לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

The Cook Book


Avatarכינוי:  -צוות The Cook Book-

בן: 17

ICQ: 411780834 





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2008    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

3/2008

פתיחה + 4 מתכונים.


 

 

שלום לכולם.

ברוכים הבאים לבלוג המתכונים- The Cook Book.

הבלוג עוסק כמובן, באוכל.

קצת עליי-

שמי הוא נועם. אני בן 13, ויש לי אהבה רבה לבישול.

אני מקווה שתהנו מהבלוג, כי אני עומד להשקיע כאן המון זמן,

ובתור התחלה כבר הבאתי לכם 4 מתכונים נפלאים.

המתכונים מסודרים לפי הספר, אחרי שבחרתי איזה לפרסם.

בכל מתכון יש את זמן הכנתו, לכמה מנות הוא מיועד, ודרגת הקושי שלו.

 

הדרגות הם-

 

1- קל מאוד

2- קל

3- בינוני

4- מורכב

5- קשה מאוד

 

בכל מתכון מומלץ יופיע -

 

 


מתכון מיוחד שאהבתי מאוד -

 


לשים לב -

 


המתכון קשה? יש שאלות? פנו לעזרה! -

 

 

 

המתכון מצריך מבוגר- * יש להיעזר במבוגר !

 

 

 

בתיאבון (:

 

 

מתכון מס' 1 - ביצים ממולאות.

 

 

מנות: 2 - 4.

הכנה: 10 דקות.

דרגת קושי: 1.

 

מצרכים-

 

4 ביצים קשות, קלופות.

2 כפות שמנת לבישול.

2 כפות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, נענע, מיורן, שמיר).

4 כפות מיונז.

מלח ופלפל שחור.

קורט פפריקה מתוקה.

עלי חסה ופרוסות עגבנייה לקישוט.

 

אופן ההכנה-

 

חוצים את הביצים לאורכן,  ומוציאים את החלמונים בזהירות.

מערבבים בקערה חלמונים, שמנת, עשבי תיבול, מינוז, מלח ופלפל, ומועכים במזלג.

בעזרת כפית, ממלאים את החלבונים בתערובת החלמונים.

מפזרים מעט פפריקה מעל כל ביצה, לקישוט.

שוטפים את עלי החסה, מייבשים, ומסדרים על הצלחת.

מניחים את הביצים על עלי החסה ומקשטים בפרוסות העגבנייה.

 

בתיאבון!

 

 

מתכון מס' 2 - סורבה קיווי.

 

מנות: 750 גרם.

הכנה: 15 דקות.

הקפאה: שעה ו-50 דקות.

דרגת קושי: 1.

 

מצרכים-

 

6 קיווי מקולפים
375 מ"ל סירופ סוכר (כוס וחצי).
175 מ"ל מים (בערך 3/4 כוס).
מיץ מחצי לימון.

 

אופן ההכנה-

 

בבלנדר מעבדים את כל החומרים למחית גסה. 
מעבירים להקפאה במכונת גלידה.
להכנה בלי מכונה, מעבירים לכלי מתכתי שטוח ומקפיאים.

לאחר שעה מערבבים מהשוליים הקפואים אל הפנים המימי.

מחזירים למקפיא.

לאחר 45 דקות מעבירים למיקסר,

ומעבדים את התערובת עד שהיא חלקה ומשנה את צבעה.

מעבירים להקפאה סופית.

 

בתיאבון!

 

 

מתכון מס' 3 - טראפלס שוקולד.

 

 

מנות: 20-12 כדורים.

הכנה: שעה.

הקפאה: שעתיים.

דרגת קושי: 3.

 

מצרכים-

 

630 גרם שוקולד מריר.
חצי כוס שמנת מתוקה.

 100 גרם חמאה רכה.
2 חלמונים.
2 כפות ליקר גרנד מארניה.
אבקת קקאו.

אופן ההכנה-


ממיסים בסיר קטן על להבה נמוכה את השוקולד והשמנת תוך בחישה רצופה בכף מעץ.
מוסיפים את החלמונים אחד אחד, ומורידים מהאש.
מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים עד שהיא נמסה.
מוסיפים ליקר ומערבבים.
מניחים קצת להתקרר על השיש.
מכניסים את הסיר לפריזר לשעתיים עד שהכל נקרש.
מכינים צלוחית עם מים ליד משטח העבודה.
מכינים צלחת שטוחה ובה אבקת קקאו.
מכינים מגש ריק, וכמו כן קופסת פלסטיק שבה נאחסן את הכדורים המוכנים.
מוציאים את הסיר מהפריזר, מרטיבים ידיים בצלוחית המים,

ומתחילים ליצור כדורים קטנים, חלקים ויפים,

בערך בגודל של זית ירוק גדול.

מניחים במגש עד שמסיימים את הכנת כל הכדורים.
אחרי שכל הכדורים עשויים, מגלגלים אותם בצלוחית עם אבקת קקאו,

שיצופו היטב מכל הצדדים, ומעבירים לקופסה.

מסדרים שכבה אחת, ואם יש צורך בשניה - מפרידים ביניהן עם חתיכת נייר כסף,

או נייר אפייה, או שקית ניילון קטנה.
מאפסנים את הקופסה בפריזר,

מגישים לשולחן בצלוחית קטנה ויפה כמות קטנה בכל פעם.

 

בתיאבון!

 

 

מתכון מס' 4 - כנפי עוף.

 

 

מנות: 5 - 7.

הכנה: חצי שעה.

אפייה: 20 דקות.

דרגת קושי: 2.

 

מצרכים-

 

7-8 כנפיים נקיות חצויות באמצע.
חצי כוס מיונז.
כף ורבע חרדל משובח.
פירורי לחם.

אופן ההכנה-

 

מערבבים בקערה את המיונז והחרדל, טובלים את הכנפיים בקערה.
מצפים את הכנפיים בפירורי הלחם.
מניחים את הכנפיים על נייר אפיה ואופים את כ-20 דקות.

 

* יש להיעזר במבוגר !

 

בתיאבון!

 

 

זהו (:

אני מקווה שנהנתם, ושיהיה לכם בתיאבון D:

תגיבו..

 

נועם.

נכתב על ידי -צוות The Cook Book- , 20/3/2008 14:59  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



142

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ל-צוות The Cook Book- אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על -צוות The Cook Book- ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)