עלי ועל ר' עוברים ימים טובים: ראשית, קיבלתי ארבעה סריגים חדשים ונאים למראה, ושנית, עושים לי כביסה ומקפלים לי לתוך הארון. חוץ מזה, הרחבת המעגל החברתי שלנו הולכת ומתפתחת בצעדי ענק, ובעוד שר' מתייחסת לכל העניין בקלות ראש (טוב, לה היו חברים עוד קודם), אני מתנהגת כנזירה שהוציאו אותה לטיול.
בעבודה שלי מתכננים גל פיטורים שני לאור המצב, מה שגורם לי להיות מאוד סקפטית. מצד שני, אני עדיין מקבלת טלפונים לזימון לראיונות עבודה, כך שכנראה שמצבי בשוק עדיין טוב וכל השיניים שלי במקומן (אסוציאציה לסצינות שווקי עבדים, איתכם הסליחה). החברה הנוכחית בה אני עובדת מאוד קטנה, לא ברור לי בדיוק איפה ומה הם עומדים לקצץ. אני מתחילה לחשוב שאולי עשיתי טעות כשבחרתי דווקא אותם, אך אין לדעת.
לא זוכרת אם סיפרתי לכם, אבל יש לי פסיכית כבר כמה חודשים (AKA שרינקית המחץ). עד עכשיו יחסינו היו מוטלים בספק, בגלל ההרגל המגונה שלה לשמוע כל דבר, לעשות פרצוף משתתף בצורה מבהילה ולומר: אוי, זה בטח נוראאאאאאאאאאא קשהההההההה. בכל פעם שהיא היתה עושה את זה הייתי חושבת: אלוהים ישמור, זה באמת מה שאני צריכה עכשיו, עוד מישהו שיגיד לי שזה נורא קשה? אני צריכה מישהו שיגיד לי: שטויות, בקטנה, בכלל לא צריך להתייחס לזה. אולי צריך לכונן סוג כזה של טיפול באנשים. אני בטוחה שהם יצאו הרבה יותר מחושלים ושהטיפול עצמו יצא הרבה יותר קצר.
בכל מקרה, מאחר והורדנו את המינון של פגישותינו, אני מגלה פתאום שיש בי זיק של שמחה כשאני נזכרת שיש לנו פגישה עוד כמה ימים.
*מכורה חדשה - עוד הצלחה מסחררת של החוג לפסיכולוגיה*
כשאני חושבת על מקצוע הפסיכולוגיה אני לא ממש יודעת איך להגדיר את זה. כשאשה שוכבת עם גבר בשביל כסף, כולם מזדעקים וקוראים לזה זנות. כשפסיכולוגית לוקחת כסף מגבר כדי לשמוע את הצרות שלו, זה טיפול פסיכולוגי. לדעתי זו זנות רוחנית, רגשית ונפשית. אין לי דרך אחרת להסביר לעצמי למה אני יושבת עם בחורה בחדר קטן, מספרת לה (כמעט) את כל צפונות ליבי, נחשפת ומדממת לה על השטיח, ובסוף משאירה לה כסף על זה. זנות או לא?
אתמול היינו בפתיחה של הפסטיבל הגאה בסינימטק בתל אביב. היה סרט חמוד מאוד מאוד. בו זמנית, כשיצאנו לשם, הרגשנו לא נוח עם זה שיש אנשים שיושבים במקלטים בעוד אנו יוצאות לבלות. התחושה של חוסר הנוחות היתה מאוד תל אביבית פלצנית בעיני, מה שהעלה בבטני תחושת קבס איומה. מצד שני, ניסיתי לחשוב בצורה מעודדת, אסור להפסיק לממן ולהזרים כסף לתוך המשק, אחרת עסקים יתחילו להסגר. התירוץ העלוב עזר, והסרט, כאמור, היה נהדר.
ועדיין, יש לי תחושה מגעילה של חוסר השתתפות במה שקורה לאנשים אחרים שבחרו לגור קצת יותר דרומה ממני.
אני ור' נרשמנו כדי לארח פליטים מן הדרום - כדאי גם לכם.
והנה משהו קטן ונחמד לסיום:
http://www.youtube.com/watch?v=fL0v1VslTYI