"שנה טובה לכולם!"
הייתי רוצה לאחל, אבל בואו נהיה מציאותיים זה לא באמת יקרה. תמיד יהיה מי שיסבול בכל רגע ורגע לצד זה שיהנה. תראו את דרפור, תיראו את אפריקה, תראו את הטילים שיורים עלינו ואת אילו שיורים עלינו. תנו מבט מקיף ונרחב בעולם ותשאלו את עצמכם האם באמת תוכלו לאחל שנה טובה, בידיעה שזה באמת קורה? שנה באמת טובה, מלאת אהבה ואושר ועושר וכדומה?
הרי תמיד תהיה איפשהו שנאה, עוני, פגע וכו', וכל מה שאנחנו עושים זה לחכות שכולם ישתתקו, ועם כוס מלאה במשקה, לאחל דברים שאפילו אנחנו יודעים שלא יקרו. אז הבה נהיה ראליים, השנה הזאת לא תהיה 'טובה', לא תהיה 'מאושרת'. יהיו בה הרבה זמנים רעים, עצובים, וכאלה שרק נרצה שיעברו.

אבל בואו נאחל לשנה יותר טובה. יותר טובה מהקודמות, והכי טובה שנוכל ליצור לעצמינו, עד השנה הבאה, כמובן.
שנה שננסה לאהוב בה יותר, ושנזכור בה בו זמנית שאהבת לא נמדדת עבור אנשים שקל לנו להיתחבר אליהם, אלה דווקא דרך אילו שהכי קשה לנו להבין אותם.
שנה מלאת עושר, שבה גם אנחנו ננסה לתרום לכך שלכולם יהיה לפחות את העושר, או פיסת הלחם, שברשותינו.
ושנה שכשנביט בה בעתיד נוכל להגיד בלב מלא ששינינו, שהגשמנו בה את האיחולים שאמרנו בתחילת ושתרמנו לכך שבעתיד הילדים שלנו, או אפילו אנחנו, יוכלו באמת לאחל שנה טובה לכולם ללא יוצאים מהכלל.
משנה שעברה
