימים אלה בגלריה ליטבק. "נוזלים באמנות המודרנית" ו"פלוקס" . בשתי התערוכות המוצגים  ברובם היו עבודות וידאו ופסלים מופשטים. ידעתי מראש שמדובר בתחומי אמנות שפחות נפגשתי איתם בחיי וזה גרם לי להרגיש שאני בטריטוריה לא מוכרת, גם כתיבה על אמנות היא טריטוריה לא מוכרת  לי ובתור שכזו מדובר בהרפתקה.

 "תהיי את" אמרתי לעצמי, "אל תתיימרי לכתוב כמו עיתונאית/אמנית שמבינה בתחום,תכתבי על המפגש שלך ועל ההרפתקה שלךץ

 

התערוכה נוזלים באמנות המודרנית, מעוררת הרבה אסוציאציות מעצם שמה. מרי שק, אוצרת התערוכה, דיברה על הקשר המיוחד שלה לים כאחת שגדלה בתוניס במקום שנמצא בקרבת הים. היא הזכירה גם את הקשר בין הנוזלים לנזילות החיים והשתנותם של דברים. דבריה פגשו את האהבה הגדולה שלי לים ולנופים גשומים.

כשנכנסים לאולם הגלריה החוויה הראשונה היא אוסף של צלילים שלאו דווקא מתחברים מהעבודות השונות. ולוקח זמן לסנן את הצלילים. זו חוויה שיכולה גם להפריע וגם לאתגר. הצלילים נתנו לי  תחושה  שעד עכשיו קשה לי להגדיר.

 

העבודה הראשונה שראיתי הייתה  בפנים (Within ) של היראקי סאווה (Hiraki  Sawa),אמן יפני, שהציג עבודת וידאו ענקית שהתפרסה על קיר שלם. העבודה כללה  שכלל אוסף של דימויים מהטבע שהתחברו לחפצים דוממים . העצמים שהוצגו זזו באיטיות מהפנטת, מסוס נדנדה  וירח שמשנה את צורתו ועד ברז מים ועץ בפריחתו שעומד על המיטה . כל הזמן הייתה התרחשות סוריאליסטית ומשונה. קצת הזכיר לי את הכתיבה של הרוקי מורקמי בחלק מספריו. ההתבוננות בעבודה הייתה כמעט מדיטטיבית. אני חושבת שהייתי מגדירה אותה כתערובת של מחשבות.  המוסיקה שליוותה את העבודה הזכירה לי סוג של רחם. היא הייתה איטית ועמומה. מעצבנת לעתים ומרגיעה לעתים.

ביקור בראש של אמן  ועולם האסוציאציות שלו זו התחלה לא רעה.

 



 

    העבודה של קייט גילמור (Kate Gilmore), אמנית פרפורמנס אנגלייה, הציגה ממד של תהליכיות. היא התחלה מכדים לבנים מסודרים בשורות  שהזכירו לי ביצים (וקצת עיניים)ובתוכם נקודות צבע.  האמנית  ניפצה את הכדים בהדרגה ונוצרה תמונה שהורכבה מכתמי הצבע. קצת הזכיר לי את ג'קסון פולוק שצייר באמצעות התזת צבע. שם היצירה נועד להתפרצות (Built to Burst) העלה אצלי אסוציאציה של התפרצות הר געש.

 



התחנה של עדן עופרת Eden Ofrat))  מתחילה מפסי רכבת ודמות שחופרת בור לצד הפסים. בהמשך פסי הרכבת הופכים לתעלה והדמות החופרת מפליגה בה עם סירה תאילנדית.   

 

 במרכז האולם הוצבה פנורמה אופטית עגולה, יצירתו של ואצלב ציגלר. היצירה מורכבת  משתי טיפות זכוכית גדולות  העשויות מזכוכית אופטית. המיקום שלהן היה מעניין במיוחד שכן הן יקפו את היצירות מסביב. כל רגע השתקף בהן משהו שונה בצורה מעוותת ולא יכולתי שלא לשים לב שאני לא רואה בהן את ההשתקפות שלי אלא את זו של העומד בצד השני .

   

אהבתי גם את העבודה של אורי ניר, שהזריק למדוזה מדמו שלו. עבודת הווידאו הראתה איך הורידים של המדוזה מתמלאים בדם  ומתרוקנים . בעבודה לא מבינים מה רואים (ידענו שמדובר במדוזה מההסבר של האוצרת).

 



התערוכה השנייה FLUX של האמן הגרמני יוליוס ווייילנד (אוצרת מיטל מנור) הייתה תערוכת פסלים. האמן  גם נכח בסיור ודיבר על תהליך העבודה שלו . העבודות שלו היו עשויות מצינורות פיברגלאס וזכוכית שהוא התיך ויצר בהן כל מיני צורות מיוחדות. שם העבודה פלוקס משמעותו היא צורה של שימור אנרגיה של חומר. אני אהבתי את המפגש של העבודות שלו עם האור שיצרו יחס מעניין בין העבודה לצל. אני חייבת לציין שכשראיתי תמונה של אחת מעבודותיו לא חשבתי שמדובר בחומר קשיח כמו זכוכית אלא בחומר רך כמו סוג של צמר גפן. היה מעניין להתבונן בתנועה שהוא יצר בפסלים שלו באמצעות התכה ושימוש בתבניות שגם איתן הוא התעסק.הניגוד בין תבנית קשיחה לתנועה של הצינורות אחרי ההתכה יצר משהו מעניין.

האמן הזכיר את המפגש שלו עם החומר כרעיון שפוגש חומרים מוכנים. במקרה של היצירה שלו הרעיון הוא אלמנט מרכזי ביצירה לא פחות מהטכניקה. הוא סיפר על מקרה בו העבודה נוצרה בצורה שונה ממה שתכנן והפתיעה אותו.

 

   

היינו גם באולם הזכוכית שהוא האולם הקבוע שבתערוכה ושם היו עבודות של צ'יהולי ושל תלמידיו שהיו בעיקר יפות וצבעוניות אבל בהן לא התעמקתי יותר מדי. אולי התרגלתי לעבודות שמשתנות מול עיני .

 

אני מרגישה שמביקור מסוג זה בתערוכה למדתי כמה חשובה עבודת האוצרות ועד כמה מעניין יכול להיות תהליך העבודה של האמן והמפגש בין הרעיון לחומר הגלם . ראיתי כמה למיקום של העבודות ולמיקום האור עליהן יש חלק בהגעה לתוצר הסופי.

 

הרגשתי שהביקור בתערוכה חשף אותי לסוג של אמנות שפחות התייחסתי אליה בעבר גם בביקורים במוזיאונים. אולי פחות הבנתי אותה ואולי לא הייתה לי סבלנות אליה שכן היא דורשת עבודה יותר פעילה שלי כצופה ושואלת אותי מהו החיבור שלי ליצירה. מה היא מזכירה לי? יש בזה גם שחרור מסויים כי עבודה כזו היא כלי קיבול לעולם האסוציאציות שלי .

  

שמחתי לבקר בגלריה ליטבק (ביקור ראשון שלי) ואני מודה להם ולמשרד יחסי הציבור לוטן על ההזמנה ועל ההזדמנות.

נכתב על ידי , 28/1/2012 18:22   בקטגוריות אמנות מודרנית  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ג'וליאנה ב-4/2/2012 16:50
 



גבולות


בתקופה האחרונה אני מרגישה הרבה נקודות חיכוך עם נן. המון סיטואציות מובילות אותנו לכעסים ומריבות ובעיקר תחושה חזקה שאני לא עושה משהו בסדר.

יש לילד בעיית גבולות, כמה הרבה אומר המשפט הזה. אני לא שומעת אותו מהגננת אלא משפט מעודן יותר : "נן שוכח לפעמים את הכללים אבל אנחנו מתמודדים עם זה.|" אבל אני כבר מבצעת את ההמרה בלבי עם קול של סופר נני.

והאמת האמת? נמאס לי. נמאס לי מהבדיקה העצמית הזאת, נמאס לי לשים את הדאגות לילד במרכז החיים שלי", נמאס לי בכלל מהתפיסה הזאת שההתנהגות של הילד היא תוצאה של מעשים שלנו ושל דברים שאנחנו אומרים או לא אומרים ודברים שאנחנו נותנים או לא נותנים וגבולות שאנחנו שמים או לא שמים.

הוא בודק את הגבולות שלו כמו שעשה בגיל שנתיים וכמו שיעשה בגיל 32. האם אנחנו אמורים לסבול מזה שהוא בודק את הגבולות שלו? האם אנחנו הש"ג של הגבולות שלו שצריכים ללכת הביתה כל פעם שהוא לא מתנהג בצורה נורמטיבית?

ואולי אנחנו צריכים לתת לו ליפול על התחת (מטפורית) ואם הוא מתנהג בצורה לא נורמטיבית לתת לו לסבול מהתוצאות של המעשה הזה ולעזוב את העניין.

אבל זה מפחיד,אני חושבת שמאז "חייבים לדבר על קווין" הכה מדובר (ואני מתרחקת ממנו כמו מרימון יד שעומד להתפוצץ) עולה המחשבה: לא אהבתי את הילד מספיק אז הוא יהיה פסיכופת, לא שמתי לו גבולות מספיק אז הוא יהיה פסיכופת, לא הקדשתי לו מספיק זמן איכות אז הוא יהיה פסיכופת. נראה לי שהבנתם את הכוונה.

ואתם יודעים משהו. לא בא לי ללכת לחוג הורים. אני יודעת שזו המלצה שתצוץ בתגובות אבל אני לא מרגישה שזה יוסיף לי ידע על הידע שיש לי. רק יוסיף לי אשמה על שאני לא מיישמת את הידע שיש לי.

 

אני חייבת פה להצהיר שהילד שלי לא מואשם במעשים נלוזים באופן מיוחד, פה התעלם מהוראות הגננת, שם התחצף, הדברים הרגילים (הרגילים? מאיפה לי אם לילד יחד לדעת? אין לי יכולת אמיתית להשוות)

נכתב על ידי , 20/1/2012 16:21  
19 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ג'וליאנה ב-31/1/2012 17:29
 



השעות המסתוריות של הבוקר


כבר כמה ימים שאני מתחילה את היום שעה אחת יותר מוקדם(בגלל אילוצים מסויימים). מי שמכיר אותי יודע שאני רואה את השעות לפני 10 בבוקר כהמצאה שטנית.

ובכל זאת השינוי הזה מפתיע אותי. אני מגלה שמאד נעים לצאת לאוויר הצח והקפוא של הבוקר, אני מגלה שאני מקבלת שעת שלווה שקודם לא ידעתי שהיא קיימת. אני מגלה שמאד נעים להכנס למונית שירות שרוב יושביה קוראים ספרים או מדברים על ספרים.

בחיים לא חשבתי שאני אגיד את זה אבל אני אוהבת את זמן הבוקר הזה.

 

 

נכתב על ידי , 17/1/2012 08:41  
24 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ג'וליאנה ב-31/1/2012 09:21
 



לדף הבא
דפים:  

106,565
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , 30 פלוס , הורים צעירים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לג'וליאנה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ג'וליאנה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)