לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


בבלוג שלי תמצאו מתכונים עם מחשבה על הבריאות, מבלי להתפשר על הטעם. כמובן שיהיו גם מתכונים של רגעי שחיתות. לכל המתכונים שלי אוסיף ערכים תזונתיים (בתודה לאתר foodsdictionary), מתוך אמונתי שבתזונה נכונה ובריאה הדבר הראשון הוא להיות מודעים למה שנכנס לפה. תהנו!

כינוי: 

בת: 36

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2012    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

5/2012

כדורי פלאפל אפויים



 

כדורי הפלאפל האפויים שלי הם גרסה בריאה וטעימה לכדורי פלאפל, והם נוצרו כתוצאה מחיפושיי הנואשים, בתור צמחונית, ל"מאכלי ארוחת צהריים" בריאים ומזינים. אני באמת לא בחורה של ארוחות צהריים, אני לא מסמפטת אותן בכלל, ומעדיפה את הקורנפלקס עם החלב, הטוסט עם הגבינה או החביתה של ארוחות הבוקר והצהריים...אבל באמת שכדורי הפלאפל האלו מצליחים יפה מאוד מדיי פעם לגרום לי לאכול ארוחת צהריים בריאה ומזינה.

את כדורי הפלאפל הבריאים הללו כבר הספקתי להכין מספר פעמים, והם לא מפסיקים לקצור מחמאות. הם באמת פשוטים להכנה ושונים לחלוטין במרקמם מכל כדורי הפלאפל האפויים שטעמתם עד היום! תנסו ותיווחכו :)


חותכים את פרוסות הלחם לחתיכות קטנות וטוחנים במעבד מזון עד שנוצרים פירורי לחם
חותכים לחתיכות את פרוסות הלחם וטוחנים במעבד מזון עד שנוצרים פירורי לחם
מעבירים את פירורי הלחם לקערה
מעבירים לקערה
טוחנים במעבד המזון את גרגרי החומוס המבושלים יחד עם כל התבלינים
טוחנים במעבד מזון את גרגרי החומוס המבושלים יחד עם כל התבלינים
מעבירים לקערה
מעבירים לקערה
טוחנים במעבד המזון את הפטרוזיליה, הכוסברה השום והבצל
טוחנים במעבד המזון את הפטרוזיליה, הכוסברה, השום והבצל
מוסיפים בחזרה את תערובת החומוס והתבלינים וממשיכים לעבד
מוסיפים בחזרה למעבד המזון את תערובת החומוס עם התבלינים וממשיכים לטחון עד לעיסה חלקה
מוסיפים לתערובת את פירורי הלחם ומעבדים (ניתן גם לערבב ידנית)
מוסיפים את פירורי הלחם ומעבדים (ניתן גם לערבב ידנית)
מכניסים את התערובת למקרר לחצי שעה עד שעה
מכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה
כשמוציאים את התערובת מהמקרר, מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומערבבים
כשמוציאים מהמקרר מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה ומערבבים 

יוצרים כדורים

אופים בחום 200 מעלות כ- 20 דקות.

בתיאבון :)

 

כדורי פלאפל אפויים

 

חומרים:

2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים

3 פרוסות לחם מקמח מלא

6 שיני שום

1 בצל קטן

חופן פטרוזיליה

חופן כוסברה

כף כמון

כפית פפריקה מתוקה

כפית גדושה מלח ים

קורט פלפל שחור

2 כפות שומשום (עדיף מלא)

2 כפיות אבקת סודה לשתייה


אופן ההכנה:

1. מכניסים למעבד מזון את פרוסות הלחם, ומעבדים עד שזה הופך לפירורי לחם.
2. מעבירים את פירורי הלחם לקערה.
3. מכניסים למעבד המזון את החומוס עם התבלינים, ומעבדים עד לקבלת משחה חלקה. אם התערובת יבשה מדיי ולא נטחנת, מוסיפים מעט מים. 

4. מעבירים את התערובת לקערה.

5. מעבדים במעבד המזון את השום, הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה.
6. מוסיפים גם את תערובת החומוס ומעבדים יחד.

7. מוסיפים את פירורי הלחם ואת השומשום ומערבבים יחד.

8. מכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה.
9. מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים היטב.
10. יוצרים כדורים ואופים בחום 200 מעלות כ- 20 דקות.
11. בתיאבון (:

 

ערכים תזונתיים למתכון:

סימון תזונתי עבור מנה\יחידה
אנרגיה 40 קלוריות
חלבונים 2 גרם
פחמימות 5.9 גרם
שומנים 1.1 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.

 

לערכים תזונתיים מלאים:


http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2025


נכתב על ידי , 14/5/2012 14:24   בקטגוריות צמחוני  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



7,052
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למור בקר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מור בקר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)