לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


בבלוג שלי תמצאו מתכונים עם מחשבה על הבריאות, מבלי להתפשר על הטעם. כמובן שיהיו גם מתכונים של רגעי שחיתות. לכל המתכונים שלי אוסיף ערכים תזונתיים (בתודה לאתר foodsdictionary), מתוך אמונתי שבתזונה נכונה ובריאה הדבר הראשון הוא להיות מודעים למה שנכנס לפה. תהנו!

כינוי: 

בת: 36

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2012    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

4/2012

תנו כבוד למתכון הראשון בבלוג - בראוניז טעים טעים עם סוכר קנים וללא גלוטן!


טוב אז מסתבר שיש לי בלוג אה? 

לאחר היסוסים רבים, בסוף החלטתי לעשות את זה! ובעצם למה לא? הריי גם ככה אני כל הזמן מבשלת, אופה ומצלמת אוכל, גם ככה אני עושה את זה עם המון המון כיף ובהמון אהבה, אז למה לא לשתף עוד אנשים בכל זה? נכון שבזמן האחרון זה כבר נהיה איזשהו טרנד כזה, ויש כל כך הרבה בלוגים מצוינים של אוכל, וזאת גם אחת הסיבות שחשבתי לעצמי שאני לא צריכה את כל זה, כי גם ככה יש שפע, אבל זהו - החלטתי שגם אני רוצה!

אני מקווה להצליח להביא משהו טוב משלי בתוך כל השפע הנהדר שכבר קיים...אז שיהיה לי בהצלחה ואני מקווה שתהנו :)

 

בראוניז ללא גלוטן

 

מי לא מכיר את העוגה המדהימה הזאת? כל כך דחוסה וכל כך שוקולדית וטעימה...

החלטתי לנסות לאפות גרסה של בראוניז שתהיה בריאה במידת האפשר (כמובן שעדיין טעימה ולא כל כך דלת קלוריות), ושמחתי לגלות שיצאה לי אחת מעוגות הבראוניז הטעימות שקיימות (לפחות לדעתי ולדעת כל מי שטעם). אז למה שלא תנסו גם? :)


טוב אז אני מצטערת מראש שאת המתכון הזה אני לא מעלה בשלבים, אלא רק עם תמונות של התוצאה הסופית, מכיוון שהוא נוצר אתמול כשעדיין לא ידעתי שהיום יהיה לי בלוג :) המתכון הזה הוא מאוד פשוט ככה שאני לא מאמינה שיהיו בעיות...

 




 

חומרים:

100 גרם שוקולד מריר 70%

90 גרם חמאה

2 ביצים

חצי כוס סוכר קנים

6 כפות תחליף קמח "קונדיטור" (ללא גלוטן)

3 כפות אבקת חרובים

רבע כפית מלח

מעט אגוזי מלך שבורים (אני השתמשתי ב 14 חצאים ששברתי)

 

אופן ההכנה:

1. להמיס במיקרוגל את השוקולד המריר יחד עם החמאה.

2. להוסיף לשוקולד את הביצים (אחת אחת) ולטרוף בעזרת מטרפה ידנית.

3. להוסיף את סוכר הקנים, את תחליף הקמח, את אבקת החרובים ואת המלח ולהמשיך לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה.

4. להעביר את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית אחת מלבנית/מרובעת.

5. לפזר מלמעלה אגוזים שבורים.

6. לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15-20 דקות.

7. לצנן מעט (מספיק 10 דקות), ולחתוך לריבועים.

8. בתאבון :)

 





ערכים תזונתיים למתכון:
סימון תזונתי עבור מנה\יחידה
אנרגיה 77 קלוריות
חלבונים 0.9 גרם
פחמימות 8.5 גרם
שומנים 4.4 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.

להתראות במתכון הבא!

נכתב על ידי , 29/4/2012 18:43   בקטגוריות ללא גלוטן, שוקולד  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



7,052
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למור בקר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מור בקר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)