לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


סיימנו עם המסעות בצבא, אפשר לחזור לטייל לעת עתה.

Avatarכינוי: 

בן: 36

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2012    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

בצבא ההגנה לפטגוניה


הטירונים יצאנו מההשבעה שלהם, מבסוטים על הטקס הצבאי הראשון בדרכם הצבאית. מחוייכים מהרבעוש שקיבלו, מתחושת הלוחמים הניצבים מול קריאת ההשבעת אמונים של האומה, הם יצאו לביתם. לעומת זאת, אותו סגל שלימד את הלוחמים הצעירים את מהות הנשק והמדים, נשאר לנקות אחריהם. אין כאן תלונה, אפשר להבין את זה שעם כל הכבוד לעבודת הסגל, כנראה לא ההורים שלהם הגיעו לטקס (וטוב שכך).

עייפים ועצבניים על המערכת שתוקעת סיכות בבלון החמצן של שלוות הסגל שלנו, יצאנו בשעת ערב מאוחרת למושב סמוך לערב המסורתי בבית של אחד המפקדים. ערב רווי אוכל, הרבה מעל מה שבאמת נצטרכנו, פקדנו את המרפסת שסחבה מעליה עול כבד של רעב תעבתני למזון, אך יותר מזה - למישהו להיות איתו, למישהו שבאמת ירגיש שאכפת לו מאיתנו במערכת המחורבנת, וכנראה כאן בדיוק כל פעם מחדש העניין נופל. 

אני ממש בעד מפגשי סגל, זמן לפתע לראות עם מי אתה באמת עובד ולא רק להעביר שעות על גבי שעות של עבודה מתישה בלי הכירות אחרת. אך עם זאת, הבנתי משהו שבהתחלה עוד לא הבנתי, כשרק הצטרפתי למושג הזה "סגל פלוגה". לפעמים טוב יותר להשאיר את המפגש עם אותם אנשים לצבא. אנשים ספק גדול אם באזרחות היה לי קשר איתם. לפעמים הפער שהצבא מגשר ביננו, צריך להבין שהוא מספיק. אם במהלך הזמן, ערבי המדורה והפוייקה לא מגיעים לרוויה אצל האנשים, אולי עדיף להשאיר את זה שם, כי מחוץ מזה, הקשר בשאר הזמן נע בגבול המפריד בין תחושת "הסביר" לאחיו הקשה בתחושת "מתי כבר לא נפגש?!"- ולכן אם הקשר עומד על זה, גם מוטב שישאר על מדים. 

 

הקפיצו אותי לצומת לטרון, מקום קצת מפוקפק בלילה. טרנזיט עצר לידי, ומישהי צעירה ירדה מימנו והלכה לכיוון מכונית שאספה אותה. בדרך עצרה לידי, ושאלה אם יעזור לי טרמפ לכיוון רעות. עושה אותי מבסוט מלראות אנשים שמציעים עזרה למישהו שהוא זר מוחלט עבורם, אבל השבתי בשלילה. עוד מעט אוספים אותי, וממש דקה לאחר מכן אמא הגיע ואיתה הבת קומונה שאספה בדרך. משם, עייף ומזוגזג עם עין שמאל קצת נפוחה וכואבת, לא יודע מה קרה לה, הביתה. 

ישבנו במטבח יחד עם ההורים על כוס קפה, ממשיכים דיבור על תקווה שתתחיל לקרום עור וגידים על הטיול לדרום אמריקה, בואכה פטגוניה.

מודה, באיזהשהוא מקום עייפתי מהארץ. אני לעולם לא אוכל להגיד שמציתי אותה, אבל משהו אחרי כל הטיולים שכל פעם אני רואה עוד תרמילים של נשק פזורים על הקרקע, עקבות טנקים שחרשו את הסלעים, פסולת מצופה באותיות בעברית שנוצצות על עטיפות חטיפים - גם במקומות הכי רחוקים... כל אלו, אחרי שלוש שנים בצבא ההגנה, עייפו אותי. עד כמה שאני רוצה לראות מקומות חדשים בארץ, אני רוצה כרגע להיזרק הכי רחוק מכאן. עדיין לא להעלם לאיזה שנה, אבל בהחלט שחודשיים זה זמן אללכיפאק. לחשוב בעברית, ולנסות למלמל מילים בספרדית על אדמה בצד השני של העולם.  

הכסף צריך איכשהוא להספיק, קצת חסכונות שאיפשהוא קבורים מאז הבר מצווה צרכים לתת מקפצה התחלתית לקפוץ מימנה, ואחרי שנחזור לארץ גם נחלטר קצת בהדרכות עד שנחזור למולדת האבודה בצפון, מעוז הגליל, הבית ספר שדה. 

 

עוד חמש וחצי חודש. יש למה לקוות - ועכשיו אני מבין למה אחרי שאנשים נתנו כל כך הרבה בצבא, הם רוצים רק לעוף מכאן כל כך רחוק. 

 

 

פרגים נציבים מול הרוח בסוף ימיהם על חוף אכזיב, פסח 2011



 

 

נכתב על ידי , 5/5/2011 14:47   בקטגוריות מתוך הביצה הצבאית  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



בממלכת היאוש


זמר קשיש שר במועדון

על אותן מחילות שתיה של נערים ונערות,

נופלים שתויים בשולי המעגל

שם כולם מחפשים

מישהו ליפול לזרועותיו

 

מבוך של דלתות מוליך אותנו אל הצינוק

ועל פני המצבות כתמים של כפור עמוק

שם לא תמצא תקווה בעיניו של רעך,

רק חלילן רשע המוליך את כולם אל תוך המצוקה

 

עברתי שם ברחוב כשמסביב הכל זיכרון ישן

ורק מתוך הפאב אורח מזמם שיר מוכר,

פינה חמה, ואתה מחפש אותה מסביב

כמו אותו אורח שחלף והביא את האביב

 

לפתע בוערת בך הפעלתנות

בסיפור שעוד תספר תגיד שנשרף הפתיל,

הרכבת חלפה בעיירה - וסחבה אותך!

 

לקחת את העט ועל הנייר התחיל קשקוש

מילים מפותלות על שביל שחלפת על פניו בחייך,

וחבר ממול שורק מנגינה

שתפיח את הרוח במילותיך

 

 

והיא כבר טסה, עלתה גבוה מעל העננים ונחתה בעיירת נעוריה. זה לא מפתיע שפתאום קשה לך להעביר את הזמן בלי הרהורים ומחשבות שמובילות לשום מקום. ואתה רוצה לטייל, לחרוש את המדבר הגדול בסופי שבוע שמחלקים את האפרוריות בחייך למקטעי זמן. לא מזמן התחילה אפילו הפריחה הגדולה של הכוכב הריחני שמנקדת את שטחי האש שבדרום בצהוב עמוק ומפיחה ריח מתקתק בין סופות האבק לרעש הפגזים. ככה זה שיש לך סיבה להרים את מבטך מעל דרכי האספלט שמתפתלות בבסיס. 

 

קשה כבר לדעת למה לשאוף - אתה מנסה לפתח את החיילים שלך לאנשים שיהיו יותר טובים ביסודם ולוחמים טובים יותר בהוויתם, לפחות לפי תפיסת עולמך, ובו זמנית מרגיש שהמערכת הפחדנית שמה לך כל הזמן רגליים. כל הזמן באים אליך בציפיות ודרישות, ורק האמונה שחוסר האכפתיות תביא לחיילים גרועים בפלוגות המבצעיות היא שמחזיקה אותי עדיין עם הראש מעל המים.

 

ישנה לטאה ירוקה שפעם חיפשתי הרבה, היא הייתה פסגה לשאוף אליה בחיים. חשקתי בלמצוא אחת כזאת, ולו אפילו במבט חפוז, כמו קלף אס שכל יושבי השולחן חושקים בו בעזות. היא נתנה לי סיבה במשך ימים שלמים ללכת בחורש סבוך ולהרים את המבט בין הסלעים שחרצו שבילים חסרי קץ - ועד כה, זכיתי לשלושה מפגשים איתה, והתשוקה עודנה קיימת.

 

ובבוא היום שכבר אהיה אזרח, אולי אחליף את אותו זמר קשיש במועדון בסיפור על נער שאינו נפל בשולי המעגל - שתוי מההרסנות עצמית של הסביבה שגדל בה. (וקולו של קנופלר עוד שר ברקע, על מה זה עכשיו.)

נכתב על ידי , 12/2/2011 00:09   בקטגוריות מתוך הביצה הצבאית  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לאבד את הדרך אחרי יעל תוהה


יש לך דרך עפר כזאת שממשיכה עוד ועוד. השביל מסומן בסימוני דרך על סלעים אקראים וגדרות, כך שאין יותר מדי לבטים לאיפה להמשיך. די ברור, לא?

 

הדרך הזאת טובה, לוקחת אותך בלי יותר מדי שאלות לאן ואיפה. נכון שמדי פעם אתה מאבד את הסימון ומתחיל להתברבר קצת, אבל שטויות. קצת חיפושים קטנים ותחזור שוב לדרך הברורה. אפשר לסמוך עליה וחיים ממש טובים מצפים למי שממשיך להתמיד בה בלב שלם. 

כאשר נוצרה הדרך, מטבעה שגם שיווצרו לה דרכי משני. כל מיני מרעולים ומשעולים מעוברי אורח שחלפו על פניה וחתכו לפינות אחרות. השאירו את חותמם בנוף ונעלמו להם הלאה. יותר מזה, לפעמים מרוב שהם עברו על פני אותה דרך שאתה הולך בא, הפיצולים רבים מדי עד שפשוט כבר קשה לראות את הדרך שלך. 

 

פעם שמעתי מישהו שר את המשפט "בנקיק נסתר בצוקים איילה שותה מים. מה לי ולה? אלא צוקי ליבי". לפעמים אותה דרך שאינך סגור עליה מרוב שריטשו אותה בשבילים ופיתולים אחרים, תגיע לנקיק נסתר. כמו הגיא הנעלם בהרי אילת. כמו הנקיק עם המפל בואדי חסה בירדן. כמו הפיתולים בסלע שיורדים וחורצים את הואדיות הגדולים במדבר יהודה לפני שנשפכים לים המלח והערבה. 

ראיתי פעם יעל מחליקה בכזה נקיק. עמדתי נפעם. זאת ממש לא הפעם הראשונה שראיתי יעל מסתובבת, וגם לא פעם ראשונה שיעל עברה קרוב אלי. ממש לא. אבל היה לה משהו שונה הפעם, זאת הייתה נקבה צעירה שהגענו מאחוריה והפתענו אותה. היא בתגובה התחילה לדהור קדימה ובמפל שהגיע כחמישים מטר מאותה נקודה שנפגשנו היא ניתרה על שיפולי מפל חלקלק ונפלה מגובה של כמה מטרים. מבולבלת היא שכבה כמה רגעים מתחתנו, במבט מפוחד, ולאחר מכן אגרה כוחות והמשיכה בדרכה במורד הנחל. 

אותו מפל שהיא החליקה מימנו, באמת שאני די פחדתי לרדת בעצמי. האומנם זאת לא הייתה נפילה ישיר, אבל הוא היה כזה חלק ותלול שהחזקתי בסלע כל כך חזק יותר מרוב פחד מאשר באמת כדי לא להתרסק למטה.

זאת לא הייתה איילה וגם היא לא שתתה מים, אבל אותה חוויה הרוות לי תחושת בדידות שהייתי שרועה בה. להביט לתוך העיניים של יצור שמפחד ממך זאת חוויה שתמיד תגרור תחושת כוחניות או רחמים, לעולם לא תוכל להשאר אדיש לזה. ונתתי לה את צוקי ליבי, הייתי מאוהב בחופש שלה.

 

חשבתי כבר שמצאתי לעצמי דרך ברורה להמשיך בה. היו פה ושם כמה הירהורים, לא משהו יותר  מדי רציני. באמת שהאמנתי בדרך, הסימון היה ברור מדי בשביל להטעות. אבל לפעמים מספיק שיחה אחת שתחלוף, ותאבד את הסימון. סתם תחליף כמה משפטים, תאבד ריכוז ותפנה לפתע לדרך שכבר לא תיהיה סגור עליה.

 

יש משהו מאוד לא בריא בלקבל כוח על אנשים. לא משנה אם זה להעביר פלשתינאים במחסום או לתזז טירונים בשטח רווי אבנים. בסופו של דבר, אתה נמצא על חוט השערה מליפול במשימה בגלל רכות לב או להפוך למפלצת צמאת כוח בתחושת גדלות. החטא החמור שהשתן עולה לראש אוף

עוד לא הפסקתי לשוב מדי יום לאותו ההר. האומנם לא פיזית, אבל ברוחי אני לא חדל להיזכר בתחושה למעלה כאשר אני רואה אותו מרחוק.  לעמוד למעלה ולהשתין על התהום שנפרשת חצי מטר מולך, ולהרגיש שאתה מלך העולם. שכל השקרים האלה שגדלת בהם זה סתם חרטא ואין דבר יותר טוב מלהשתין מול מדבר אינסופי בלי שאף אחד יגיד לך לתפוס פינה בצד ולסגור את הדלת. אין אנשים שהולכים סהרורים בקניונים גדולים בין חנויות איסופיות ומשכנעים את עצמם שהם מרגישים טוב עם עצמם, כשלמעשה אין להם כלום. נאדה. בזמן שאני שם עם האף למעלה, ומשתין על מה שהם מאמינים בו. 

 

כמו ילד קטן ודביל, אני משכנע את עצמי שטוב לי. אבל כאשר אתה למעלה, לבדך בלי דאגה מדעתו של איש, אתה זוכה לרגע חסד נדיר שמאפשר לך להיות עצמך.

 

בדרך להר, בגב יבש וצחיח.


נכתב על ידי , 20/11/2010 11:38   בקטגוריות אבק מדבר, בעקבות הילדה במדבר, מחפשים משמעות, מתוך הביצה הצבאית  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
הבלוג משוייך לקטגוריות: ירוקים , טיולים , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להסקוטי משדות-תמר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על הסקוטי משדות-תמר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)