לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

דע את היריב

Avatarכינוי: 

בן: 52

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2010    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

7/2010

הוספת משחקיות לאתר חדש - תרגיל


בהמשך לפוסט הקודם אני רוצה לנסות לעשות פה תרגיל להוספת משחקיות לאתר חדש. ואתרכז כאן בשאלה של תחרות מול שיתוף.

נניח שאנחנו בונים אתר הכנה לבחינות פסיכומטריות. הרעיון פשוט: להציג בפני המשתמש שאלות ולאפשר לו לתרגל את עצמו לקראת הבחינה. לצורך העניין נניח שכבר הוספנו את האלמנטים החברתיים, כך שיש באתר רשימת חברים, המשתמש יכול להפיץ תוכן החוצה לפייסבוק ועוד. איך עכשיו מוסיפים משחקיות לאתר כזה?

בחינה פסיכומטרית היא כבר משחק. המשתמש נדרש להתמודד עם בעיה ולפתור אותה. בחינה כזו היא אולי לא ממש כייפית, אבל יש בפתרון הבעיות תחושת הישגיות והפתרון תלוי לחלוטין בכישורי המשתמש. אלמנט משחקי ראשון שאפשר להוסיף הוא שלבים. במשחקי מחשב אנחנו רגילים להתקדם משלב לשלב או ממסך למסך. בדרך כלל רמת הקושי עולה משלב לשלב. אפשר לעשות אותו דבר עם בחינה פסיכומטרית: במקום לחלק אותה לתחומים כמו שפה וחשבון, אפשר לסדר את השאלות לפי קושי. אחת לכמה שאלות נודיע למשתמש שהוא סיים שלב ונעביר אותו לשלב הבא.

אפשר להוסיף גם את נושא הפסילות: כל משתמש יוכל לטעות עד שלוש פעמים ואז הוא בחוץ, game over, מתחילים מחדש. אפשר גם להוסיף גלגלי הצלה: המשתמש יוכל להיעזר בפתרונות של משתמשים קודמים כדי לקבל רמז או את הפתרון המלא. הוא יוכל לבקש הקפאת זמן כגלגל הצלה, כדי שיוכל לחשוב בלי לחץ של זמן.

ונקודות זה נושא חשוב. שחקנים אוהבים נקודות, זה עונה להם על הצורך בהישגיות ועל הצורך באיסוף דברים. אבל כאן עולה שאלה מעניינת: האם אנחנו מעוניינים שהמשתמשים שלנו יתחרו זה בזה או שיתמכו זה בזה? זו שאלה בסיסית מכרעת, שאלה שיכולה לקבוע האם האתר שלנו יצליח או יכשל.

נדמה לי שהגישה הנפוצה היא לעודד תחרות בין המשתמשים. כמשתמש, אני נבחן על הידע והכישורים שלי ואני שואף להיות הטוב ביותר. אני מבקש לפחות לדעת איך אני ביחס לאחרים. אבל מה אם אני אהיה הטוב ביותר בשיתוף פעולה ובעזרה לאחרים? מה אם אעמיד את הידע שלי לטובת המשתמשים האחרים ואקבל תגמול בעבור זה? במקום לתת ניקוד עבור הצלחה במבחן, אפשר לתת ניקוד למשתמש אם הוא משתף את הפתרון שלו עם אחרים. אפשר להוסיף מנגנון תגובות לשאלות ולתגמל משתמש אם הוא מגיב שם לבקשת עזרה ממשתמש אחר.

עזרה לאחרים היא אלמנט משחקי מקובל: השחקנים בפארמוויל מעבירים מתנות זה לזה; פייסבוק מאפשרים למשתמשים לשלוח מתנות וירטואליות לחברים (הם סוגרים את חנות המתנות בקרוב); מערכות Q&A כמו yedda הישראלית מתגמלות משתמשים על תשובות שסייעו למשתמשים אחרים. אם נתגמל את המשתמשים שלנו על עזרה לאחרים, הם יפיקו מכך הנאה לא פחותה מאשר תגמול על הצלחות אישיות שלהם.

קל יותר לחשוב ולבנות מנגנוני ניקוד על בסיס הצלחות אישיות של משתמשים. אבל כדאי גם לחשוב על מנגנון ניקוד שמבוסס על הצלחות קבוצתיות. זה משחק לא פחות מהנה שעשוי גם לסייע לכם בהפצת בשורת האתר בצורה ויראלית.
נכתב על ידי , 12/7/2010 11:14  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



על המשחקיות בישרא


אני קורא בימים האחרונים על gamification, הוספת אלמנטים משחקיים - במקרה הזה לאתרי אינטרנט - כדי לשפר את חווית המשתמש. אני נתקל שוב ושוב במאמרים ומצגות של איימי ג'ו קים שעבדה רבות על יישום משחקיות באתרים, למשל באיביי. והקריאה הביאה אותי לשים לב לאלמנטים המשחקיים בישרא-בלוג.

איימי ג'ו קים מגדירה משחק כחוויה מובנית שכוללת חוקים ומטרות שהם כיפיים. הדגש פה הוא על כיף, על העובדה שהמשתתף עושה זאת בצורה וולונטרית. אנשים לא חייבים להיות בישרא, הם לא חייבים לכתוב או לקרוא, הם לא עושים את זה לצרכי פרנסה. החוויה בישרא היא מובנית וכוללת חוקים במובן הזה שיש תהליך ברור לפתיחת בלוג. יש תהליך ברור לכתיבת תגובה, לקריאת בלוג. על המשתתף לקבל על עצמו את החוקים שנקבעו במשחק. באותה מידה, כשהוא משחק "יניב" המשתתף מסכים לכללים: לכמות הקלפים שהוא מקבל, לאופן שבו כל תור מתנהל, לאופן קביעת המנצח.

מה אנשים אוהבים במשחקים? הם אוהבים איסוף. מי שקונה אלבום עסוק באיסוף קלפים. מי שפותח בלוג עסוק באיסוף מנויים. משתתפים אוהבים גם ניקוד, בין אם הוא ניקוד שהמשחק מעניק להם ובין אם הוא ניקוד שמשתתפים אחרים מעניקים להם. יש כמה מנגנוני ניקוד בישרא. כמות התגובות, למשל. גם כמות הכניסות לבלוג ודף הסטטיסטיקות במלואו הם מנגנונים של נקודות. ואלה נקודות שמשתתפים אחרים מעניקים למשתתף במשחק, כי הן תלויות בפעולות של המשתתפים האחרים. טבלת הפעילים היא דוגמה לניקוד שמקבל המשתתף מהמשחק עצמו, מהמנגנון.

טבלת הפעילים היא לחלוטין טבלה שמזוהה עם משחקים. אתם יכולים למצוא אותה כמעט בכל משחקי הארקייד, בטבלאות ה-top score. משתתפים לא מסתפקים במשחק עצמו, בלירות בכל מה שזז. הם מעוניינים גם במשחק שמלווה את משחק היריות, משחק בו הם מדורגים ביחס למשתתפים אחרים. ובהקשר לטבלת הפעילים אפשר גם לציין כאן את הנוסחה לבנייתה. העיסוק - האובססיבי לעיתים - של בלוגרים באופן בניית הטבלה הוא משחק בפני עצמו. מה קורה אם אכתוב יותר פוסטים? מה אם אקבל יותר תגובות? איך זה משפיע על הדירוג שלי בטבלה? האם כשאני מצטרף כמנוי לבלוג אחר זה משפיע על מיקומי בטבלה?

פידבק הוא גם אלמנט משחקי. לא רק כמות התגובות קובעת, אלא התגובות עצמן. אפשר לראות בתגובות כלי שמקדם את המומחיות של המשתתף במשחק. על המשתתף להצטיין במשחק כדי לעבור לשלב הבא. באותה מידה, תגובות חיוביות מעידות על כך שהכותב מצטיין בבלוג. הפוסט האחרון שלך היה מצוין, תמשיך ככה. או שהפוסט האחרון שלך היה גרוע, אתה לא מעניין, אתה הולך לאבד את המנויים שלך, game over.

"החלפות" הן אלמנט משחקי נוסף שאפשר למצוא כאן. משתתפים מעניקים זה לזה כדי להעצים את החוויה הקולקטיבית. המתנות בפייסבוק הן דוגמה לזה. העקיבה בטוויטר היא דוגמה נוספת, אני עוקב אחרי מישהו והוא - בתגובה - עוקב אחריי. בישרא אפשר למצוא את זה גם בתגובות ובמנויים. אפשר גם למצוא את זה ברשימות בצידי הבלוג. לעיתים קרובות אפשר למצוא שם קישורים הדדיים בין בלוגים.

התאמה אישית היא האלמנט האחרון שאזכיר כאן. התאמה אישית היא לחלוטין חוויה כיפית, אין לה משמעות אחרת. כשמצטרפים לפארמוויל או ל-second life, למשל, אחד הדברים הראשונים שאפשר לעשות הוא לשנות את האווטאר שמייצג אותנו. באתרים כמו myspace ההתאמה האישית היא כלי משחקי מאוד בולט, מאחר ורוב ההתאמה האישית לא נעשית באמצעות כלים שמספק האתר, אלא באמצעות קודים שמוצאים באתרים אחרים. בישרא אפשר לעשות זאת דרך מסך העיצוב. למרות שהמסך תמיד איפשר התאמה די נרחבת של צורת הבלוג, משתמשים נהגו להוסיף קודים לתוך הרשימות וגם ביקשו את המנגנון של תבנית ה-HTML, בה אין כמעט מגבלה על אפשרויות ההתאמה האישית.

כשאתם בונים אתרים חדשים, תחשבו על האלמנטים המשחקיים שאפשר להוסיף לאתר כדי לשפר את חווית המשתמש. גם מבוגרים אוהבים לשחק ואפשר לבנות להם חווית משתמש שבה הם אפילו לא יידעו שהם משחקים. הם יחזרו שוב ושוב ויבלו הרבה זמן באתר שלכם ולא יידעו כלל להסביר לעצמם למה הם עושים את זה. אבל אתם תדעו.

אם אתם רוצים לקרוא ולראות מצגות בנושא ה-gamification תוכלו למצוא הרבה קישורים מתאימים כאן.
נכתב על ידי , 10/7/2010 11:57  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   2 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





87,080

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לטובח בירי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על טובח בירי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)