
כדורי הפלאפל האפויים שלי הם גרסה בריאה וטעימה לכדורי פלאפל, והם נוצרו כתוצאה מחיפושיי הנואשים, בתור צמחונית, ל"מאכלי ארוחת צהריים" בריאים ומזינים. אני באמת לא בחורה של ארוחות צהריים, אני לא מסמפטת אותן בכלל, ומעדיפה את הקורנפלקס עם החלב, הטוסט עם הגבינה או החביתה של ארוחות הבוקר והצהריים...אבל באמת שכדורי הפלאפל האלו מצליחים יפה מאוד מדיי פעם לגרום לי לאכול ארוחת צהריים בריאה ומזינה.
את כדורי הפלאפל הבריאים הללו כבר הספקתי להכין מספר פעמים, והם לא מפסיקים לקצור מחמאות. הם באמת פשוטים להכנה ושונים לחלוטין במרקמם מכל כדורי הפלאפל האפויים שטעמתם עד היום! תנסו ותיווחכו :)
חותכים את פרוסות הלחם לחתיכות קטנות וטוחנים במעבד מזון עד שנוצרים פירורי לחם

מעבירים את פירורי הלחם לקערה

טוחנים במעבד המזון את גרגרי החומוס המבושלים יחד עם כל התבלינים

מעבירים לקערה

טוחנים במעבד המזון את הפטרוזיליה, הכוסברה השום והבצל

מוסיפים בחזרה את תערובת החומוס והתבלינים וממשיכים לעבד

מוסיפים לתערובת את פירורי הלחם ומעבדים (ניתן גם לערבב ידנית)

מכניסים את התערובת למקרר לחצי שעה עד שעה

כשמוציאים את התערובת מהמקרר, מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומערבבים
יוצרים כדורים

אופים בחום 200 מעלות כ- 20 דקות.

בתיאבון :)

כדורי פלאפל אפויים
חומרים:
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
3 פרוסות לחם מקמח מלא
6 שיני שום
1 בצל קטן
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
כף כמון
כפית פפריקה מתוקה
כפית גדושה מלח ים
קורט פלפל שחור
2 כפות שומשום (עדיף מלא)
2 כפיות אבקת סודה לשתייה
אופן ההכנה:
1. מכניסים למעבד מזון את פרוסות הלחם, ומעבדים עד שזה הופך לפירורי לחם.
2. מעבירים את פירורי הלחם לקערה.
3. מכניסים למעבד המזון את החומוס עם התבלינים, ומעבדים עד לקבלת משחה חלקה. אם התערובת יבשה מדיי ולא נטחנת, מוסיפים מעט מים.
4. מעבירים את התערובת לקערה.
5. מעבדים במעבד המזון את השום, הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה.
6. מוסיפים גם את תערובת החומוס ומעבדים יחד.
7. מוסיפים את פירורי הלחם ואת השומשום ומערבבים יחד.
8. מכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה.
9. מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים היטב.
10. יוצרים כדורים ואופים בחום 200 מעלות כ- 20 דקות.
11. בתיאבון (:
ערכים תזונתיים למתכון:
סימון תזונתי עבור מנה\יחידה |
אנרגיה |
40 קלוריות |
חלבונים |
2 גרם |
פחמימות |
5.9 גרם |
שומנים |
1.1 גרם |
|
 |
© אנלייזר למתכון עלולה להיות סטייה בנתונים. |
לערכים תזונתיים מלאים:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2025