השבוע שחלף היה חורפי, סגרירי, וכל מילה תיאורית וקרה במיוחד תתקבל בברכה ותוכל לתאר את השבוע הזה.
האישה, עבדכם הנאמנה, החליטה שמשעמם לה קצת בחיים, ועל מנת למהול את השעמום בקצת אקשן, היא תעשה משהו שכל העולם מפחד ממנו.
כלומר, היא תכנס למטבח ותתחיל להכין ארוחה.
ניסיונות הבישול שלי תמיד עלו בתוהו, קרם לעוגה התפוצץ ונדבק לקיר ולארונות, חביתה הקפיצה שמן ושרפה חצי מטבח, ומשם היד עוד נטויה לאסונות.
אך החלטתי להיות אמיצה במיוחד, ואם יורד גשם בחוץ, עד כמה כבר הבית יכול להישרף.


אז ישבתי וחשבתי לעצמי מה להכין לאכול, וחשקה נפשי באוכל קל וערב לחך.
אז החלטתי להכין טבעות בצל, כי זה נראה פשוט מאוד.
ולא, לא קניתי טבעות בצל מוכנות והכנתי אותן על המחבט, אני לקחת את הסיכון הגדול ובאמת הכנתי בלילה ואף חתכתי את הבצל בכוחות עצמי.
כמה דמעות זלגו שם, כמה.
אז איך מכינים טבעות בצל?
מצרכים:
1 כוס קמח
2 כפיות מלח
1.5 כפיות אבקת אפייה
ביצה אחת מופרדת (אני שמתי 2, כי הן היו קטנות)
שני שליש כוס חלב
כף שמן.
קולפים את הבצל ומשרים במי קרח למשך 30 דק'
מסננים ופורסים את הפרוסות על מצע של נייר סופג או מגבת.
העיקר שהבצל יהיה יבש.


בלילה
מנפים לקערה: קמח, מלח ואבקת אפייה
בכלי נפרד: חלמון (לטיפשים בנינו: הצהוב של הביצה), חלב ושמן- מערבים היטב ומוסיפים לקערה עם הקמח.
מערבבים טוב טוב עד שלא יהיה גושים והבלילה תהיה אחידה.
מקציפים את החלבון לקצץ יציב (שהוא יהיה לבן לחלוטין) ומוסיפים לבלילה.
מערבים טוב והנה הבלילה מוכנה.


טובלים את טבעות הבצל בבלילה, מטגנים 3 טבעות בו זמנית, עד שהן שחומות ופריכות.
מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
אל תעשו את הטעויות שלי ותשימו יותר מידי שמן, טבעות בצל זה לא צ'יפס.
ולכן מה שלא תאכלו, יתקרר ויהפוך לספוג שמן.



אני אישית הכנתי גם רוטב עגבניות לטבעות.
גירדתי עגבנייה אחת, הוספתי שלוש שיני שום (מי שלא אוהב חריף יותר מידי שיוסיף פחות) מגורדות גם כן.
מלח ופלפל לפי הטעם, לערבב טוב והנה לפנינו רוטב מצוין לטבעות.

אכלתי את זה בתאבון, עם הרוטב ועם נסטי אפרסק, למרות שהמשקה שהכי מתאים לזה הוא בירה.
אך מכיוון שזאת הייתה שעת צהריים, ויתרתי על העניין.

מכיוון שטבעות הבצל סחפו התלהבות רבה בקרב הביולוגים, החלטתי להתפרע ולהכין עוד משהו.
ואם קודם דובר על ארוחת צהריים, הפעם זה יהיה ארוחת בוקר, ומה קלאסי יותר לבוקר אם לא.. פאנקייק!!
ואת הפאנקייק עוד יותר קל להכין.
המצרכים:
כוס קמת תופח
ביצה
חצי כוס סוכר
כוס חלב
כפית אחת של תמצית וניל
25 גרם חמאה רכה
מערבבים את כל המצרכים יחד לבלילה אחידה.
אם הבלילה נוזלית מידי מומלץ להוסיף עוד קמח ואם היא קשה מידי אז עוד חלב.

שמים טיפה (באמת טיפה) שמן על המחבת, ומטגנים על אש נמוכה.
שימו לב שהיא אכן תהיה נמוכה, כי אחרת הפאנקייק יישרף מהר ולא יתפח.
אחרי כל שלושה פאנקייקים רצוי להוסיף עוד טיפה שמן, כדי שהמחבת לא תהיה יבשה מידי ותשרוף את תכולתה.
וטיפ קטן נוסף, אם אתם בונים על סירופ שוקולד או מייפל (התוספת הכי מתאימה) שימו פחות סוכר, כי זה יוצא מתוק גם ככה. ועם הסירופ לא תוכלו לאכול את זה מרוב מתיקות.


אז עד לכאן עם הבישולים, אני מקווה שתנסו אותם ותודיעו לי איך יצא.
ובכלל מגיע לי איזה טפיחה על השכם על שני ניסיונות בישול שלא נגמרו באסון כלל עולמי.
בפעם הבאה אני אחפש מתכונים יותר רזים, כי אם אני אמשיך עם כל המתיקות הזאת, לא אני, לא הורי ובטח שלא אתם, לא נכנס בדלת הכניסה בזמן הקרוב.
אז למי שיש מתכונים מעניינים, טוב, בשביל זה יש את התגובות.
ובכלל, בקרוב יהיה פה מתכון למרק אוזבקי אותנטי, הרי חייבים להביא משהו פרטי מהבית, לא?

ואחרי שבישלנו, ואחרי שעברנו את אסון שטיפת הכלים, הגיע הזמן לקצת איכות, לשבת בגינה או במרפסת עם ספר טוב ולהנות.
ובמידה ועדיין יורד גשם, תמיד יש את הפוך והתה החם.
וגם על ספר יש לי המלצה חמה מאוד:
חיילי הבדיל צועדים לאיטם- גל אמיר
