|
עניינימים לראות את התמונה הקטנה |
כינוי:
בת: 54 תמונה
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
ספטמבר 2009
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | | |
| 9/2009
קיגל עם גבינה (או פשטידת אטריות, גבינה וצימוקים למגגלים ולשומרי מסורת האוכל)
רציתי פעם אחת לטעום קיגל קלאסי, אבל לא מצאנו חניה אתמול בבני ברק מחוץ ל"בית האוכל היהודי", וא נזכרתי שפעם קניתי קופסה של אטריות והיה מודפס עליה מתכון לפשטידת אטריות מתוקה שהיתה מוצלחת, ולכן החלטתי שזה מה שאעשה.
אלא שלא מצאתי את המתכון ובסופר היו רק אטריות ביצים בשקית, אז החלטתי לאלתר על פי הידע והנסיון שלי וכן על פי מתכונים דומים ברשת. יצא כל כך מוצלח שזה לא חוקי ליהנות כל כך מאוכל ביום כיפור. אם אתם אנשים מאמינים אתם רשאים להאמין שהכנתי את זה לסעודה שאחרי הצום.
המצרכים (לתבנית פיירקס 26X20 ולגובה פשטידה כ-4 ס"מ): חצי שקית צימוקים שהושרו כמה שעות קודם בצ'ויה או ביין מוסקט לקינוח, ללא נוזלי ההשרייה (שאותם שותים בכיף אחר כך) 200 גרם אטריות ביצים שטוחות בינוניות 50 גרם חמאה 1 קופסה ריקוטה שליש כוס דבש (ולמי שאוהב הרבה מתוק אפשר חצי כוס) חצי כפית קינמון (ואצלי זה כמובן היה תערובתתבלינים שכוללת, מלבד הקינמון, גם ציפורן, פלפל אנגלי, הל ואגוז מוסקט)
* הערה חשובה: תכננתי להוסיף לזה 2 ביצים, אבל שכחתי. אולי בגלל ששתיתי את הצ'ויה כבר בהתחלה. יצא מעולה גם ככה, אבל אם תוסיפו ביצים אולי תוכלו להפחית מכמות החמאה. מצד שני זה יהיה פחות טעים.
אופן ההכנה: מבשלים את האטריות עד שיתרככו ומסננים מערבבים אותן עם החמאה מוסיפים את שאר המצרכים מכניסים לתנור/טוסטר אובן לכחצי שעה ב-180-200 מעלות, עד שמשחים. אם אתם רואים שנהיה מהר שחום מלמעלה והלמטה פחות עשוי, שימו נייר כסף.

| |
|