פורסם לראשונה ב"רייטינג". מדובר בעוגיות לא כל כך כלכליות, אבל טעימות בטירוף. אפשר להשתמש בגרנולה במקום בחטיפי הבייטס היקרים, או שאפשר לחסוך עוד יותר ולשים את מרכיבי הגרנולה הגולמיים, אם כי אז אולי צריך להוסיף סוכר, כי גם גרנולה וגם החטיפים הם קצת מתוקים.
לאחרונה פתחו בחברת Monday בשת"פ בין מאנדיי בייטס הזכורים לטוב לגלידרייה DORO שבשד' רוטשילד 8 בת"א, במסגרתו נמכרים בגלידרייה ארבעה טעמי גלידה שמשולבים בהם חטיפי הבייטס. טעמתי, היה טעים (למרות שאם כבר מגיעים לשם, מומלץ לא לוותר דווקא על הגלידה הברזילאית עם הקפה והקוקוס), אבל אם כבר, אני מעדיפה לשלב את המאנדיי בייטס דווקא בעוגיות. איך? ככה:
המצרכים (לכ-50 עוגיות):
1.5 כוסות קמח תופח
4 שקיות מאנדיי בייטס שקדים עם נגיעות קוקוס
רבע כוס דבש
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס שקדים טחונים
חצי כפית קינמון
1 ביצה
2 כפות וניל
150 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה:
שוברים את חטיפי המאנדיי
מערבבים את החמאה עם הסוכר
והביצה
והדבש
והווניל
מוסיפים את השקדים הטחונים
והקמח
והקינמון
בסוף מוסיפים ביד את שברי המאנדיי
שמים את הבצק המוכן במקרר לשעה
מוציאים, מכינים כדורים ומשטחים אותם לכדי עוגיות
לשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של 2-3 ס"מ בין עוגייה לעוגייה
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה, עד שמשחים ונוצרים סדקים קטנים על פני העוגיות
הערות:
1. אפשר להחליף את החמאה ב-3/4 כוס שמן.
2. אפשר לשחק עם כמויות הדבש והסוכר, כל עוד זה מסתכם ב-3.4 כוס סך הכל.
3. והכי חשוב – אפשר להשתמש בטעמים אחרים של מאנדיי בייטס, ובכך ליצור עוגיות שונות בכל פעם.

צילום וסטיילינג: מיכאל זילברמן