תשמעו, אני לא חסידה של תוכניות ריאלטי, אבל אני ממש אוהבת לראות אקס פקטור. מצד שני, יש כמה דברים שממש מעצבנים אותי בתוכנית הזאת-
1. התוכנית הזאת ממש מהללת את עצמה
2. בתוכנית הזאת ממש מהללים את השופטים. נכון בין אודישן לאודישן כשמראיינים את הפראיירים שעומדים שעות על גבי שעות בשמש בחוץ? "מאוהבת במשה פרץ!!!!!!!!!" "באתי רק בשביל בר רפאלי המ-ה-מ-מ-ת-!" "עברי החתיייייייייייך" "שירי מיימון מדהימה!!! חולה עליההה!!!"
3. למה אותם אנשים לא מהללים גם את פורטיס? תכלס הוא הכי גבר שם.
4. כל אחד שאומרים לו שהוא לא שר כזה מדהים ולא מקבלים אותו, ברגע שהוא יורד מהבמה אל מאחורי הקלעים ונפגש עם המשפחה/חברים שלו, מתחיל לקלל את השופטים בקטע מטומטם. "חולי נפש! הם חולי נפש!" וכו'... מה לעשות, לא קיבלו אותכם. תהיו חזקים
5. הילדות האלה שחיות בסרט שהם הכי מוכשרות בעולם, ובעצם ממש מזייפות. למה אנשים לא יכולים לראות את המציאות שהם חיים בה??? דוגמה 1, דוגמה 2, דוגמה 3 ("מה, אתם חושבים שאני אצליח?" "ברוררררר!!!!!")
6. שמעבירים אנשים כי הסיפור שלהם מרגש אבל לא כי הם באמת מוכשרים. זה אגב רלוונטי לכל תוכנית ריאלטי...
7. מה הקטע שכל יהודי אמריקה/אנגלייה שבים לארץ רק כדי להיבחן לX פקטור יזראל?
8. אבל הקטע שהכי מעצבן אותי, ובאמת באמת מעצבן אותי, זה הדבקות שלהם בלחפש מישהו שהוא "כוכב פופ מיינסטרים". הגיעו לשם הרבה אנשים כשרוניים, שהחליטו לעשות צעד אמיץ ולצאת מהבועה שלהם ומאורח החיים הרגיל שלהם כדי לנסות להגשים חלום. והם שרים טוב באמת, ומהלב. ואז בא עברי לידר (שעם כל הכבוד, הקול שלו לא מרטיט לי את השחלות) ואומר שאותו אדם נחמד וחביב שר ממש יפה, וזה ריגש אותו, אבל הוא לא מתאים לקונספט, כי הוא לא בקטגורייה של זמר פופ מיינסטרים.
אתם יודעים מה אני חושבת? חבל. ממש חבל.
יש המון אנשים שלא שייכים לז'אנר הזה, אבל הם מאוד מוכשרים וכן מגיע להם. היתה ביום רביעי את ענת גולדמן ששרה מקסים, אמא לאיזה 7 ילדים אם אני זוכרת נכון, אבל מה לעשות... היא לבשה טי-שרט וסנדלים, והיא לא עשתה פן ושמה איפור לפני שהיא באה, אז התשובה היתה שלילית.
אבל מצד שני, אחרי האודישן שלה הראו איזה אחת מטוקטקת, שהיתה לבושה יפה, והיתה בחורה צעירה וחמודה, אבל היא לא שרה כזה מדהים... איך הם התלהבו! יא אללה! למהההההה
אבל חוץ מזה באמת שאני נהנית לראות את מגוון האנשים והקולות שמגיעים לתוכנית, כיף לשמוע ולראות אותם 
מעבר לזה, באמת שהכל אחלה.
סופ"ש מקסים 