
המאפינס הזה הוא כמו אומלט אבל בתנור.
המתכון הזה נוצר כתוצאה מהרצון שלי בגיוון!!!! חשבתי לעצמי באילו עוד צורות ניתן להכין חביתה, וזה מה שיצא :)
אני ממש ממליצה לנסות להכין את זה, במיוחד מי שהחביתה הסטנדרטית כבר משעממת אותו...זה באמת מתכון פשוט, בריא וטעים טעים!
טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים את הגבינות ומערבבים.

מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים היטב.

מוסיפים את הבצל הסגול, את הפטרוזיליה, את האגוזים ואת התבלינים ומערבבים.

זו התערובת שמתקבלת

מרססים תבנית שקעים או מנג'טים ומעבירים את התערובת.

אופים כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.


בתאבון :)

מאפינס אומלט
חומרים (ל- 8 יחידות):
4 ביצים
4 כפות קוטג'
100 גרם גבינה צפתית מעודנת 5% של צוריאל (מגורדת)
2 כפות קמח רגיל
כף קמח מלא
כפית אבקת אפייה
1 בצל סגול קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
4 כפות אגוזי מלך קצוצים (40 גרם)
חצי כפית אגוז מוסקט
חצי כפית מלח
קורט פלפל שחור
תרסיס שמן (לשימון)
אופן ההכנה:
1. טורפים את הביצים בקערה.
2. מוסיפים את הגבינות ומערבבים (הגבינה הצפתית צריכה להיות מגורדת).
3. מנפים את הקמחים ואת אבקת האפייה לתוך הקערה.
4. מוסיפים את הבצל הקצוץ (בצל סגול), את הפטרוזיליה, את האגוזים (4 כפות אגוזים קצוצים) ואת התבלינים ומערבבים.
5. מרססים תבנית שקעים בספריי שמן, ומעבירים את התערובת לשקעים.
6. אופים כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
7. בתיאבון :)
הערה למתכון ללא גלוטן: ניתן להחליף את 3 כפות הקמח ב- 3 כפות של קמח "קונדיטור" / קמח תפוחי אדמה / קמח תמי.
ערכים תזונתיים למתכון:
סימון תזונתי עבור מנה\יחידה |
אנרגיה |
157 קלוריות |
חלבונים |
8.2 גרם |
פחמימות |
8 גרם |
שומנים |
0.4 גרם |
|
 |
© אנלייזר למתכון עלולה להיות סטייה בנתונים. |
לערכים תזונתיים מלאים:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2368