טוב אז מסתבר שיש לי בלוג אה?
לאחר היסוסים רבים, בסוף החלטתי לעשות את זה! ובעצם למה לא? הריי גם ככה אני כל הזמן מבשלת, אופה ומצלמת אוכל, גם ככה אני עושה את זה עם המון המון כיף ובהמון אהבה, אז למה לא לשתף עוד אנשים בכל זה? נכון שבזמן האחרון זה כבר נהיה איזשהו טרנד כזה, ויש כל כך הרבה בלוגים מצוינים של אוכל, וזאת גם אחת הסיבות שחשבתי לעצמי שאני לא צריכה את כל זה, כי גם ככה יש שפע, אבל זהו - החלטתי שגם אני רוצה!
אני מקווה להצליח להביא משהו טוב משלי בתוך כל השפע הנהדר שכבר קיים...אז שיהיה לי בהצלחה ואני מקווה שתהנו :)
בראוניז ללא גלוטן
מי לא מכיר את העוגה המדהימה הזאת? כל כך דחוסה וכל כך שוקולדית וטעימה...
החלטתי לנסות לאפות גרסה של בראוניז שתהיה בריאה במידת האפשר (כמובן שעדיין טעימה ולא כל כך דלת קלוריות), ושמחתי לגלות שיצאה לי אחת מעוגות הבראוניז הטעימות שקיימות (לפחות לדעתי ולדעת כל מי שטעם). אז למה שלא תנסו גם? :)
טוב אז אני מצטערת מראש שאת המתכון הזה אני לא מעלה בשלבים, אלא רק עם תמונות של התוצאה הסופית, מכיוון שהוא נוצר אתמול כשעדיין לא ידעתי שהיום יהיה לי בלוג :) המתכון הזה הוא מאוד פשוט ככה שאני לא מאמינה שיהיו בעיות...

חומרים:
100 גרם שוקולד מריר 70%
90 גרם חמאה
2 ביצים
חצי כוס סוכר קנים
6 כפות תחליף קמח "קונדיטור" (ללא גלוטן)
3 כפות אבקת חרובים
רבע כפית מלח
מעט אגוזי מלך שבורים (אני השתמשתי ב 14 חצאים ששברתי)
אופן ההכנה:
1. להמיס במיקרוגל את השוקולד המריר יחד עם החמאה.
2. להוסיף לשוקולד את הביצים (אחת אחת) ולטרוף בעזרת מטרפה ידנית.
3. להוסיף את סוכר הקנים, את תחליף הקמח, את אבקת החרובים ואת המלח ולהמשיך לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה.
4. להעביר את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית אחת מלבנית/מרובעת.
5. לפזר מלמעלה אגוזים שבורים.
6. לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15-20 דקות.
7. לצנן מעט (מספיק 10 דקות), ולחתוך לריבועים.
8. בתאבון :)

ערכים תזונתיים למתכון:
סימון תזונתי עבור מנה\יחידה |
אנרגיה |
77 קלוריות |
חלבונים |
0.9 גרם |
פחמימות |
8.5 גרם |
שומנים |
4.4 גרם |
|
 |
© אנלייזר למתכון עלולה להיות סטייה בנתונים. |
להתראות במתכון הבא!